Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 29 Mai 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Ionel Arsene și-a uitat promisiunile din 2008

 

         Președintele PSD Neamț și pretendent la funcția de deputat în alegerile parlamentare din 9 decembrie, stă foarte prost la capitolul memorie. De aceea îi sugerăm să apeleze la lecitină. Desigur, memoria unui lider PSD când vine vorba de niște promisiuni electorale, e ca memoria unui debitor care uită să-și plătească creanțele către creditor! Cel mai bun prieten al unui ziarist e Google. Acest prieten virtual  ne-a pus în fața ochilor niște promisiuni electorale din 2008 ale candidatului de la acea vreme la funcția de deputat Ionel Arsene, publicate într-un articol plătit din ziarul Ceahlăul. Chiar dacă , conform declarațiilor profesorilor de liceu ai lui Ionel Arsene de liceu , acesta era pros…, pardon, ultimul din clasă la învățătură, personajul nostru a crezut de cuviință să ajute niște elevi eminenți cu niște premii în bani. Și cum putea să facă asta, decât printr-o asociație care-i purta numele. Astfel, prin 2008 a lansat un proiect „Investim în tineri, investim în viitor”, „finanțându-l” cu 700 de milioane de lei vechi. Altminteri, putea la fel de bine să investească în salvarea balenelor și a marmotelor! Dar nu vă mai reținem cu pledoaria, așa că cetiți articolul plătit apărut în 2008 în ziarul Ceahlăul, ca să vă lămuriți cum stă treaba cu minciunile electorale ale unui candidat la Parlamentul României.

         “Asociaţia “IONEL ARSENE” din Tîrgu Neamţ a lansat, vineri, proiectul “Investim în tineri, investim în viitor”, un proiect care îşi propune să-i ţină pe elevi aproape de şcoală şi de carte. Pentru aceasta, Ionel Arsene finanţează cu o sumă totală de 700 de milioane de lei vechi un program unic pînă acum, în Neamţ. Chiar dacă acest proiect poate fi suspectat de scopuri electorale – Ionel Arsene candidează pentru colegiul 7 deputaţi (zona Tîrgu Neamţ), din partea PSD – rămîne actul în sine, mai ales că Ionel Arsene va finanţa cu 1200 de euro pe an, timp de 5 ani, doi studenţi, dacă vor menţine un nivel ridicat al rezultatelor universitare.

         “Eu activez în această organizaţie de mai mult timp iar acţiuni caritabile au mai avut loc. Ce vreau eu să fac ţine de ce ar trebui făcut în Tîrgu Neamţ şi în comunele din zona Tîrgu Neamţ. Aceşti copii au nevoie de încurajare. Desigur că se poate spune că este un proiect electoral, eu sînt candidat pentru alegerile din 30 noiembrie, iar campania electorală, chiar dacă nu în mod oficial, a început. Vreau să vă spun că elevii nu merg la vot, şi vreau să vă mai spun că dacă era un proiect pentru voturi, făceam excursii cu pensionarii.          Dar, eu vreau să fac ceva pentru oraşul Tîrgu Neamţ şi pentru comunele din jurul acestui oraş şi o să vedeţi că voi face”, a declarat la acea vreme Ionel Arsene.
         Semnatara articolului cu pricina ne mai informa că proiectul se adresează în special copiilor proveniţi din familii cu probleme sociale, însă vizează şi copiii cu performanţă, indiferent de starea financiară a familiilor din care provin: “Eu sînt membru al unui partid social-democrat şi este şi normal să mă preocupe, în primul rînd, problemele sociale, de aceea şi grupul ţintă pe care l-am ales este reprezentat de copiii cu aceste nevoi. Este trist să vezi copii cu o formidabilă capacitate de asimilare, de interpretare şi de redare a cunoştinţelor, care nu au ce le trebuie la îndemînă. Pe de altă parte, un premiu, oricare ar fi valoarea lui, este o recompensă, iar recompensa întotdeauna motivează. Asta este valabil şi la oameni mari, şi la copii. Mi se pare corect ca performanţa să fie răsplătită, chiar dacă rezultatele excepţionale la învăţătură constituie, prin ele însele, răsplata. De aceea, şefii promoţiilor a două colegii din Tîrgu Neamţ vor fi susţinuţi pe toată perioada facultăţii. Condiţia este să înveţe bine, în continuare”, a mai adăugat în acel articol plătit Ionel Arsene.

         Dați-mi un vot și investesc în voi. În viața de Apoi!

         “INVESTIM ÎN TINERI, INVESTIM ÎN VIITOR!”
         Finanţare: Fonduri proprii ale Asociaţiei “Ionel Arsene” Tîrgu Neamţ
         Scopurile proiectului:
         - stimularea şi susţinerea procesului educaţional
         - atragerea şi implicarea elevilor în viaţa comunităţilor locale
         - stimularea competiţiei
         Locaţia: oraşul Tîrgu Neamţ şi 10 comune limitrofe ale acestuia
         Grupul ţintă: copii cu vîrstă şcolară din mediile urban şi rural
         Beneficiari direcţi:
         271 de elevi, dintre care: 200 de elevi din clasele I-IV; 60 de elevi din clasele V-VIII; 2 elevi din clasele a XII-a; 9 elevi de liceu. Textul integral din 2008 publicat în Ceahlăul îl puteți citi în original în imaginea alăturată.

         Ei, ce credeți? A dat aceste premii pentru elevii eminenți? A mai investit Ionel Arsene în tinerii din Tîrgu-Neamț?  Evident că nu. Totul a fost o mascaradă electorală, menită să prostească pe proști, pentru niște voturi. O minciună marca Ionel Arsene, o minciună marca PSD Neamț, de la care nu se abate nimeni. Pentru că scopul lor e acela de a obține voturi prin orice mijloace. Chiar folosindu-se de niște elevi care chiar au nevoie de bani pentru a-și putea continua studiile. Dar totuși, pe mine m-a amuzat o declarație a lui Arsene. “Este trist să vezi copii cu o formidabilă capacitate de asimilare, de interpretare şi de redare a cunoştinţelor, care nu au ce le trebuie la îndemînă.” Așa e , măi, Ionele. E trist. Dar e și mai trist când vezi că un candidat la Parlament, care vrea să mă reprezinte, fără ca eu să vreau, nu are o capacitate de asimilare și redare a cunoștințelor nedobândite , dar care are la îndemână o organizație plină de oportuniști și parveniți și o folosește în scopurile găștii și în scopuri personale. Investește, măi, Ionele, în tine. Dar în educația ta, nu în firmele tale falimentare!

NEAMT
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Reduceri la biletele TAROM până pe 7 mai, pentru călătorii între 15 mai și 30 iunie

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0