Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 29 Mai 2013    Actualizat: 13 August 2013

ÎNCĂ O DOVADĂ CĂ VÂLCOV ESTE UN PRIMAR INFRACTOR!!!

 

         Primarul Slatinei joacã tare! Un teren care valora sute de mii de euro a fost dat pe degeaba unui amic, teren pe care apoi acesta l-a vândut şi a bãgat banii din vânzare în propriul buzunar. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie trebuie sã facã luminã în acest caz de delapidare!!!

         Construirea marketului  PENNY pe strada Mãnãs­tirii din municipiul Slatina scoate la ivealã alte jocuri murdare fãcute de actualul edil. Acţionarii de la SC Rewe Projektentwicklung Ro­mania SRL, firmã cu sediul în Bucureşti, pentru demararea investiţiei, au fost nevoiţi sã cumpere un teren în suprafaţã de 568, 81 mp de la Primãria Slatina.

         Însã, terenul respectiv nu a fost achiziţionat în mod direct de la primãrie, în baza unei licitaţii publice, ci de la un interpus, un apropiat al primarului Slatinei. Pe speţa datã, au fost comise fapte care intrã sub incidenţa Legii nr.78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

         Pagubã, în bugetul public!

         Tot ceea ce s-a întâmplat cu terenul în suprafaţã de 568, 81 mp, teren pe care se construieşte acum marketul PENNY, aratã cã nu a fost nimic la întâmplare, ci urmarea unui plan ticluit de primarul municipiului Slatina. Terenul în cauzã era parte din domeniul privat al Primãriei Slatina, teren care în 2010 a fost dat aproape pe degeaba, la schimb, unui bucureş­tean care acum are afaceri de milioane de euro în zonã, încheiate chiar cu primãria.

         În mod corect şi normal, pentru a atrage bani la buget, acest teren trebuia scos şi vândut prin licitaţie publicã deschisã, şi nu dat pe sub mânã, pentru a-l îmbogãţi pe bucureştean. Intermediarul întregii afaceri este un alt amic al primarului Slatinei, tânãrul Octavian Ilinca, fiul stomatologului Constantin Ilinca. În 2005, urmare a HCL nr.163, Primãria Slatina concesiona fostele puncte termice situate pe raza municipiului. În acel an, o firmã din Bucureşti a obţinut concesionarea asupra a trei puncte termice, printr-o licitaţia organizatã de primãrie în acest sens.

         Astfel, SC EVO INVEST CORPO­RATION 1935 SRL a obţinut conce­sio­narea punctelor termice: Crişan III/I, Crişan III/II şi Progresul II. Firma în cauzã fusese înfiinţatã chiar cu o lunã de zile înainte de licitaţie. Societatea avea sediul în Bucureşti, şi acţionarã pe o oarecare Gabriela Coman, o prietenã a verişorului lui Darius Vâlcov,   Bogdan Langã, rube­denie care este asociatã cu Lavinia Şandru, soţia primarului de Slatina, în firma de matrapazlâcuri financiare LOYAL LEASING SRL. În 2007, firma EVO INVEST CORPORA­TION 1935 SRL este adusã în Slatina, acţionar unic fiind fãcut aici Octavian Ilinca, prietenul din copilã­rie al primarului Vâlcov.

         În 2010, Octavian Ilinca îl aduce acţionar în firmã pe slãtineanul Vasile Rada, persoanã care este numitã şi în funcţia de administrator al societãţii. Fiul Stomatologului Ilinca renunţã la toate funcţiile, dar nu mai înainte de a vinde Punctul Termic Crişan III/I din Slatina, situat pe Aleea Rozelor, bucureşteanului Andrei-Ovidiu Ramba. Pentru a şterge urma ilegalitãţilor comise, în 18 aprilie 2011, fiul stomatologului Ilinca radiazã firma din registrul comer­ţului.

         Dupã tranzacţie, la solicitarea primarului Vâlcov, în şedinţa din data de 23 iunie 2010, Consiliul Local Slatina aprobã Hotãrârea nr.140, prin care terenul în suprafaţã de 568, 81 mp, situat pe strada Mãnãstirii nr.7, din domeniul privat al primãriei, este dat la schimb pentru Punctul Termic Crişan III/I, punct concesionat în 2005 de SC EVO INVEST CORPORATION 1935 SRL. Numai cã, exact în aceeaşi lunã, în 29 iunie 2010, consiliul local revine asupra hotãrârii nr.140, şi emite Hotãrârea 157.

         De data aceasta, schimbul cu terenul de pe str. Mãnãstirii nr.7 nu se mai face cu firma proprietarã de concesiune, ci cu bucureşteanul Andrei-Ovidiu Ramba. Motivul pentru care Primãria Slatina face acest schimb este adus în discuţie chiar de primarul Vâlcov în şedinţa din 29 iunie: ,, SC EVO INVEST CORPORATION 1935 SRL a vândut dlui. Ramba Andrei-Ovidiu imobilul fost punct termic ,,Crişan III/I”, situat în Slatina, Aleea Rozelor, compus din suprafaţã de teren 409,53 mp, iar la ora actualã Primãria Slatina face schimbul imobil-teren cu acest proprietar şi nu cu societatea mai sus menţionatã.”. Am încheiat citatul.

         În cazul dat, nu se ştie dacã la mijloc este vorba şi de bancrutã frauduloasã, deoarece administratorul firmei, Vasile Rada, nu este de gãsit. De asemenea, nu se ştie cu exactitate dacã firma care investeşte în zonã a fost şantajatã ca sã cumpere bucata de teren de la bucureşteanul Ramba, în schimbul obţinerii autorizaţiei de construire. Pe marginea acest subiect, acţionarii firmei Rewe Pro­jektentwicklung Romania SRL refu­zã orice comentariu.

         Mai amintim aici faptul cã primarul Vâlcov l-a mai folosit pe post de intermediar pe Octavian Ilinca şi atunci când acesta a mai cumpãrat un apartament în blocul V23, imobil care a fost reabilitat din banii primãriei şi în care acum locuieşte de fapt primarul Darius Vâlcov. Tot rol de intermediar a jucat Ilinca şi pentru viceprimarul Bãlãşescu. În 17 iulie 2007, Octavian Ilinca cumpãrã un teren în Slatina, în suprafaţã de 999,71 mp, de la un revoluţionar, teren pe care apoi îl vinde în acelaşi an, în luna noiembrie, lui Dan Bãlãşescu.     

         Ilegalitãţi crase!

         O mare problemã este legatã chiar de acest schimb fãcut între bucureşteanul Ramba şi Primãria Slatina, deoarece asupra Punctului Termic Crişan III/I, firma EVO INVEST CORPORATION 1935 SRL avea numai drept de folosinţã şi de uzufruct, şi nu de proprietate. Aici, în continuare, proprietar este Consiliul Local Slatina. În 2005, punctele termice de pe raza muni­cipiului Slatina au fost concesionate în baza Legii 213/1998 privind proprietatea publicã şi regimul juridic al acesteia.

         Aşadar, cum a fost posibil ca primãria sã dea la schimb un teren din patrimoniul propriu pe un imobil din domeniul public, asupra cãruia firma EVO INVEST CORPORATION 1935 SRL avea numai un drept de folosinţã şi nu de dispoziţie? În temeiul acestor legi, tranzacţia dintre firma EVO INVEST CORPO­RATION 1935 SRL şi Andrei-Ovidiu Ramba este ilegalã.

         Tot aşa şi schimbul dintre acesta şi Primãria Slatina. Bucureşteanul Ramba, în schimbul unei importante sume de bani, a vândut terenul luat de la Primãria Slatina firmei care acum construieşte acum marketul PENNY. Andrei-Ovidiu Ramba este în fapt aceeaşi persoanã care a cumpãrat în 2010 firma ACETI S.A., o firmã de interes local, care a fost bãgatã în faliment de primarul Vâlcov, şi apoi vândutã. Tot anul trecut, primarul municipiului Slatina a concesionat serviciul de adminis­trare a domeniul public firmei RU­PIAH SRL, societate în care acţionar este şi bucureşteanul Ramba.    

 

Sursa foto: facebook.com                        

OLT
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Reduceri la biletele TAROM până pe 7 mai, pentru călătorii între 15 mai și 30 iunie

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0