Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 03 Iunie 2013    Actualizat: 09 August 2013

Gigi Becali NU mai este proprietarul Palatului din Aviatorilor. VEZI CUI ÎI APARȚINE ACUM

 

         Vestitul Palat al lui Gigi Becali, din Aleea Alexandru numărul 1, o copie a Palatului Rodin din Paris, întinzându-se pe 3.300 de metri pătraţi cu tot cu curte, a apărut în declaraţiile de avere scrise de Gigi Becali încă din 2009. Nu şi anul acesta, însă, când Gigi Becali candidează la Primăria Capitalei.

         Conform declaraţiei de avere, latifundiarul din Pipera nu mai deţine palatul din Aleea Alexandru. Contactat de reporterii B365.ro, Becali a recunoscut că imobilul nu mai este pe numele său. Europarlamentarul ne-a spus că imobilul se află acum pe numele fetelor sale, Teodora, Alexandra şi Cristina Becali. Cele trei fete au vârste de 17, 16 şi, respectiv, 12 ani. ”Palatul l-am donat fetelor mele. L-am trecut pe numele lor. Nu vreau să menţionez în declaraţia de avere faptul că ele deţin palatul. Mut toată averea pe numele fetelor. Și banii, tot. Toţi banii îi ascund în conturi, să nu ştie nimeni nimic pentru că vreau să fac infracţiuni. Care-i problema? Fac infracţiuni”, a declarat Gigi Becali, pentru B365.ro.

         Întrebat dacă a mai donat şi alte imobile fiicelor sale, Becali a spus că vrea să îi determine pe cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie să facă cercetări. ”Nu vreau să zic dacă mai sunt şi alte imobile pe numele fetelor. Să vină DNA-ul să desluşească. Vreau să îi fac pe cei de la DNA să se intereseze ei ce am pus pe numele fetelor”, a spus Becali.

         Totodată, Gigi Becali a negat informaţiile apărute anterior în presă, potrivit cărora el ar fi pus gaj palatul pentru un împrumut de 4 milioane de euro pentru clubul de fotbal Steaua Bucureşti. ”Are ăla de la Autovit 4 milioane de euro să-mi dea mie? De unde are 4 milioane de euro vagabondul ăla? A avut ăla vreodată 4 milioane de euro să-mi dea mie să las eu gaj palatul? Iar 4 milioane sunt bani pentru mine? Am zeci de milioane pe numele fetelor”, a declarat George Becali.

         Ce avere are acum Becali

         Conform declaraţiei de avere, patronul Stelei are mai multe terenuri, patru maşini de lux, bijuterii şi ceasuri de 300.000 euro, acţiuni la trei firme şi un bloc de locuinţe sociale în Zimnicea.

         Cu ocazia lansării candidaturii la funcţia de primar general al Capitalei, europarlamentarul George Becali a completat două declaraţii de avere. Conform documentului depus în 30 aprilie, omul de afaceri deţine, în prezent, trei terenuri, în Voluntari, dintre care unul agricol, unul forestier şi un teren extravilan care se află în circuitul civil, care au suprafeţe de 210, 22 şi, respectiv 12 hectare. Becali are o cotă parte de 50% din terenul agricol şi cel forestier. O zi mai târziu, candidatul la fotoliul de primar general, a completat o altă declaraţie de avere, în care includea alte şapte terenuri intravilane şi agricole, în Bucureşti, Brăila, Piteşti, Otopeni şi Baloteşti, pe lângă cele menţionate anterior.

         Finanţatorul Stelei nu deţine niciun imobil pe numele său, dar are bijuterii de 50.000 de euro, cumpărate în 1996, şi ceasuri de 250.000 euro, achiziţionate în 2005. El mai are patru autoturisme de lux, mărcile Mercedes, Maybach şi Audi, achiziţionate în 2005, şi un automobil BMW, pe care l-a cumpărat în 2008.

         În prima declaraţie de avere, depusă cu ocazia lansării candidaturii la Primăria Capitalei, din 30 aprilie 2012, Becali a menţionat că are 85,7% din acţiunile Avicola Iaşi SA, a căror valoare totală la zi depăşeşte 25 milioane de lei, deţine o participaţie de 71,53% la SC Arcom SA, acţiuni care valorează peste 1,8 milioane lei, şi 90,702% din fabrica de armament SC UM Drăgăşani. Valoarea totală la zi a acţiunilor de la UM Drăgăşani este de 8,136 milioane lei. O zi mai târziu, Gigi Becali a adăugat, în declaraţia de avere din 1 mai, că are o treime din acţiunile European Imob Development, în valoare de 128.400 lei.

         De asemenea, în cel de-a doua declaraţie de avere, latifundiarul a mai adăugat că a acordat 11 împrumuturi în nume personal: 62,355 milioane lei clubului de fotbal Steaua Bucureşti, aproape 26,3 milioane lei SC Avicola Iaşi SA, ”circa 46.000.000.000 lei” fabricii de armament UM Drăgăşani, 2,6 milioane de euro lui Viorel Tudorache, câte 18 milioane euro lui Horia Culcescu şi, respectiv, Vasile Geambali, circa 5,3 milioane euro lui Costel Bucur, aproximativ 3 milioane euro lui Teia Sponte, 800.000 euro lui Goga Gheorghe, 1 milion de euro lui Aurelian Constantin şi alte 4 milioane de lei unor rude de gradul II.

         În cea de-a doua declaraţie de avere, la rubrica ”Plasamente, investiţii şi împrumuturi acordate”, Becali a menţionat şi firma SC Romes SA, însă nu a precizat dacă deţine acţiuni, părţi sociale sau hârtii de valoare ori dacă a acordat vreun împrumut acestei societăţi. Conform declaraţiei de avere din 2009, europarlamentarul deţinea, până la finele lui 2008, peste 80% din acţiunile SC Romes SA, care aveau atunci, o valoare totală la zi de aproape 1,53 milioane lei.

         La rubrica ”Alte active producătoare de venituri nete” din declaraţia de avere, omul de afaceri a precizat că deţine un ”bloc de locuinţe sociale în Zimnicea cu circa 100 apartamente în construcţie, de 1 milion euro/6 blocuri locuinţe a câte cinci etaje, 84.775 mp suprafaţă”.

         ”Blocul de locuinţe sociale de 1 milion de euro este construit. Nu trebuie să-l construiesc eu. Nu mai ţin minte cine l-a construit. L-am construit ca să-l dau la săraci”, a declarat, iniţial, Becali. Întrebat care sunt criteriile pe care le va lua în calcul pentru a dona aceste locuinţe, el a continuat spunând: ”Nu mai dau nimic”.

BUCURESTI - ILFOV
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă
Medicul Virgil Stroescu ne spune cum să ne ferim de toxiinfecții ali...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Vești bune pentru români! Scad facturile la gaze naturale

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Rusia amenință România că va testa sistemele Patriot pe teritoriul nostru

» 14 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
5 trucuri pentru un machiaj de vară durabil, natural și fresh

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Noaptea Muzeelor 2024 – Peste 260 de obiective turistice din 32 de județe vor putea fi vizitate pe 18 mai

» 14 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
Deputat PNL de Giurgiu: Fiecare localitate are problemele sale specifice

» 14 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CONSTANTA
 
Opt candidați pentru funcția de primar al Municipiului Mangalia

» 13 Mai 2024 | Comentarii 0