Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 27 Februarie 2018    Actualizat: 27 Februarie 2018

      Numeroase colegii private din întregul continent, dar și din America, își trimit consultanții în România ca să sorteze pe doritorii de studii în afara țării care nu au terminat încă gimnaziul. Această selecție se baează pe două criterii: intelectul elevului, și posibilitatea financiară de care dispune familia sa, tinând cont că un an de studiu în afară poate ajunge la zeci de mii de euro.

      Majoritatea colegiilor din afară cer ca un candidat venit din altă țară să exceleze la engleză și matematică.

      „Sistemul britanic are în centru dezvoltarea personală. Deci indiferent că e vorba despre muzică, teatru, actorie, sport, așteptăm în fiecare an români care să vină să studieze la Kensington Park. Acum avem 3, sperăm să mai primim unul sau doi. În general îi primim pe cei mai buni, copii de 9 și 10 în sistemul românesc.” a declarat un consultant trimis în România de către Kensington Park.

      Prin urmare totul pornește de la întâlnirea cu un consultant; în prima discuție se face profilul elevului și e întocmită o listă de școli private sau publice unde acesta s-ar potrivi.

      Cât despre prețuri..costă mult, pentru că și profesorii sunt stimulați financiar, ca să dea tot și ca să scoată tot ce e mai bun din elev.

      Între 10 mii și 55 de mii de lire costă un an de liceu în Anglia, în Elveția între 60 și 110 mii de franci. Portughezi cer 30 de euro pe an, iar germanii par puțin mai rezonabili, între 20 de mii și 40 de mii de euro.

      Știm că în România, relația dintre elevi și cei care îi învață este, frumos spus fragilă, dacă nu viciată. Lăsând deoparte rigiditatea materiei, sunt probleme serioase și la comunicare pe tema ei. Câți liceeni merg la un suc cu profesorii lor? La teatru? Sau la un film? În multe licee din vestul Europei, profesorii locuiesc în același campus cu elevii, așa că o barieră, un zid între învățător și discipol în mod sigur nu poate exista.

      Încă o diferență față de țara noastră o face faptul că, în afară, șansele de „negociere” academică când vine vorba de note sunt extrem de reduse.

 

Sursa photo: ://www.wall-street.ro/articol/Careers/194918/peste-45-000-tineri-romani-studiaza-in-strainatate-it-ul-cel-mai-de-interes-domeniu.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0