Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 02 Martie 2018

      Urmează o perioadă mai grea pentru absolvenții de gimnaziu și în curând și pentru cei de liceu. De luni, 5 martie, elevii care termină clasa a VIII-a vor fi testați în cadrul simulărilor pentru Evaluarea Națională, iar începând cu data de 19 martie vine rândul liceenilor care termină 12 clase, să susțină simulările examenului de Bacalaureat.

      Cei din gimnaziu vor începe luni cu proba la Limba și Literatura Română, urmând ca celelalte probe, matematică și Limba Maternă, să fie susținute pe 6 respectiv 7 martie. Afișarea rezultatelor se va face în data de 16 martie.

      Elevii din clasele a XI-a și a XII-a urmează să susțină pe 19 și 20 martie probele la Limba Română și Limba Maternă. Simularea va continua pe 21 martie cu proba obligatorie a profilului și anume Matematică pentru Real, Istorie pentru Uman. Pe 22 martie, ultima probă pentru simularea Bacalaureatului va fi la dsciplina aleasă de elev, deasemenea în funcție de profilul studiat (Chimie, Fizică, Bilogie sau Informatică pentru Real respectiv Științe Socio-Umane și Geografie pentru Uman). Rezultatele acestora vor fi communicate în data de 30 martie.

      Rezultatele acestor testări nu vor fi notate în catalog, obiectivul lor fiind acela de a familiariza elevul cu seriozitatea examenului final. În schimb ele vor fi analizate la nivelui fiecărei unități de învățământ, în cadrul discuțiilor dintre profesor și elev, la ședințele cu părinții, la clasă, dar și la nivelul consiliului profesoral cu scopul de a adopta măsuri adecvate fiecărei situații în parte.

      Elevii care urmează să participe la aceste simulări trebuie să aibă în vedere faptul că, intrarea în sala de examen se va face în intervalul 8:00-8:30 având asupra lor buletinul, instrumente de scris, un pachet de șervețele și o sticlă cu apă. La ora 9 se încep probele, prin desigilarea plicurilor care conțin subiecte unice. Pentru clasele aVIII-a vor fi alocate două ore în vederea rezolvării subiecteleor, iar pentru clasele a XI-a și a XII-a trei ore.

 

 

 

Sursa photo: /adevarul.ro/educatie/scoala/absolventii-gimnaziu-intra-luni-febra-simularilor-1_5a983594df52022f751c4c34/index.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0