Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 29 Mai 2013    Actualizat: 13 August 2013

”Dacă Chelaru e al patrulea om în stat, eu sînt preot la Mitropolie”

 

         Atac fără precedent la nivelul înalt al politicii nemțene: deputatul Culiță Tărâță a dat de pămînt cu senatorul Ioan Chelaru. În cadrul unei conferințe de presă în care a fost întrebat despre fostul său partid, Culiță Tărâță a declarat că a fost și rămîne prietenul social-democraților, fie ei primari sau simpli membri. ”I-am considerat întotdeauna aliați și prieteni. N-am încercat niciodată să destabilizez stînga, că eu tot de stînga rămîn. PSD la Neamț are oameni de valoare. Nu are vîrfuri, în schimb. Îl are doar pe Chelaru”, a spus deputatul Tărâță. ”Întrebați-l pe dumnealui de ce nu e președinte la PSD. Dl Chelaru ar trebui să aibă curajul răspunderii, să vină în fața organizației și să raporteze ce a făcut în cele două mandate, mai ales că e parlamentarul cu cele mai multe deplasări și cheltuieli din bani publici. Și eu am fost în deplasări afară, dar sînt adeptul că, dacă tot te duci, te duci pe buzunarul tău, mai ales că e perioadă de recesiune și restricții. Într-o astfel de perioadă nu stai numai pe-afară. Că nu stă țara în tine! Ca și cum nu s-ar putea fără tine. Din păcate, și aici, la deplasări externe, e coadă mare”, a spus Culiță Tărâță.

         Cînd i s-a pomenit de faptul că, totuși, prin natura funcției de vicepreședinte al Senatului, Ioan Chelaru este al patrulea om în stat, după președinte, președintele Senatului și primul ministru, deputatul Tărâță a izbucnit: ”Dacă Chelaru e al patrulea om în stat, eu sînt preot la Mitropolie la Iași. E colegul meu, este cetățean ca oricare altul, dar nu poți să stai cocoțat pe o funcție și să nu faci nimic, dar absolut nimic pentru colegii tăi, pentru alegătorii din colegiul tău, pentru Parlament, pentru județ. Cînd știi că Radu Timofte te-a ajutat să devii parlamentar în prima legislatură și ai avut înțelegere cu el că, după ce va pleca din SRI îl vei lăsa să candideze, dar apoi nu mai vorbești cu el deloc, dar te prezinți la înmormîntare să-i citești necrologul… asta spune multe despre tine ca om. Nu sînt răutăcios, sînt un om deschis. Poți beneficia de o funcție de senator sau deputat în asemenea condiții dacă ai lipsă de decență. Ia întrebați despre contractele de asistență juridică, de pînă la 7.500 de dolari pe lună, pe care l-a avut cu uzina de țevi, în condițiile în care uzina avea douăzeci și ceva de consilieri juridici. Plus contractele cu primăriile. Dau-ar Dumnezeu să fie gratis, dar mă îndoiesc că la biroul de avocatură Ioan Chelaru se dau gratuități. La Culiță Tărâță mai găsești gratuitate, dar acolo mă îndoiesc. Și, dincolo de toate, rezultatele sînt cele care contează. Or, în Pildești, în satul lui natal, unde se presupune că lumea e cu tine, că te știe că acolo ai crescut, l-au votat 19 alegători din o mie și ceva. Am spus mereu că omul sfințește locul. Dacă dl Chelaru ar fi fost un om cu viziune și nu un om preocupat doar de modul în care îi stă părul cînd îl pozează presa, PSD n-ar fi ajuns în situația de a nu avea candidat nici pentru Consiliul Județean Neamț, nici pentru Primăria Piatra Neamț. PSD are nevoie de oameni pragmatici, serioși, care să ducă și să ridice ștacheta. La alegerile din 2008 PSD a cîștigat alegerile în Neamț și asta cu eforturi. Trebuie să fii apropiat de organizație, de electorat, să cobori în mijlocul lor, nu să stai în turnul tău de fildeș și să ai impresia că lumea începe și se sfîrșește cu tine”, a declarat Culiță Tărâță.

         Fostul social-democrat consideră că, în virtutea recentelor alegeri din colegiul 6, vinovați de starea în care a ajuns principalul partid de opoziție sînt liderii. Unul din ei chiar președintele Alin Antochi. ”Dar nu e singurul. Mai sînt. Alin Antochi a greșit cînd a venit în campanie cu unitatea de măsură a corupției, care este hrebenciucul. Românii n-au memorie scurtă. Apoi, au făcut campanie electorală cu delegați de la București, care nu cunoșteau realitățile județului, ale colegiului 6. I-am spus și lui Liviu Harbuz în comparație cu Rădulescu, care se lipește ca marca de scrisoare, tu vii din altă lume. Liviu este băiat inteligent, dar nu era de acolo. Plus, au adus lideri de la București. Păi Chelaru nu e lider?! Ce faci, aduci lider la lider?! Și tot el a venit cu suspiciunile aruncate pe cei de la Tineret, cînd tineretul s-a dus trup și suflet cu ei. Asta a fost campanie organizată?! Eu nu zic că n-au fost greșeli de ambele părți, dar la ei au fost majore. Iar aici este colegiul lui, al lui Ioan Chelaru. De prisos să amintim că a ieșit senator datorită muncii lui Ioan Munteanu și a răposatului Victor Surdu, care au umblat din casă în casă. El a tras doar beneficiile. Exact ca la mine în colegiu, unde Marius Munteanu a obținut atîtea voturi cîte am luat eu”, a mai spus deputatul Tărâță, precizînd că, în opinia sa, dacă pesediștii îl vor demite pe Alin Antochi vor face ”o mare greșeală”.

         ”Victoraș, care-i treaba?”

         În campania pentru colegiul 6 Victor Ponta a apărut alături de Crin Antonescu pentru a-l susține public pe Liviu Harbuz. În toate ocaziile n-a ratat prilejul de a-l ataca pe Culiță Tărâță, ceea ce a dus la o conversație între cei doi, conversație despre care deputatul Tărâță a povestit tot acum: ”L-am și întrebat: Victoraș, care-i treaba de mă tot critici? Eu sînt mîndru de ce am făcut în Insula Mare și au fost atîția care au căutat acul în carul cu fîn. Iar dacă cei de afară spun că Insula este un laborator pentru agricultura românească, pot spune că nu facem degeaba umbră  pămîntului. Dl Ponta nu știe, dar cînd va ajunge să conducă un colectiv de peste trei mii de salariați și va avea asemenea responsabilități, mă voi închina în fața lui. Atunci va avea dreptul să mă critice. Știți cum se zice, că unora le place munca, altora le place umbra. Diferența dintre mine și Ponta e că mie mi-a plăcut munca. Lui, umbra. E tînăr, are timp să  înceapă și cu munca”.

 

Sursa foto: facebook.com

NEAMT
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Reduceri la biletele TAROM până pe 7 mai, pentru călătorii între 15 mai și 30 iunie

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0