Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 27 Mai 2013    Actualizat: 13 August 2013

Culcusul unui pui de baron PSD

 

         • Este mosia senatorului PSD Sorin Lazar • In comuna Strunga nimeni nu indrazneste sa i se opuna, pentru ca daca se pun cu Sorin Lazar risca sa ia o mama buna de bataie chiar de la senator • "Matale vii, iti faci articolele si pleci. Dar noi ramanem aici si intra peste noi in casa si ne bate", a spus unul dintre reprezentantii partidelor de opozitie din comuna • Cand era primar a pus mana, dupa ce a organizat la Consiliul Local o facatura de licitatie, si pe iazul comunal • De frica lui Sorin Lazar, reprezentantii Primariei Strunga nu vor sa ofere date cu privire la modul in care acesta a pus mana pe iaz • Primarul Sorin Lazar a cheltuit 1 milion Euro pentru reteaua de canalizare din comuna, investitia este plina de nereguli, firma nu a respectat contractul de executie, dar dupa aceea Sorin Lazar si-a cumparat o masina Volkswagen Passat
         Un baron PSD in crestere. Sorin Lazar este senator PSD, dar a fost primar al comunei Strunga trei mandate si daca vreun cetatean al comunei indrazneste sa i se opuna, primeste o mama de bataie. "Matale vii, iti faci articolele si pleci. Dar noi ramanem aici si intra peste noi in casa si ne bate", a spus unul dintre reprezentantii partidelor de opozitie din comuna, care a rugat insistent sa nu-i fie publicat numele de frica lui Sorin Lazar. Lazar si-a construit averea pe cand era primar al comunei. L-a cooptat in Comisia locala de fond funciar pe patronul Agrocom Strunga SA, Florin Stegariu, impreuna au impartit terenurile comunei si au avut grija sa pastreze si ceva pentru ei. Sorin Lazar a concesionat fara nici o jena de la institutia pe care o conducea, respectiv Primaria Strunga, la un pret de nimic, cel mai bun iaz din comuna. Primarul Sorin Lazar a inceput sa cheltuie in anul 2006 1 milion Euro pentru reteaua de canalizare din comuna, lucrarea nu a fost data in functiune nici pana astazi, termenul de executie si proiectul nu au fost respectate, dar intre timp Lazar si-a cumparat un Volkswagen Passat fara sa apeleze la credite. Acum Sorin Lazar traieste tot din banii statului fara sa faca nimic. Potrivit site-ului Senatului, activitatea parlamentara a lui Sorin Lazar este nula, parca nici nu ar fi prezent in Camera Superioara.
         Iazul pentru primar
         La Primaria Strunga se instaleaza imediat "Legea Tacerii" atunci cand se pun intrebari despre Sorin Lazar. Chiar daca a fost ales senator in 2008, Sorin Lazar a fost primar al comunei Strunga timp de trei mandate si toti stiu de frica lui. Majoritatea celor din primarie lucreaza in institutie de pe vremea lui Sorin Lazar. Prin urmare, desi jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI au solicitat in baza Legii nr.544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, date despre modul in care Sorin Lazar a pus mana pe iazul comunei, functionarii Primariei Strunga, in frunte cu actualul primar PSD, Neculai Iuganu, au dat din colt in colt. "Dosarul privind licitatia pentru iaz este in arhiva si este greu de scos. Trebuie sa vorbiti cu juristul", a spus actualul primar, Neculai Iuganu. La randul sau, juristul a spus ca asteapta ordin de la primar pentru a pune la dispozitia presei dosarul licitatiei. In cele din urma, primarul Iuganu a aratat ca-i este frica de Lazar si ca nu vrea sa respecte legea si sa ofere datele solicitate. "De ce nu-l intrebati pe domnul Lazar cum a luat iazul? De ce mai veniti la noi?", a mai spus primarul. A fost intrebat si Sorin Lazar care, de asemenea, a ocolit un raspuns clar. "Nu inteleg de ce va intereseaza acum. Licitatia a fost facuta publica in urma cu cinci ani", a spus Lazar. Intrebat daca a dat ordin la Primaria Strunga sa secretizeze dosarul licitatiei si cum comenteaza faptul ca functionarii nu vor sa scoata dosarul din arhiva, Lazar a incercat un raspuns academic pentru ca lumea sa nu uite totusi ca este senator cu studii superioare. "Este vorba despre o criza institutionala de care nu sunt vinovat eu", a mai spus Lazar.
         Coruptie
         Cum era si de asteptat, dosarul cu privire la modul in care Lazar a luat iazul a fost secretizat deoarece s-a incalcat legea. In primul rand, pentru iazul in suprafata de 2,5 hectare, Lazar plateste numai 500 lei pe an, bani pe care-i scoate intr-o singura zi din vanzarea bonurilor de pescuit cu 50 lei bucata. Iazul are cale de acces direct din drumul european E 583. In al doilea rand, licitatia de concesionare a iazului a fost "aranjata", adica trucata, chiar de Lazar. Anterior datei in care a avut loc licitatia, Consiliul Local a emis o hotarare care-l numea pe Lazar presedinte al comisiilor pentru licitatiile organizate la Primaria Strunga. Hotararea Consiliului Local prin care s-a decis concesionarea prin licitatie a iazului face referire la un raport de evaluare a proprietatii care se pare ca nu mai exista. In plus, potrivit Legii 161/2003 privind prevenirea si combaterea coruptiei, prin concesionarea acestui iaz, primarul Sorin Lazar a savarsit in anul 2003, cand s-a intamplat acest lucru, o fapta de coruptie. "Primarii si viceprimarii, primarul general si viceprimarii municipiului Bucuresti sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I", se arata la articolul 76 alineatul 1 din legea mentionata. Prin urmare, la acea vreme, primarul Sorin Lazar a semnat un contract de concesionare pentru un teren al Primariei Strunga cu cetateanul Sorin Lazar si a intrat sub incidenta articolului 76 din Legea 131/2003.
         Investitii dubioase
         Este adevarat ca in perioada in care era primar Sorin Lazar, in comuna s-au derulat doua investitii utile, infiintarea retelei de aductiune de apa si a retelei de canalizare. Ambele s-au derulat insa in conditii dubioase. Pentru aductiunea de apa, proiect finantat prin programul SAPARD cu 28 miliarde lei, a fost organizata in anul 2003 o licitatie pentru executia lucrarii, care a fost contestata de mai multe firme participante. Pana la urma, lucrarea a fost adjudecata de SC Iasicon SA, care a mai fost implicata in scandaluri similare si a modificat de mai multe ori proiectul initial. Dupa aceea, in 2007, a demarat o investitie de 1 milion Euro pentru realizarea retelei de canalizare. Firma care a castigat licitatia de executie, SC Europartener SA, din Iasi, trebuia sa execute lucrarea in termen de 120 zile lucratoare incepand cu data de 26 noiembrie 2007. Lucrarile au inceput in decembrie 2007, cand pamantul era inghetat, firma a stricat si drumul pentru a face santurile in care trebuiau bagate tevile de canalizare. Dupa ce a pus in pamant tevile, bolovanii de pamant inghetat au fost aruncati direct peste tuburile din plastic si, de aceea, oamenii cred ca acestea s-au spart, iar dejectiile se vor duce de fapt in pamant. Insa lucrarea nu este gata nici acum, asta in conditiile in care, potrivit contractului, trebuia data in folosinta cel tarziu in luna aprilie a anului 2008. Dar, spre sfarsitul anului 2008, Sorin Lazar si-a cumparat o masina Volkswagen Passat fara sa apeleze la credite bancare.

 

Sursa foto: facebook.com

IASI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!

» 05 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0