Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 29 Mai 2013    Actualizat: 17 Iulie 2013

Candidatul USL la Neamţ – Liviu Harbuz, un papagal scandalagiu şi penal

 

         În judeţul Neamţ, Colegiul 6 au loc alegri pentru Camera Deputaţilor, alegeri la care s-a ajuns în urma morţii deputatului PSD,  Victor Surdu.
         Lupta se dă încă între Liviu Habuz şi Adrian Rărulescu. Cel din urmă este candidatul PDL, primul, Harbuz (cel despre care voi vorbi) este susţinut de USL conform presei. Având în vedere că din punct de vedere legal USL nu există, rezultă că Harbuz este susţinut de … nimeni.
         Mi se părea un nume cunoscut cel la lui Liviu Harbuz şi am zis să caut să văd ce găsesc despre el.
         Mai întâi am aflat că e un veterinar  care se pricepe specialist în papagali
         Pe libertatea.ro scrie“Dacă vă doriţi un papagal vorbitor, specialistul Libertăţii, doctorul Liviu Harbuz, vă învaţă cum trebuie să îl alegeţi, dar, mai ales, cum să îl dresaţi.”. De aici înţelegam cât de importantă este prezenţa lui în USL. E destul să ne uitâm la liderii acestei formaţiuni politice foarte apreciată dar inexistentă, şi să ne dăm seama că acolo se simte mâna unui specialist în papagali.
         Acest Harbuz, nu e doar un veterinar de soi ci, dintr.un articul publicat pe 21.05.2010 pe infonews.ro  http://www.infonews.ro/node/3747,  scris de Ana Jităriţa  că după ce a fost preşedinte al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor  a ajuns să fie acuzat de deturnarea a  a 17,2 miliarde de lei
         Liviu Harbuz, acuzat de deturnarea a 17,2 miliarde de lei
         Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 3 ii cerceteaza pe Liviu Harbuz, fost presedinte al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, si pe Ion Sorin Mitrea – fost director general al Autoritatii, pentru deturnarea de fonduri in cazul a 17,2 miliarde de lei.
         Conform organelor de cercetare penala, cei doi si-au pus semnatura pe mai multe adrese datate februarie si aprilie 2004, prin care au schimbat destinatia fondurilor banesti, alocate initial pentru programul strategic de despagubiri acordate proprietarilor de animale sacrificate din cauza unor epidemii (ca pesta porcina, tuberculoza bovina, leucoza bovina etc.), catre plata programului de gestiune informatica realizat de IQ Management Cluj. Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul ne-au declarat ca in acest mod s-a procedat in cazul a aproape 22 de judete.De exemplu, la Ialomita, Directia Sanitar-Veterinara a primit intr-o luna 1,148 miliarde lei, in baza unei documentatii depuse la minister de conducerea Autoritatii (n.r. pe atunci Agentie), prin care suma era destinata platii medicilor concesionari, medicamentelor si despagubirilor. Banii ajungeau in teritoriu insotiti de o adresa semnata de Mitrea si avizata de Harbuz, prin care, de pilda la Ialomita, sumele nu au mai fost destinate despagubirilor, ci platii a 410 milioane de lei pentru programul pe care IQM nu l-a facut functional nici pana astazi. Prin aceasta metoda, au fost deturnate peste 17 miliarde
         Ei, dar ce a fost, a fost. Dacă e liber înseamă că ori e nevinovat, ori are pile mult prea mari în justiţie ca să fie vreodată vinovat de ceva…
         Se spune că la cei care lucrează cu nebunii, fie că sunt psihiatri sau psihologi, nebunia pr şi simplu are toate şansele să se ia. Printr-un fel de empatie.
         Pe e-politic.ro http://www.e-politic.ro/Parlament/Alegeri-in-Neamt-Liviu-Harbuz-acuza-fraude_121765_7.html vedem că respectivul Harbuz imită până la copiere comportamentul lui Ponta.
         În mintea lui, ca şi în mintea lui Ponta, a câştiga alegerile se reduce la a şti frauda. Pe principiul legii selecţiri naturale, cel mai bun învinge, adică cel care ştie să fure mai bine ajunge să-şi ocupe locul în Parlament. Probabil la fel ca şi Ponta nu se va duce la serviciu, deoarece conform aceluiaşi lider uselist paramentarii nu îşi încasează banii pentru a se şi duce la muncă. E destul că au fost aleşi.
         Probabil, şi corectitudinea alegrilor va fi sau nu va fi în funcţie de cine va câştiga. Dacă va câştiga el, vor fi curate (chiar dacă Ponta nu mai ştie cum să-şi scoată din haine mirosul electroral de  bere  şimititei pe care i-a împărţit alegătorilor. De acolo, de pe e-politic.ro aflăm că Harbuz a spus (citez): ”Totul depinde de modul și de cât de mult se va frauda azi (n.r. – duminică). Nu știm dacă vom recunoaște votul. În continuare se fraudează votul și instituțiile nu fac nimic”. Absolut democratic, câştigăm noi recunoaştem alegerile, dacă nu, nu.
         Nici asta nu e o noutate, fiind bolnav de papagalită, Harbuz îi citează pe unii mult mai celebrii decât el. Să ne amintim de noaptea ultimelor alegeri prezidenţiale. Atâta timp cât Geoană spera că o să câştige, totul era frumos şi correct, când însă s-a apucat să replanteze dopurile la şampania victoriei alegrile au devenit ilegale, furate, el însuşi atacat de flacăra violată .
         Tot de pe e-politic mai aflăm şi că la alegerile parțiale sunt așteptați să participe 57.508 de alegători cu drept de vot. La ora 10, prezența la vot era de 10,85%.
         Pentru alegerile în urma cărora Liviu Harbuz sau Adrian Rădulescu vor ajunge în Camera Deputaților, au fost organizate 82 de secții de votare în localitățile Bîrgăuani, Bodeşti, Boteşti, Dragomireşti, Dulceşti, Făurei, Girov, Grumăzeşti, Horia, Negreşti, Petricani, Războieni, Ruginoasa, Secuieni, Ştefan cel Mare, Trifeşti, Tupilaţi, Ţibucani şi Văleni.
         Dacă însă ne pune Mikiduţă să mai cotinuâm să căutam prin presa online şi să intrâm pe un articol publicat sâmbătă, 20 August 2011, ieri cum ar veni, observăm că acel articol de pe e-politic este doar o palidă tentativă de a drege busuiocul.
         Comportamentul mimetic al lui Harbuz se poate regăsi şi acum.
         După ce doamna Udrea a spus pe blogul său că  Ponta a împărţit mititei şi bere, la nici 24 de ore Pontănel a ieşit şi el cu acuze, atenţie, fără a încerca nici măcar cu o literă să se disculpe.
         Deci, iată mai jos articolul poblicat Sâmbătă, 20 August 2011 pe evz.ro, http://www.evz.ro/detalii/stiri/liviu-harbuz-candidatul-bataus-al-usl-942544.html articol din care înţelegem că acest Harbuz, deşi tace ca ca… harbuzul în păpuşoi, este un mare bătăuş. Deh, dacă omul nu are alte argumente sau oferte în afară de mititei şi bere trebuie să recurgă şi la chestii mai … contondente, şi nu doar că l-a atacat pe primarul din Boteşti, dar, ca omul cuprins de furie s-a dat şi la Seat Altea, autoturismul cu care resăpectivul se dusese la balastiera unde s-a desfăşurat incidetul relatat de  George Harabagiu, jurnalist la 1 TV Neamţ precum şi de directorul postului respectriv  Gabriel Apetrei şi de un cameraman,  Laurenţiu Mandache.
         Iată articolul de pe evz.ro, despre care  e vorba:
         Liviu Harbuz, candidatul bătăuş al USL
         Spiritele s-au încins pe final de campanie în judeţul Neamţ unde mâine au loc alegeri parlamentare parţiale pentru un loc de deputat rămas vacant după decesul lui Victor Surdu. Liviu Harbuz, candidatul USL este cercetat într-un dosar penal pentru lovire după ce l-a agresat pe viceprimarul comunei Boteşti, susţin jurnaliştii de la postul local 1 TV Neamţ.
         În această dimineaţă în jurul orei 8.00, viceprimarul comunei Boteşti Marcel Mihăieş (PDL) se deplasa pe raza localităţii însoţit de un prieten spre balastiera proprietate privată a societăţii Cristian Quartz pentru a lua nişte lucernă, a povestit pentru EVZ,
         La ora 8.14 din două jeepuri negre au descins Liviu Harbu  candidatul USL şi încă trei persoane: “colonelul în rezervă Murariu de la serviciile secrete ale Armatei, secretar executiv al PSD Neamţ, Bogdan Onu, consilier judeţean PSD şi un bodyguard”.
         “Aceştia au intrat pe proprietatea privată a societăţii spunând că au venit să caute materiale electorale care ar fi depoyitate acolo. Când viceprimarul l-a întrebat ce caută acolo, Harbuz a continuat cu înjurături, l-a înjurat de mamă şi l-a ameninţat cu moartea. Apoi l-a izbit de un stâlp”, povesteşte jurnalistul Hrabagiu. Acesta a adăugat că va face publice imagini de la locul incidentului surprinse de directorul postului 1 Tv Neamţ, Gabriel Apetrei şi de cameramanul Laurenţiu Mandache.
         Agresarea viceprimarului nu a fost totul, continuă acesta. Maşina cu care viceprimarul venise la balastieră, un Seat Altea, a fost vandalizată.
         Martorii incidentului sunt angajaţii balastierei. Viceprimarul Marcel Mihăăieş l-a reclamat pe Harbuz la poliţia Neamţ care a deschis un dosar penal cercetându-l pentru lovire pe candidatul USL.
         Ar mai fi oare ceva de spus? Habar n-am…
         Să pun că iar am observat că pentru a fi numit canditat undeva din partea USL trebuie să ai antecedente penale pentru ca la o adică să ţi se arate pisica, la momentul oportun sâ ţi se poată trânti pe masă un dosar a cărui reactivare te-ar putea scuate din jocul politic? Că cei care sunt impuşi drept candidaţi sunt agresivi şi nu au teamă de lege şi nici un fel de morală? Că asta ne arată faptul că USL nu are candidaţi de valoare şi adună tot felul de ciurucuri cu o ste de îmbogăţire care va fi ultetrior exploatată pentru a fi puşi cu botul pe labe dacă mişcă-n front? Sau că am impresia că Harbuz nu e decât un papagal căruia îi curg bale gândinduse la caşcavalul la care va avea acces dacă va fi ales?
         Poate omul va fi ales.  Atunci cei din judeţul Neamţ vor consta cum au constat cei din Dăbleni care l-au votat pe Geoană. Că dacă vor să-şi vadă candidatul trebuie să se ducă la Bucureşti.
         Poate vor constata şi că sunt luaţi de papagali, treaba e că dacă e aşa, însemnă ca Harbuz, cât e el de specialist, nu ştie că papagalii nu halesc mititei cu bere … Sau sau halesc?

NEAMT
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Reduceri la biletele TAROM până pe 7 mai, pentru călătorii între 15 mai și 30 iunie

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0