Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 09 Octombrie 2013

federatia-romana-de-atletismO discutie cu Sandu Ion, presedintele Federatiei Romane de Atletism, aproape de finalul sezonului, ne-a relevat o serie de aspecte care au contribuit la rezultatele inregistrate la competitiile de obiectiv. Unele bune, cum au fost cele de la Mondialele de juniori II, Europenele de juniori I, Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht, altele departe de asteptari, cazul campionatelor lumii de la Moscova rezervate seniorilor. Urmeaza un an cu mai putine intreceri Internationale, Mondiale de sala, de juniori I, Europene de seniori, Jocurile Olimpice ale Tineretului.

Una dintre primele decizii luate in noul Consiliu Federal a vizat schimbarea criteriilor de selectie si participare la Mondiale si Europene la toate categoriile de varsta. Astfel ca toti sportivii care si-au indeplinit standardele au mers la competitii. Din pacate, multi au dezamagit, datorita slabei pregatiri efectuate inaintea concursurilor. Cum s-a intamplat la Mondialele de la Moscova, unde doar 12% dintre atletii care au facut deplasarea au confirmat, ca de exemplu Marian Oprea, clasat al saselea, stafeta feminina de 4×400 metri, locul 7, Bianca Perie sau Ancuta Bobocel, calificate in finale.

Am sperat la o medalie, dar nu s-a putut mai mult. Cred in potentialul lui Marian si am convingerea ca va fi una dintre piesele grele ale delegatiei noastre la Jocurile Olimpice de la Ro de Janeiro. Alaturi de Angela Morosanu, daca va fi complet refacuta, de stafeta feminina de 4×400, de Mihai Donisan si Esthera Petre, la inaltime, de Alina Rotaru si Valentin Toboc, la lungime, de Cristina Bujin, la triplu, de Bianca Perie, la ciocan sau de Andrei Gag, la disc. Si, desigur, Mirela Lavric, dac-si va schimba atitudinea. In general pot spune ca am avut probleme cu disciplna si marea performanta.

Printre performerii sezonului s-au aflat Florentina Marincu, dubla campioana mondiala de juniori II, la lungime si triplu, Bianca Razor, argint european, la 400 metri, la juniori, Elena Panturoiu, bronz continental la triplu, juniori, Sergiu Ursu, aur la disc, la Jocurile Francofoniei, unde totalul medaliilor a fost de 11. Alte opt s-au cucerit la FOTE, doua fiind de aur, obtinute de Maria Ifteni, la 3000 metri si Gabriel Bitan, la lungime. Si la Universiada s-au obtinute destule trofee, dar pata neagra s-a numit Roxana Barca, depistata pozitiv.

Anul viitor vom participa la patru competitii importante: Mondialele indoor, la Sopot-Polonia, Mondialele juniorilor I, la Eugene-SUA, Europenele seniorilor, la Zurich si Jocurile Olimpice ale Tineretului, in China.

Raman dispus sa finantez orice proiect viabil propus de antrenori si sper, totodata, ca anul 2014 sa fie mai bogat in performante pentru atletii nostri. Sa nu uitam ca 2013 se va incheia cu Europenele de cros de la Belgrad, din ziua de 8 decembrie.




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0