Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 25 Mai 2013    Actualizat: 13 August 2013

A lipsit patru ani din Vale, dar are... / Tupeu de senator chiulangiu şi parvenit: Nicula - sute de milioane, bani publici, pe deplasări externe

 

         În luna octombrie 2011, mii de elevi din colegiul uninominal 1 (Senat) din Circumscripția electorală nr. 22 Hunedoara mergeau la școală (în Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani) cu ghiozdane, manuale și rechizite din banii părinților lor. În 2008, pentru a obține cât mai multe din voturile adulților, Cosmin Nicula (candidat pe listele PSD+PC) a promis pentru cei mulți, printre altele, „Rechizite gratuite. Asigurarea gratuităţii totale pentru rechizite şcolare, manuale şi uniforme pentru toţi elevii înscrişi în sistemul de învăţământ obligatoriu”. Nu s-a ținut de cuvânt, așa cum niciunul din cele zece angajamente ale sale pentru Valea Jiului nu a fost respectat.

         Tot atunci, în octombrie 2011, senatorul Vasile-Cosmin Nicula – cu a cărui absenţă din Parlament s-au obişnuit colegii săi (a fost prezent doar la 51,5% din voturile în plen) – nu părea prea preocupat de soarta celor din colegiul uninominal 1. Nicula se afla la Doha, în Qatar, unde participa la cea de-a VII-a sesiune ordinară a Comisiei mondiale de etică a ştiinţei şi tehnologiei. Nu ştim la ce a folosit treaba asta României, ori locuitorilor Văii Jiului în special, dar ştim sigur că pentru a se bronza precum tractoriştii (pentru că „era foarte cald”) numitul Vasile-Cosmin Nicula a decontat suma de 10.850,50 lei. Adică mai mult de suta de milioane din cele vechi. 

         Chestionat de către evz.ro cu privire la deplasare, Nicula a declarat că nu s-a întors impresionat: "N-am apucat să văd mare lucru, nu ai ce să vizitezi. Este un oraş în continuă dezvoltare. Era foarte cald. (…) Ei nu au noţiunea de pieton. Toată lumea circulă cu maşina. Nu aveau trotuare". Care mai zice că s-a întors din Doha cu "un pachet de Marlboro, şi ăla greu găsit". Pfuu, şi noi care credeam că pe Nicula ar fi trebuit să îl impresioneze sau nu lucrările comisiei pentru care a fost trimis în Qatar şi etica mondială în ştiinţă şi tehnologie.

         Stresat profund de soarele qatarez, senatorul chiulangiu s-a reîntors în ţară. Şi, în luna noiembrie 2011, participă la votul unui proiect de lege – iniţiat de el alături de mai mulţi senatori (inclusiv Cătălin Voicu, proaspăt întors dintr-un sejur de un an şi patru luni de arest preventiv) - pentru modificarea legii educaţiei naţionale în sensul ca toți ratații care n-au luat bacul din prima să fie admiși într-un an pregătitor la facul­tate. Proiectul pușcăriașului Voicu și al chiulangiului parvenit Nicula a fost atât de bun încât a fost respins de Camera Depu­taților iar ulterior, la finele lunii mai 2012, a primit și mesaj clar că nu va fi susținut de Guvernul (USL al) României. De altfel, stupida inițiativă semnată de Nicula și Voicu n-a mai devenit, vreodată, lege.

         Între 16 și 21 mai 2011, în calitate de membru al Comisiei permanente comune (Camera Deputaților – Senat) pentru relația cu UNESCO, Nicula a topit 5.641,40 de lei în Franța, la  Paris. Coleg de delegație i-a fost, printre alții, deputatul Ciprian Luca de la Arad, împreună cu care Nicula a văzut și Qatarul. De unde, în afara de un pachet de țigări, Nicula susține că n-a venit cu nimic. Nici măcar în cap, din câte se pare. Și nu ne referim la vreo pălărie qatareză.

         Cam cât știe și cât e de preocupat Nicula de treaba cu UNESCO? Întrebați-l cu ce a sprijinit sau când a fost ultima oară la cetatea dacică de la Bănița, aflată pe lista patrimoniului mondial UNESCO din România și veți deduce cât se poate de lesne...

         La câți bani a aruncat țara asta pe te miri ce, aceste două exemple de bani publici irosiți pe confortul lui Nicula ar putea să pară precum o căcărează în groapa de gunoi de la Petrila. Nicula, pentru că-l doare-n cot, n-a dat un creion fără gumă unui elev din Valea Jiului (deși a promis de toate pentru toți), n-a dus un copil în excursie măcar până la Bănița (că de vizite organizate gratuite la Senat nici nu poate fi vorba) și nici nu știe, suntem preciși, că în general lumea l-a cam citit. Și asta nu e tot. Vom reveni.

HUNEDOARA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0