Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
Adaugat: 04 Ianuarie 2023    Actualizat: 04 Ianuarie 2023

 

        La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-au discutat două aspecte foarte importante: aprobarea PUZ-ului pentru reglementarea unei părți a zonei centrale și semicentrale a orașului și asocierea cu administrația județeană (Consiliul Județean Prahova) pentru ca aceasta să suporte 80% din cheltuielile neeligibile ale proiectului pasajului subteran, scrie stiriactuale.ro. 

 

        Realizarea pasajului (care înseamnă fluidizarea traficului, parcări subterane, reducerea emisiilor de carbon, siguranță crescută pentru șoferi și restul participanților, etc) și implicit a zonei pietonale de deasupra (locuri de joacă, spații verzi, fântâni arteziene, piste de biciclete, terenuri de sport, parcuri, zone de petrecere a timpului în aer liber, și altele) va primi finanțare europeană, fonduri nerambursabile, cheia dezvoltării unei comunități. Acest PUZ ar schimba total fața Câmpinei, ar transforma-o într-un oraș european, modern și, poate, cel mai dezvoltat, din punct de vedere al infrastructurii, oraș al Prahovei. 

 

 

        Deși primarul Moldoveanu, inițiatorul proiectului, a explicat consilierilor că nu votează realizarea pasajului, aspect deja votat favorabil, în unanimitate chiar, în alte hotărâri ale Consiliului, consilierii PSD au părut a fi `setați` contra. Primarul a venit cu dovezi și le-a arătat consilierilor ce au votat.

 

        Cele două proiecte nu au trecut la vot, consilierii locali PSD dând din nou dovadă că singurul lor scop este să blocheze fondurile europene pentru Câmpina. Poate ar trebui să nu ne mai mire, dat fiind că aleșii locali din partea PSD au venit mai mereu nepregătiți la ședințele de Consiliu Local, ba mai mult, unul dintre ei, Andrei Duran, a început să facă semne obscene în văzul tuturor celor prezenți, filmat fiind.

 

 

        Probabil Duran a deprins acest tip de comportament de la șeful său de partid, Dan Mușat, executor judecătoresc de profesie, dar care - prezent la ședințele de CL probabil să amintească alor lui cum trebuie să voteze - se strâmbă și face `fețe, fețe` de parcă are urgent nevoie de un control psihiatric. 

 

 

        În căutare de `chichițe`, Mușat a luat cuvântul în ședința CL și a încercat să demonstreze că proiectul pasajului nu are toate avizele, că lipsesc cele de la Ministerul Apărării și de la SRI și… probabil de la Papă, scrie stiriactuale.ro. Secretarul Municipiului Câmpina, Elena Moldoveanu, i-a explicat clar, cu legea în față, că ordinul din 1991 la care se referă aparține unei anexe abrogate în 2001, atunci când a intrat în vigoare legea 350/2001; fără succes însă, Mușat și-a susținut ideea. În văzul acestei împotriviri pe față, consilierii pro fonduri europene au părăsit sala de ședințe în timpul `discursului` lui Dan Mușat, președintele PSD Câmpina. 

 

 

Unii lideri de partide din Câmpina se opun pasajului pentru că realizarea lui i-ar aduce lui Moldoveanu „lejer următoarele trei mandate”

 

        Asta au afirmat doi consilieri locali din două partide diferite. Primul, Liviu Briciu (POL) a spus: „Dacă acest pasaj se realizează, Moldoveanu câștigă următoarele trei mandate lejer. Asta mi-au spus anumiți lideri de partide din Câmpina, motivându-mi opoziția lor față de acest proiect. Tot anumiți lideri de partide mi-au spus să facem tot posibilul să nu votăm proiectele primarului”, scrie stiriactuale.ro.

 

        Și Briciu nu a fost singurul. „S-a ajuns prea departe în legătură cu acest proiect. Nu cred că cineva are dreptul să ne impună cum să votăm. O fostă consilieră locală spune că nu trebuie votat acest proiect pentru a nu îi asigura primarului trei mandate la conducerea Câmpinei” a spus Florin Marcu, mai scrie sursa citată.

 

        Afirmațiile celor doi, din plenul ședinței de Consiliu Local, au adus liniște totală în sală. 

 

        La votul negativ al consilierilor PSD s-a alăturat și cel al consilierilor locali din partea PMP: Bogdan Ene, Marius Anghelescu și Aron Sabo.

 

         Cum să se blocheze dezvoltarea unui oraș, cum să se refuze fonduri europene, cum pot niște consilieri să fie contra celor care i-au votat, contra câmpinenilor, din astfel de motive? Oare este cineva în spatele claselor politice din Câmpina? 

 

 

Te-ar putea interesa: Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Dacă autoritățile nu vor duce România în Schengen, vor avea de înfruntat critici extrem de serioase!

 

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Pistele de biciclete prind contur în orașul Sebiș
„Am început așternerea covorului asfaltic”
 
Primăria Târgu Mureș anunță că locuitorii care plătesc impozitele integral până la sfârșitul lunii vor primi o bonificație
Reducere pentru cei care își achită integral taxele și impozitele ...
 
Alte 18 autobuze electrice vor ajunge la Cluj
„Urmărim creșterea calității vieții”
 
A început modernizarea iluminatului public în Municipiul Câmpina
Municipiul Câmpina va avea un sistem de iluminat public modern și ec...
 
Lucrările de reabilitare a Liceului de Muzică se vor finaliza la vară
Primarul Municipiului Bistrița a vorbit despre stadiul lucrărilor de...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Alertă cu privire la miere! Cea din supermarket este falsă și nu conține nici măcar sirop de zahăr

» 27 Martie 2023 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
La noapte se schimbă ora! Un medic spune la ce riscuri suntem expuși

» 25 Martie 2023 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Ce să iei cu tine într-un city break

» 27 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Între 26-28 mai, la Cavnic va avea loc expoziția Mineral Expo

» 27 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Primăria Piatra Neamț vrea majorarea tarifului de taxi la 3,5 lei/km

» 27 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Primele microbuze electrice sunt în probe pe drumurile din Deva

» 24 Martie 2023 | Comentarii 0