Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 07 Octombrie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Recent, Lumea Justiției a publicat un manfiest adoptat de 16 Curți de apel (15 civile și una militară) din țara noastră, mai exact de președinții acestora, în care transmit că protocoalele semnate de PICCJ cu SRI, unul de pe vremea lui Kovesi, nu au adus niciun beneficiu actului de justiție, ci din contră au transformat justiția în marioneta serviciilor secrete în ultimii 10 ani.

 

      Președinții Curților de Apel care au semnat rezoluția cer totodată Secției pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii, să ia atitudine față de această situație. Rezoluția vine în contextul în care judecătorii neaserviți Statului paralel și intereselor Binomului, care nu au răspuns comenzilor date prin protocoale, s-au săturat să fie considerați slugi ale SRI, după cum spune luju.ro. În urma probelor de necontestat și a documentelor din dosare, s-a putut vedea limpede că serviciile secrete au acaparat Justiția și au considerat-o ``câmp tactic`` până la soluționarea definitivă a unui dosar. 

 

      ``Reprezentanții curților de apel (...) își exprimă preocuparea constantă pentru respectarea independenței justiției, ca fundament al dreptului la un proces echitabil. În acest context, reprezentanții curților de apel au luat act cu îngrijorare de existența unor protocoale recent declasificate, încheiate între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații, al căror conținut ridică probleme privind potențiala încălcare a normelor constituționale vizând separația puterilor, respectarea normelor de procedură penală și implicit a drepturilor omului.`` se arată în rezoluția semnată de cele 16 curți de apel, și anume: Curtea de Apel Alba Iulia, Bacău, Brașov, București, Cluj, Craiova, Constanța, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Suceava, Târgu-Mureș, Timișoara și de Curtea Militară de Apel.

 

      La rândul său, judecătorul Constantin Udrea explică cum protocoalele secrete încheiate între Ministerul Public și SRI reprezintă un exemplu de crimă organizată, deoarece în centrul lor se află Serviciul care ajunge la toate structurile judiciare pentru propriile interese. ``Această activitate de creare și de punere în aplicare a protocoalelor secrete constituie crimă organizată, deoarece oamenii sunt calificați, știu ce au făcut, știu împotriva cui sunt îndreptate protocoalele, știu că se adaugă la lege, ăsta-i și motivul pentru care le-au dat strict secret. Grupul este bine structurat. Cel puțin una din infracțiuni se desprinde că ar fi fost săvârșită acolo, abuzul în serviciul prin îngrădirea unor drepturi, respectiv dreptul la un proces echitabil.`` 

 

      Referitor la motivul pentru care s-a reglementat dincolo de lege în acest domeniu sensibil prin acest fel de protocoale, judecătorul colonel magistrat Udrea spune: ``SRI-ul în acest mod, a accesat posibilitatea de a dispune decizii în materie penală prin manipularea probei, acesta este esențial. Cea mai importantă probă în materie penală și cea mai credibilă este cea dată de înregistrarea și redarea convorbirilor audio-video, de localizarea prin mijloace tehnice specifice și așa mai departe. Or, toate aceste chestiuni aparțin în exclusivitate, prin suportul tehnic pe care îl au, SRI-ului. SRI-ul, care are centrul național de realizare a acestor metode speciale tehnice de investigare și de redare.``

 

      ``De ce au făcut acest lucru și de ce s-au întins către aceste toate ițe, adică către procurorul general, către procurorul-șef DNA, către DIICOT, către CMS, către Inspecția Judiciară? Păi ce le trebuia lor, vizavi de Inspecția Judiciară, să aibă informații în legătură cu dosarele disciplinare? Mai mult, prevede unul din protocoale că pot furniza documentații pentru cei de la CSM, care să fie depuse în dosarele magistraților. Ei sunt mai tari ca fosta Securitate. Fosta Securitate avea un stăpân, era partidul. SRI acum nu mai are stăpân, acționează cum vrea. (...)

 

      Controlul tehnic îl dețin tot ei. Ei controlează cât se dă, ei manipulează, pot întrerupe legătura tehnică. Oricât am spune că Direcția de Operațiuni Speciale a poliției are independență și că procesul verbal e semnat de un ofițer, în realitate, totul vine de la SRI și dacă SRI vrea să dea tot, dă. Dacă nu, nu dă, pentu că cine are suportul tehnic manipulează proba. (...) Singurul mod în care o persoană își poate face apărările, cel puțin în fața judecătorului, este să readministreze o probă și să verifice prin experți dacă suportul tehnic este nealterat, dacă toate informațiile sunt acolo și dacă redările sunt corecte. Din experiență vă spun că acolo unde nu se înțelege ce se spune, se spune: ``Nu se înțelege``, deci neinteligibil. Am văzut că au fost alterate conținuturi. Alterarea prin introducerea unui cuvânt, prin scoaterea unui alt cuvânt, poate schimba sensul frazei. Poate schimba adevărul judiciar. Și în procedura penală, dar și în protocoale se vorbește despre nepunerea la dispoziția organului judiciar a suportului original. Fără suportul original nu se poate face expertiza.`` explică judecătorul Udrea într-un interviu pentru Mediafax.

 

 

Sursa foto: //www.mediafax.ro/social/exclusiv-judecatorul-constantin-udrea-face-acuzatii-fara-precedent-privind-protocoalele-e-crima-organizata-17545314


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Avertizment pentru Guvernul României
Europarlamentarul Corina Crețu, a criticat dur lipsa proiectelor pent...
 
SRI-ul lui Maior a sufocat justiția
16 Curți de Apel din România condamnă protocoalele semnate de Parch...
 
Se va face oare dreptate?
A fost promulgată Legea 303/2004 cu privire la statutul magistrațilo...
 
Moțiune simplă în privința Finanțelor, inițiată de PNL
Astăzi se va dezbate moțiunea simplă inițiată de membrii Partidul...
 
Macovei, istovită după ce a terfelit imaginea României
Orice activitate, fizică sau mentală, consumă energie. Se pare că,...
 
România nu este codașa Europei
Premierul României, Viorica Dăncilă, și-a apărat țara ``...
 
Constantin Udrea acuză influențe nefaste în dosarul ``Jandarmeria``
Conform judecătorului Constantin Udrea, Procurorul General Augustin L...
 
Protocolul SRI – Inspecția Judiciară, „o bătaie de joc”
Judecătoarea Dana Gîrbovan, președinta Uniunii Naționale a Judecă...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
``PSD și ALDE au căpușat bugetul``

» 17 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Andra ajunge la Craiova luna viitoare

» 16 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Milioane de euro pentru wi-fi în școli cu calculatoare vechi

» 16 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fumatul și poluarea afectează grav plămânii

» 16 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ecomomia României după cea a Vanuatu – corpuția printre principalele cauze

» 16 Octombrie 2018 | Comentarii 0