Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 30 Mai 2013    Actualizat: 01 August 2013

Omul lui Dragnea. S-a îmbătat dintr-un "tampon" şi a ucis un om

 

         Adrian-Constantin Simionescu, fostul vicepreşedinte al CJ Teleorman şi actual candidat USL la parlamentare, a scăpat de o acuzaţie de ucidere din culpă după ce a declarat că-l durea măseaua
         Omul de încredere al lui Liviu Dragnea a avut o explicaţie halucinantă pentru alcoolemia uriaşă pe care o avea după ce a făcut un accident mortal. Avea o durere de măsele, iar pentru calmarea acestora ţinea în gură un tampon de vată îmbibat cu alcool.Fostul vicepreşedinte al CJ Teleorman, Adrian-Constantin Simionescu (47 de ani), candidează în Colegiul 2 Teleorman pentru Camera Deputaţilor.
         În 2006, Simionescu era de doi ani consilier local şi preşedinte al Comisiei Economice din Consiliul Judeţan Teleorman. Problemele lui Simionescu cu legea au început pe 8 iulie 2006, ora 21.30. El se afla la volanul unui autoturism Mercedes şi l-a accidentat mortal pe Gheorghe Micu. Acidentul a avut loc în dreptul unui bar din comuna Ciuperceni (Teleorman), atunci când bărbatul a încercat să traverse strada. Simionescu a încercat să frâneze, fără ca roţile să se blocheze.
         Etilotestul: 0,98 la mie
         Poliţiştii sosiţi l-au testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost de 0,98 la mie alcool pur în aerul respirat. În maşină mai era o femeie, Georgeta Bordianu, pe care consilierul ar fi luat-o la ocazie, dar care nu era atentă la trafic în momentul accidentului. Simionescu a fost condus la Spitalul Municipal Turnu Măgurele , unde i s-au recoltat probe biologice de sânge. Rezultatele analizelor au stabilit că Simionescu avea 0 grame la mia de alcool.
         Audiat de procurori, Simionescu a găsit imediat explicaţia pentru rezultatele de la etilotest: „Un tampon îmbibat cu alcool în cavitatea bucală pentru calmarea unei dureri dentare”. Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele i-a dat, pe trei pagini, neînceperea urmării penale pentru ucidere din culpă, iar vina accidentului a aparţinut în totalitate bărbatului decedat, Gheorghe Micu.
         Candidaţii: şeful, secretara, ginerele, fugarul şi primarul
         Candidaţii USL pentru un loc de parlamentar de Teleorman au fost mereu implicaţi în scandaluri mediatice. Este cazul lui Liviu Dragnea ,a secretarei sale de numai 23 de ani - Elena Cătălina Ştefănescu- sau a preşedintelui Senatului Crin Antonescu, care a abandonat colegiul de senator de Bucureşti pentru un loc în Teleorman.
         Un alt candidat, Gabriel Valentin Boboc, fost administrator public al primăriei Alexandria, a încasat ajutor de deces, echivalentul a trei salarii, după ce i-a murit soacra. A primit 12.264 de lei şi a fost „taxat” de inspectorii Curţii de Conturi. Ică Florică Calotă este viceprimar al Alexandriei şi se vrea deputat din partea liberalilor. Alt pretendent este Marin Almăjanu, deputat PNL din 2004. Are un teren în Braşov, un apartament şi două case. Nicolae Mohanu este primar al oraşului Turnu Măgurele şi candidează pentru un post de senator în colegiul 1 Zimnicea.
         „Gogoşile” murate care au crescut alcoolemia vitezomanilor
         Unul dintre atuurile lui Adrian-Constantin Simionescu care-l recomandă pe lista USL de candidaţi în Parlament este faptul că soţia sa, Fănica Simionescu, este sora omului de afaceri Marian Fişcuci. Şeful CJ Teleorman, Liviu Dragnea, este bun prieten cu Marian Fişcuci- cel care a controlat în perioada 2002-2006 societatea teleromăneană Tel Drum- abonată la constractele publice din judeţ.
         Simionescu nu vrea să-şi mai aducă aminte de ziua accidentului în care a luat viaţa unui om. „În discuţia aceasta nu vreau să răspund”, a închis cazul consilierul USL. Întrebat dacă mai ţine legătura cu familia lui Gheorghe Micu, candidatul la deputăţie s-a enervat: „Sunt probleme personale...ţin legătura, normal”.
         Trasul la măsea cu tamponul îmbibat în spirt i-a uimit pe poliţiştii şi medicii legişti chestionaţi de EVZ. Un ofiţer al Direcţiei Poliţiei Rutiere a precizat că, în toată cariera lui de peste 20 de ani, nu a mai auzit ca o alcoolemie aşa de mare în aerul expirat să nu iasă deloc în sânge. „Au fost cazuri în care conducători auto au apucat să bea o tărie şi să primească un telefon urgent, de exemplu, să plece şi să fie prinşi de poliţistul rutierist. Atunci, deşi alcoolul nu apuca să intre în sânge, vaporii emanaţi de băutură arătau cel mult 0,3-0,4 la mie”, susţine ofiţerul.
         Merele şi oţetul
         La rândul lor, medicii legişti susţin că, deşi teoretic este posibil, în practică nu au întâlnit diferenţe atât de mari între ceea ce indică etilotestul şi rezultatul analizei de sânge. „Am întâlnit cazuri în care oamenii mâncau sau invocau că au mâncat salate cu oţet, gogoşari sau murături , dar alcoolemia era mică, sub 0,2-0,3 la mie”, a precizat un medic legist. Fostul deputat Luca Ştefănou declara, în 2003, că alcoolemia de 0,40 lamie ar fi fost din cauza merelor pe care le-a mânat pentru tratamentul diabetului. În 2006, Silviu Prigoană a fost prins cu o alcoolemie de 0,34 la mie, dar a motivat că ar fi de la oţetul din salată.

TELEORMAN
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!

» 05 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0