Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 14 Septembrie 2013

burleanuNoul sezon de liga a doua a inceput intr-un sistem play-off, menit sa tina in viata cele doua serii ale esalonului, ca urmare a retragerii din competitie a mai multor echipe ajunse in faliment. Problemele sunt insa departe de a se rezolva. Tabloul ligii a doua este in continuare populat de formatii intrate in insolventa sau aflate in imposibilitate de a se desfasura in cadrul competitiei.

Situatia deplorabila in care se afla fotbalul romanesc nu il surprinde nicicum pe vicepresedintele Federatiei Internationale de Minifotbal, Razvan Burleanu. Acesta si-a inceput dialogul cu ascultatorii Sport Total FM cu opinie sumbra in legatura cu pulsul bolnavicios al ligii secunde: “Se pare ca a devenit o constanta a ineficientei fotbalului romanesc”.

Cum diagnosticul este pus, trebuie gasit si vinovatul, iar acesta este, dupa cunostintele lui Razvan Burleanu, Federatia Romana de Fotbal.

“Fotbalul mare se stinge incet incet. Cel mai iubit sport din Romania se diminueaza vazand cu ochii. Dispar echipe, locuri, iar FRF-ul este direct responsabil pentru incompetenta si lipsa crasa de idei, asta ca sa nu mai vorbim de interesele proprii in detrimentul celor publice.

Ca sa putem merge mai departe putem vorbi de lipsa de viziune si dezvoltare la nivelul FRF. Dar conducerea nu vrea sa auda de aceste lucruri, cand toate acestea nu ar face decat sa ne indrepte spre ceea ce cu totii ne dorim: performanta fotbalului romanesc.

Solutii exista si am semnale ca tot mai multi oameni care evolueaza in sfera fotbalistica isi doresc o schimbare profunda. In acesasta directie nu mai putem continua! Toti acesti oameni trebuie sa constientizeze falimentul financiar si moral care ne bate la usa. La momentul de fata Federatia intretine un aparat obez. Sunt 132 de angajati in cadrul FRF care gestioneaza un fond de jucatori de 12-15.000 de jucatori“, a declarat Razvan Burleanu in exclusivitate pentru Sport Total FM, in emisiunea “Fotbal la matineu, realizata de Horatiu Sima.

Contract “in alb” pentru viitorul “Nationei”

Seful Minifotbalului din Romania se arata scandalizat de contractul dezastruos pe care FRF-ul l-a  incheiat cu Victor Piturca in momentul in care acesta a fost desemnat selectioner.

“Mi se pare dubioasa aceasta dezbatere despre viitorul selectioner. Nu fiindca este mai de importanta decat lipsa centrelor de copiii si juniori. FRF se pare ca a inceheiat un contract de antrenor pe 5 ani, fara ca selectionerul sa fie Loeb sau Gardiola.

Federatia te asigura ca nu vei rezilia contractul, impunand o clauza financiara care securizeaza intelegerea. Orice contract trebuie sa aiba niste clauze de obiective, pentru ca un eventual rau sa poata fi reparat. Am ramas stupefiat sa vad aceasta lasitate a staff-ului tehnic care a pus intreaga responsabilitate pe umerii jucatorilor, dupa infrangerea in fata Turciei.

Propun ca numirile, pe viitor, sa se faca pe prietenii si nu pe competente sportive”, a mai spus vicepresedintele Federatiei Internationale de Minifotbal.

Reghecampf selectioner

Neimpresionat asadar de efectele revenirii lui Victor Piturca pe banca tehnica a primei reprezentative, Razvan Burleanu, unul dintre cei mai eficienti presedinti de federatie din tara noastra il propune in fruntea “tricolorilor” pe Laurentiu Reghecampf.

“Daca e sa ne referim la aceasta situatie, solutia tehnica cea mai buna mi se pare de departe Reghecampf. Este antrenorul cu perfomante constante. Steaua joaca din nou in Europa si a trecut cu brio de sezonul trecut al campioantului.

Metodele tehnice de ultima ora de la Steaua, pe care nu le regasim la echipa nationala au confirmat. Pe de alta parte, Steaua este nucleul de baza al echipei nationale la aceasta ora. In trecut, cand echipa nationala dadea rezultate, toti selectionerii veneau de la echipele de baza, care dadeau aceast nucleu.

«Reghe» este in plin avant al carierei, are dorinta. Ar fi si o solutie financiara mai buna pentru FRF, care si asa este in pragul colapsului. Aceasta ar trebui sa fie o decizie a FRF-ului care sa se bazeze pe niste principii de management si performanta”, a explicat Razvan Burleanu, care a incheiat interventia in emisiunea regizata de Horatiu Sima cu o “schita” de trist adevar a fotbalului romanesc, vazut in ansamblu.

“Vedem oamenii in fotbal intrati la inchisoare, anchetati pentru spalare de bani sau escrocherie, cum este si persoana la care ne-am referit mai devreme. O persoana care demisioneaza de la UEFA pentru a nu afecta imaginea fotbalului european, dar care isi doreste sa ocupe functia de presedinte al FRF. Aceste lucruri ne plaseaza intr-o realitate anormala“, a mai adaugat vicepresedintele Federatiei Internationale de Minifotbal.




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
Ploi, frig și vijelii în perioada următoare
Meteorologii anunță că vremea va fi mai rece decât normalul aceste...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0