Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 20 Februarie 2015

    „De când sunt eu la guvernare, din ce am văzut în presă, că nu mi-a prezentat mie cumnatul meu vreun act al firmei, (…) de când sunt eu la guvernare nici nu cred că au participat la vreo licitaţie. Ultimul contract este cel din 13 ianuarie 2012”, a declarat premierul Victor Ponta într-o intervenţie telefonică la un post tv, miercuri seară, cu câteva ore înainte ca Iulian Herţanu, cumnatul său, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile de procurorii DNA, sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, fraudare de fonduri europene şi evaziune fiscală.

     În realitate, după data de 7 mai 2012, de când Victor Ponta a devenit oficial premierul României,firma Grossman Engineering Grup, deţinută şi administrată de cumnatul său, Iulian Herţanu, a câştigat 6 contracte publice de la autorităţile locale. Valoarea lor se ridică la peste 400.000 de euro (1,78 milioane lei).

     Pe 9 august 2012, firmei Grossman Engineering Grup i-a fost atribuită cererea de ofertă aPrimăriei Turnu Măgurele, pentru servicii de consultanţă la proiectul european de infrastructură rutieră privind şoseaua Turnu Măgurele – Nikopole (Bulgaria). Valoarea contractului s-a ridicat la 369.520 lei, cu tot cu TVA (aproximativ 83.000 de euro), iar atribuirea a avut loc în mandatul primarului Nicolae Mohanu (PSD), propulsat ulterior ca senator, în toamna lui 2012.

     Pe 4 septembrie 2012, firma Grossman Engineering Grup primeşte de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia un contract pentru realizarea studiului privind evaluarea potenţialului de dezvoltare din zona dunăreană a regiunii Sud Muntenia. Firma cumnatului lui Victor Ponta a câştigat licitaţia deschisă, concurând împotriva unei singure alte oferte. Valoarea contractului s-a ridicat la 244.280 lei, cu tot cu TVA (aproximativ 55.000 de euro).

     Şeful acestei instituţii, aflate actualmente în subordinea vicepremierului Liviu Dragnea, era Liviu Muşat. Din februarie 2015, Muşat este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi se află sub control judiciar, în dosarul de corupţie al şefului CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă, pentru că nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de control asupra unei firme care câştigase un proiect.

     Pe 8 noiembrie 2012, firma cumnatului lui Victor Ponta a câştigat cererea de ofertă a Primăriei din Mangalia, privind servicii de consultanţă în management, pentru proiectul „Callatis Nautical Club”. Valoarea contractului s-a ridicat la 216.318 lei, cu tot cu TVA (aproximativ 48.000 de euro). Primăria Mangalia este condusă din 2012 de Cristian Radu, care a candidat ca independent, însă a fost susţinut de PSD, candidatul acestei formaţiuni retrăgându-se din cursă după ce s-a anunţat repetarea alegerilor, din cauza suspiciunilor de fraudă. Radu activase anteriorîn cadrul Gărzii Financiare Constanţa.

     În aprilie 2013, firma Grossman Engineering a câştigat de la Primăria Chitila, Ilfov, un contract pentru servicii de management al proiectului de regenerare a infrastructurii rutiere şi edilitare a oraşului Chitila. Proiectul era finanţat din fonduri europene, iar firma lui Herţanu a încasat 272.118 lei, cu tot cu TVA (aproximativ 62.000 de euro). Primăria Chitila este condusă de longevivul primar Emilian Oprea (PNL).

     În iulie 2013, firma cumnatului lui Victor Ponta a câştigat de la Primăria Bechet un contract pentru servicii de consultanţă pentru managementul proiectului de infrastructură rutieră în zona de graniţă Bechet-Oryahovo (Bulgaria). Valoarea contractului s-a ridicat la 403.000 lei, cu tot cu TVA (aproximativ 91.000 de euro). Bechet era condus de primarul PSD Gheorghe Ionele, declarat incompatibil în 2011 de Agenţia Naţională de Integritate, pentru că administra şi o firmă, verdict rămas definitiv în 2014, prin decizia instanţei.

     În martie 2014, Grossman Engineering a câştigat un contract de la Primăria Pantelimon, Ilfov, pentru servicii de management al proiectului privind modernizarea infrastructurii rutiere din oraş. Valoarea contractului s-a ridicat la 279.000 lei, cu tot cu TVA (aproximativ 63.000 de euro). Pantelimon este condus de primarul Marian Ivan, traseist politic care şi-a început cariera politică la PDL, a ajuns primar din partea PNL, iar în 2014 a trecut la PSD.

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Macron: Să fim lucizi, Europa poate muri!

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0