Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 19 Februarie 2015    Actualizat: 20 Februarie 2015

    Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat pentru 30 de zile de procurorii DNA. O anchetă a procurorilor DNA dezvăluie că politicieni locali au favorizat firma unei rude a premierului României. Dosarul vizează deturnarea de fonduri europene, dintr-un contract public de 10 milioane de euro. Cheia principală a cazului este cumnatul lui Victor Ponta.

     În acest dosar a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în timp ce fostul consilier judeţean de Prahova Mihai Coman, reţinut şi el, va fi cercetat sub control judiciar.

      Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost reţinut, în noaptea de marţi spre miercuri, de procurorii DNA Ploieşti, alături de alţi doi oameni de afaceri, iar ieri a fost dus ]n fața magistraților de la Înalta Curte de Csație de Justișie, care au emis mandatul de arestare pentru 30 de zile.Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

     Potrivit unor surse judiciare, el este cercetat pentru constituire de grup infracțional organizat, într-un dosar de deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală. Herțanu era audiat, la sediul DNA Ploiești, de la ora 10.00. La închiderea ediției, unul dintre complicii acestuia, Mihai Coman, fost consilier al directorului de la Hidro Prahova, a fost reținut după aproape nouă ore de interogatoriu.

     Trei politicieni de top din Prahova au fost puși, ieri, sub acuzare pentru sprjinirea unui grup infracțional organizat: deputatul Sebastian Ghiță- (independent, ex-PSD), Mircea Cosma (PSD), președintele CJ Prahova, și fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma (PSD).

     In ceea ce il priveste pe Mircea Cosma, acesta monosilabic, a spus că habar nu are de ce a fost adus și că a fost „ridicat” de la dentist. După câteva ore, el s-a ales cu control judiciar și cu interdicția de a conduce instituția publică. Fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, a pățit la fel. Control judiciar 60 de zile și interdicția de a lua legătura cu ceilalți cercetați din dosar. La ieșire nu a dat nicio declarație, motivând că i s-a interzis acest lucru de către anchetatori. 

     Cinci ore a stat în sediul DNA și Sebastian Ghiță, de­putat auto-suspendat din PSD. El nu are voie să discute cu ceilalți inculpați. Ghiță le-a dat declaraţii procurorilor cu privire la relaţia dintre el şi Herţanu. Este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat și nu poate pleca din țară fără acordul DNA.

     „Nu m-au întrebat nimic despre zona politică, PSD sau despre domnul Ponta. Doar de relaţia mea cu domnul Herţanu, care nu e o relaţie atât de strânsă. M-am văzut de cinci-şase ori cu domnul Herţanu”, a precizat Ghiţă. Deputatul a afirmat că le-a spus procurorilor că nu ar fi avut vreun interes în a-i ajuta pe cei implicați în acest dosar.

     Domnule Victor Viorel Ponta, de ce nu iti dai demisia asa cum i-ai cerut lui Traian Basescu, in luna iunie, cand fratele acestuia era anchetat? Sau este dovada de onoare atata timp cat nu esti tu pus intr-o siuatie similara?

     Se pare ca premierul Victor Viorel Ponta are doar un raspuns sec la o eventuala demisie, se ascunde dupa fusta mamicii si declara spasit :

     "Imi pare rau si mi-am cerut iertare mamei mele, are 72 de ani, nici macar un vecin nu i-a zis vreodata ceva de rau, iar ieri a fost porcaita si facuta in toate felurile la un post tv, doar ca e mama mea", a mai spus Victor Ponta.

     Dar oare, mama ta, nevinovata de 72 de ani, crucificata de oamenii rai din presa si de la televizor, de ce si-a facut firma in primul rand?!?

     Unul dintre oamenii de afaceri reţinuţi în cest dosar a colaborat cu anchetatorii, recunoscând faptele de care este acuzat, astfel că procurorii nu vor mai cere arestarea sa. Colaboratorul anchetatorilor a oferit acestora informaţii foarte importante pentru deznodământul acestul caz.

     Liviu Munteanu, administrator al S.C. Grossmann Engineering Group SRL, nu va fi arestat preventiv, întrucât la audierile de marţi de la DNA Ploieşti acesta "a colaborat cu organele de anchetă", recunoscând faptele de care este acuzat.

sursa foto: http://media.stiripesurse.ro/image/201502/w800/media-142424523411538500.jpg,http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/13837003/4/ponta-6430945-mediafax-foto-octav-ganea.jpg?width=630


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0