Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 20 Septembrie 2017

Protagonistul unuia dintre cele mai groaznice accidentari din fotbalul romanesc din ultimii ani s-a transferat recent la Hermannstadt (liderul Ligii 2) si se gandeste la revenirea in elita fotbalului autohton.

AFC Hermannstadt are ambitii mari pentru acest sezon. Nou-promovata din liga a treia este lider in prezent si spera ca la finalul anului competitional sa sarbatoreasca accederea pe prima scena. Pentru a-si realiza obiectivul, sibienii au facut transferuri de top, iar cel mai important nume care a venit la echipa lui Alexandru Pelici este Dan Roman, atacant cu state vechi in Liga 1. „Nu a fost deloc greu pentru cei de aici sa ma convinga sa semnez cu Hermannstadt. Sunt aproape de casa si acest lucru a contat enorm”, a povestit Dan Roman cum a ajuns la Hermannstadt.

„Ma uit deseori la accidentare pentru a ma motiva!”

Fotbalistul de 32 de ani a bifat in ultima perioada echipe din Liga 1, CFR Cluj, CSMS Iasi, Botosani, Targu-Mures si Gaz Metan, insa de la medieseni n-a plecat deloc cu amintiri placute. Fotbalistul a suferit o accidentare groznica in timpul unui joc la Botosani. Verdictul medicilor a fost dur: fractura de peroneu si multiple leziuni, atacantul find obligat sa stea pe tusa aproape un an.

„Am avut cateva luni in care eram foarte deprimat, nu stiam ce va fi cu mine, nu stiam daca voi mai juca. Familia a fost mereu langa mine pentru ca in primele luni eram invalid, nu puteam face nimic. Trebuia sa stea cineva in permanenta langa mine. Ei mi-au spus sa nu ma dau batut, orice ar fi”, spune atacantul, apoi continua: „Am tras tare si am revenit. Am avut un an foarte bun si apoi iar au aparut problemele tot la piciorul drept. De multe ori ma uit la acidentare si ma motiveaza , sa vad prin ce am trecut si cum am reusit sa revin” .

Fotbalistul marturiseste ca a depasit acel episod, desi are momente in care se teme pentru o recidiva: „In timpul jocului, nu am frica sa pun piciorul, cum se spune, am reusit sa trec peste clipele grele. Ulterior, cand vad faze ma gandesc ca daca ar fi venit cineva de la spate si m-ar fi lovit… La liga a doua este mult mai dura, se alearga mult mai mult, incerc sa ma adaptez” .

Roman si-a facut planul pentru viitorul apropiat in privinta carierei de jucator, dar are si o idee despre ce va face cand se va lasa. „Imi doresc doi ani sa mai joc, apoi ma voi ocupa de familie. Mi-as dori sa mai joc un an in prima liga, daca vom promova cu Hermannstadt. Apoi, vreau sa raman in fenomen, sa antrenez copiii la Cluj. O iau de jos, la o scoala de fotbal si vreau sa urc pas cu pas spre a antrena o echipa de seniori. Sunt fan Real Madrid si mi-as dori ca echipa mea sa aiba un stil de joc asemanator cu cel al spaniolilor” , a afirmat atacantul liderului AFC Hermannstadt.

Face echipa cu „Torres de Romania”

in atacul sibienilor, Roman face pereche cu Bogdan Rusu, golgheterul de pana acum al echipei. Fost jucator in Liga 1 la Farul, Astra sau Brasov, varful de 27 de ani vrea sa fie Torres de Romania si sa-si duca echipa pe prima scena. „Nu vreau sa ma opresc, sper sa marchez meci de meci. Mi-as dori sa fiu golgheterul Ligii a doua. Vreau cat de curand sa fac pasul inapoi in prima liga, acolo unde cred ca imi este locul. Vreau sa promovez cu Hermannstadt. De cand eram mic mi-a placut mult de Fernando Torres si vreau sa cred ca am ceva din stilul lui de joc”, a spus Rusu.

Dalbea, capitan la 35 ani

Capitanul sibienilor, Razvan Dalbea, este si cel mai experimentat jucator din lotul echipei lui Alexandru Pelici. Mijlocasul in varsta de 35 de ani spune ca favorite nu sunt nici de departe stabilite, iar cluburile care vor lupta pentru promovare se vor cristaliza abia la anul. „Ne-am dorit sa fim cat mai sus, luam fiecare etapa in parte si speram sa ne mentinem lideri pana la final. in retur vedem daca suntem capabili de promovare. Cred ca pot fi surprize mari pe parcursul campionatului, rezultatele de pana acum au fost contradictorii. Nu vorbim intre noi despre promovare, ne dorim doar sa stam cat mai mult pe primul loc”, a spus capitanul de la Hermannstadt.

The post Dan Roman isi relanseaza cariera la Sibiu appeared first on Sport Total FM.




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!

» 05 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0