Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 30 Septembrie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, pe vremea când a devenit Procuror General al României, în 2006, a cerut statului o locuință de serviciu. Călin Popescu Tăriceanu, premier în acea perioadă, și Monica Macovei, ministru al Justiției, i-au aprobat solicitarea revocatei Kovesi și într-un timp foarte scurt aceasta a primit o locuință de serviciu de aproape 200 de metri pătrați situată în ``inima Bucureștiului``.

 

      Pe 2 octombrie 2006, Kovesi era numită procuror General al României, iar pe 7 noiembrie 2006 solicită, prin adresă, locuință de serviciu deoarece nu avea casă locuință personală în București. De reținut este ceea ce se arată în Ordonanța 27/2006, art. 22 în vigoare din aprilie 2006 și anume: ``Judecătorii, procurorii și personalul asimilat acestora, precum magistrații-asistenți, au dreptul la atribuirea unei locuințe de serviciu dacă, în localitatea unde își desfășoară activitatea, aceștia, soțul/soția sau copiii aflați în întreținerea lor nu beneficiază de locuință proprietate personală ori nu li s-a atribuit locuință de către autoritățile administrației publice locale.``

 

      Pe data de 6 decembrie 2006 Macovei și Radu Stroe inițiază o Hotărâre de Guvern (H.G. nr. 1710/06.12.2006) iar în nota de fundamentare se vorbește despre cererea lui Kovesi cu privire la locuința de serviciu și se stabilește ca o casă de la RAAPPS să treacă de la Guvern la Ministerul Public și această să beneficieze de ea pe toată perioada în care avea funcția de Procuror General al României.

 

      Într-un timp foarte scurt, în ianuarie 2007, se face predarea-primirea locuinței de serviciu. Ulterior, pe 11 septembrie 2007, după nouă luni, Laura Kovesi și-a achizționat o casă în Sectorul 5, locuință personală, prin urmare nu mai era legal să se folosească de casa primită ca și locuință de serviciu, aceasta trebuia preadă, însă Kovesi nici gând să facă așa ceva. Conform răspunsului Parchetului General, la solicitarea jurnalistei Sorina Matei, Laura Kovesi s-a folosit timp de cinci ani și jumătate de locuința de serviciu. Tot în răspunsul Parchetului General, ``cheltuielile cu casa au fost în limita a 18.600 lei pe an``.

 

      ``Locuința de serviciu se pune la dispoziție beneficiarului, complet doată, inclusiv cu mobilier. Chiria, cheltuielile de întreținere a locuințelor de serviciu și amortizarea bunurilor din dotarea acestora, inclusiv a mobilierului, se asigură de instituțiile publice în care își desfășoară activitatea beneficiarii, în limita unei sume de 18.600 lei anual. Cuantumul acestei sume poate fi modificat prin hotărâre a Guvernului.`` se arată în Legea nr. 206/2007 referitoare la aspectele stabilite pentru locuințele de serviciu.

 

      În răspunsul Parchetului General, la solicitarea jurnalistei Sorina Matei, se precizează că pe toată perioada atribuirii locuinței de serviciu, cheltuielile au fost suportate din fondurile bugetare ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În urma unui simplu calcul, în cei patru ani și jumătate în care s-a folosit ilegal de locuința de serviciu din strada Nicolae Racotă, Sector 1, Kovesi a adus statului un prejudiciu de aproximativ 20.000 de euro.

 

 

Sursa foto: //stirimondene.fanatik.ro/laura-codruta-kovesi-are-un-nou-iubit-galerie-foto-cu-cei-doi-18216023


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Avertizment pentru Guvernul României
Europarlamentarul Corina Crețu, a criticat dur lipsa proiectelor pent...
 
SRI-ul lui Maior a sufocat justiția
16 Curți de Apel din România condamnă protocoalele semnate de Parch...
 
Se va face oare dreptate?
A fost promulgată Legea 303/2004 cu privire la statutul magistrațilo...
 
Moțiune simplă în privința Finanțelor, inițiată de PNL
Astăzi se va dezbate moțiunea simplă inițiată de membrii Partidul...
 
Macovei, istovită după ce a terfelit imaginea României
Orice activitate, fizică sau mentală, consumă energie. Se pare că,...
 
România nu este codașa Europei
Premierul României, Viorica Dăncilă, și-a apărat țara ``...
 
Constantin Udrea acuză influențe nefaste în dosarul ``Jandarmeria``
Conform judecătorului Constantin Udrea, Procurorul General Augustin L...
 
Protocolul SRI – Inspecția Judiciară, „o bătaie de joc”
Judecătoarea Dana Gîrbovan, președinta Uniunii Naționale a Judecă...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
``PSD și ALDE au căpușat bugetul``

» 17 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Andra ajunge la Craiova luna viitoare

» 16 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Milioane de euro pentru wi-fi în școli cu calculatoare vechi

» 16 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fumatul și poluarea afectează grav plămânii

» 16 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ecomomia României după cea a Vanuatu – corpuția printre principalele cauze

» 16 Octombrie 2018 | Comentarii 0