Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 30 Mai 2013    Actualizat: 29 Iulie 2013

Ovidiu Silaghi, cercetat pentru şantaj

 

 

         Liberalul a obţinut un nou mandat de deputat, după ce un contracandidat cu acelaşi nume a fost forţat să-şi retragă candidatura, în sediul Consiliului Judeţean Satu Mare • Tizul fostului ministru Ovidiu Silaghi a fost luat din propria locuinţă de doi indivizi, care l-au ameninţat că îi vor rupe picioarele în cazul în care nu îşi retrage candidatura • IPJ Maramureş i-a indentificat pe cei doi, iar pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare se află în lucru un dosar care conține acuzaţii de ameninţare, de şantaj electoral şi de împiedicare a dreptului de a fi ales

         Fostul ministru al Transporturilor, liberalul Ovidiu Silaghi, a obţinut, în decembrie 2012, cu mari emoţii - prin redistribuire - un nou mandat de deputat pe lista USL, într-un colegiu din judeţul Satu Mare. Campania sa electorală a fost marcată, însă, de un scandal politic care a ajuns pe rolul instanţelor judecătoreşti. Poliţiştii şi procurorii maramureşeni investighează o plângere depusă, pe 2 noiembrie 2012, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, care face referire la infracţiunile de şantaj şi împiedicare a dreptului de a fi ales. Plângerea a fost depusă de Ovidiu-Gheorghe Silaghi, din Baia Mare, un tiz al fostului ministru al Transporturilor, care îşi depusese candidatura pentru un loc de deputat pe lista PRM, în colegiul uninominal nr. 2, al circumscripţiei electorale nr. 32 Satu Mare.

         „A doua oară, punem picioarele rupte în pungă”

         ZIUAnews va prezintă, în exclusivitate, plângerea depusă de băimăreanul Ovidiu Gh. Silaghi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, care scoate la iveală acțiuni desprinse, parcă, dintr-un film cu gangsteri. „În data de 31.10.2012, în jurul orelor 14.00, după ce în data de 30.10.2012 candidatura subsemnatului a fost înregistrată la Biroul Electoral Satu Mare, la domiciliul subsemnatului s-au prezentat doi cetăţeni de sex masculin, cu înfăţişare solidă, pe care nu îi văzusem niciodată până atunci. Aceştia au întrebat pe palier care este apartamentul în care domiciliez (martori fiind doi vecini de-ai mei). Ulterior, s-au prezentat la uşa mea ca fiind poliţişti şi au intrat în locuinţă. Menţionez că nu mi-au arătat niciun fel de legitimaţie şi nu mi-au precizat exact din ce unitate de poliţie fac parte, dar i-am crezut din cauză că mi-au detaliat aspecte privind membrii familiei mele, situaţia mea financiară şi îmi cunoşteau adresa de domiciliu. Odată intraţi, aceştia mi-au explicat împrejurarea că prin depunerea şi înregistrarea candidaturii, subsemnatul am < întinat numele şi imaginea unui om cinstit, ministrul Ovidiu Silaghi >, m-au întrebat dacă îl cunosc şi dacă ştiu ce fel de om este. Mi-au precizat că acesta are < milioane şi eu nu nici nu ştiu ce poate face > - în sensul că acesta are resurse financiare suficienate pentru orice activitate. Mi-au precizat că < prima oară este amiabil >, iar < a doua oară, punem picioarele rupte în pungă >. Cei doi mi-au sugerat că nu e indicat să ajung în situaţia să vină ei a doua oară, existând posibilitatea chiar să fiu împuşcat, şi că nu am altă soluţie ca să-mi salvez familia, decât să îmi retrag candidatura”, se menţionează în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

         Declaraţie forţată în sediul CJ Satu Mare

         „În aceste condiţii, am acceptat să mă urc în maşină împreună cu cei doi şi să mă deplasez la Satu Mare, unde am intrat în clădirea Consiliului Judeţean, şi, într-un birou de acolo, am fost pus în situaţia de a semna o declaraţie al cărei conţinut mi-a fost dictat în integralitate. Nu cunosc ce s-a întâmplat cu declaraţia astfel întocmită. Fac menţiunea că toate aceste activităţi le-am efectuat sub imperiul unei stări de frică acută şi convingerea fermă că urmează să mi se facă rău fizic, atât mie, cât şi soţiei şi copiilor mei minori, în ipoteza că nu mă conformez imediat, întocmai şi în tot, cererilor celor doi. Menţionez că unul dintre ei mi-a indicat că s-ar numi Cristi, având numărul de telefon 0746.471.353, şi deplasarea de la Baia Mare la Satu Mare a fost efectuată de un autoturism marca Ford număr SM-05-MBH, iar la întoarcere, am folosit o dubă albastră, cred că aparţinând Consiliului Judeţean Satu Mare”, se mai precizează în plângerea băimăreanului Ovidiu Gh. Silaghi.

         „Ameninţare şi lipsire de libertate în mod ilegal”

         În încheierea plângerii depuse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, Ovidiu Gh. Silaghi menţionează că faptele descrise mai sus constituie infracţiuni „de ameninţare”, „de lipsire de libertate în mod ilegal, săvârşită prin simularea de calităţi oficiale, de două persoane împreună, în schimbul eliberării fiind cerut un folos material sau orice avantaj” şi „de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a fi ales, prevăzută şi sancţionată de art. 52 din Legea 35/ 2008”. Tototdată, băimăreanul solicită ca „organele competente să identifice şi să tragă la răspundere, conform legii, toate persoanele vinovate mai sus descrise, dacă e cazul, chiar și pe numitul ministru Silaghi Ovidiu, în al cărui folos s-au săvârşit faptele mai sus descrise, în acest scop urmând a fi administrate orice mijloace de probă, inclusiv proba poligraf”.

         L-a „recomandat” doar numele

         Din informaţiile deţinute de ZIUAnews, băimăreanul nu are experienţă politică, nici studii, şi a lucrat ca muncitor necalificat până să între în concendiu de paternitate. Se pare că el a fost determinat să îşi depună candidatura de persoane care au urmărit crearea unei confuzii în rândul alegătorilor din colegiul unde a candidat fostul ministru al Transporturilor.

         IPJ Maramureş confirmă şantajul

         După depunerea acestei plângeri, IPJ Maramureş a comunicat că „în urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii de investigaţii criminale, autorii au fost identificaţi, fiind vorba despre Cristian Z., de 37 ani, şi Cosmin C., de 32 ani, ambii din Satu Mare, faţă de care s-a început urmărirea penală”.

         Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Satu Mare au confirmat la vremea respectivă că maramureşeanul a fost înscris în competiţia electorală din judeţul vecin, sub sigla PRM, pe Colegiul nr. 2 pentru Camera Deputaţilor - acelaşi în care figurează printre candidaţi şi ministrul Ovidiu Silaghi. Ei au arătat că tânărul din Baia Mare şi-a retras candidatura în 31 octombrie, fără să motiveze circumstanţele, pentru ca două zile mai târziu să conteste măsura şi să ceară inclusiv în instanţă şi la Biroul Electoral Central acceptul pentru revenirea în cursa politică. Contestaţia acestuia a fost respinsă de către BEJ Satu Mare, iar decizia finală a fost aceea de a menţine măsură retragerii sale din campania electorală pentru alegerile din 9 decembrie. Băimăreanul Ovidiu Gh. Silaghi nu a mai fost înscris în cursa electorală, iar fostul ministru al Transporturilor, liberalul Ovidiu Silaghi, a obţinut un nou mandat de deputat şi, în plus, a fost pus şi preşedinte al Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaţilor.

         Cumetrie şi semne de întrebare

         Locul în care băimăreanul a fost forţat să se retragă din „luptă” a fost chiar unul dintre birourile aflate în sediul Consiliului Judeţean Satu Mare, al cărui preşedinte este Adrian Ștef, nimeni altul decât finul liberalului Ovidiu Silaghi. După cum susține reclamantul în plângerea sa, duba albastră care l-a readus la Baia Mare ar aparține chiar CJ Satu Mare. Din informaţiile deţinute de ZIUAnews, autoturismul Ford cu care a fost adus tizul lui Silaghi la sediul CJ Satu Mare este înmatriculat pe numele unei persoane decedate.

SATU-MARE
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!

» 05 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0