Tartă de roşii
O reţetă la îndemâna copiilor, pe urmele lui Jamie Oliver
Ingrediente
4 linguri cremă de brânză
1 linguriţă de muştar Dijon
8 roşii coapte
375g de aluat pentru foietaj
făină, pentru presărat
fileuri de anşoa sau măsline pentru decor, dacă vrei
1 bucată de parmezan
Echipament
• un cuţit zimţat mic
• sucitor
• o tavă de copt
• răzătoare
Mod de preparare
1. Roagă un adult să pornească cuptorul la 200º C/gaz 6. Într-un bol mic, amestecă crema de brânză cu muştarul.
2. Taie roşiile în felii groase.
3. Pe o suprafaţă presărată cu făină, desfăşoară aluatul şi întinde-l cu sucitorul în formă de dreptunghi. E ok să nu fie egale marginile. Aşază aluatul pe o tavă de copt.
4. Taie marginile de aluat care atârnă peste tavă. Marchează o margine lată de două degete de-a lungul laturilor dreptunghiului.
5. Întinde crema de brânză fără să depăşeşti marginile marcate. Aranjează feliile de roşii deasupra brânzei. Decorează cu anşoa sau cu măsline (dacă foloseşti).
6. Rade parmezan deasupra. Roagă un adult să aşeze tarta în cuptor 30 de minute sau până când aluatul devine auriu şi roşiile sunt făcute.
Sursa foto: goodfood.ro