Sandvişuri italieneşti
Excelente când ai mai mulţi prieteni în vizită
Ingrediente
1 franzelă de 800g
ulei de măsline pentru servit
2 linguri pastă de roşii uscate la soare
200g de brânză provolone, tăiată în felii (dacă nu găseşti, poţi folosi 2 bulgări de mozzarella în loc de unul)
140g felii de şuncă
1 selecţie din toppingurile tale preferate de pizza
1 bulgăre de mozzarella, feliat
chipsuri, castraveţi muraţi mici şi ceapă murată pentru servit
Mod de preparare
1. Se taie franzela în jumătate pe lungime, lasând-o ataşată pe o parte, şi se desface ca o carte. Se scoate o parte din miez (se poate folosi pentru pesmet) apoi se stropeşte cu ulei de măsline din plin. Se unge cu pastă de roşii pe ambele părţi, apoi se aşază toppingurile în straturi. Se începe cu brânza şi şunca, apoi restul de toppinguri preferate şi se încheie cu mozzarella. Se presară cu oregano, se asezonează cu sare şi piper, apoi se închide sandvişul şi se presează cu mâinile, ca să se aplatizeze. Se înfăşoară strâns în folie de aluminiu. Se poate face cu o zi înainte şi se păstrează la frigider.
2. Pentru servit, se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se aşază sandvişul învelit în folie direct pe raftul cuptorului şi se lasă 30 de minute dacă a stat la temperatura camerei şi 35 de minute dacă a stat la frigider. Se scoate pe un tocător, se desface folia şi se taie în şase sandvişuri. Se serveşte cu boluri de chipsuri, castraveţi şi ceapă murată.
Sursa foto: goodfood.ro