De regulă, persoanele care sunt la dietă evită orezul de teama că îngrașă. Este adevărat că în 100 de grame de orez gătit se regăsesc 130 de calorii, dar dacă È›ii cont de niÈ™te reguli atunci când îl găteÈ™ti, poÈ›i să îl consumi fără probleme.
În primul rând, È›ine minte că orezul este o cereală cu puÈ›ine grăsimi È™i uÈ™or de digerat, fără gluten, deci bună pentru cei cu intoleranță. Totodată, orezul este bogat în complexul de vitamine B È™i se poate consuma în tot felul de combinaÈ›ii delicioase. Iată cele 3 reguli:
Ai grijă la cantitate
Nu consuma mai mult de 150 de grame de orez la o masă È™i nu îl combina cu alÈ›i carbohidraÈ›i, adică pâine sau cartofi. Consumă orez la prânz, nu seara. Dacă ai un tranzit mai lent, optează pentru orez brun, È›ine de foame mai mult È™i reglează digestia.
Combină-l cu legume multe și colorate
Orezul alb conÈ›ine amidon, care creÈ™te nivelul de zahăr din sânge, iar apoi acesta scade brusc È™i apare senzaÈ›ia de foame. PoÈ›i evita asta dacă îl consumi cu multe legume, ca o garnitură, acestea sunt bogate în fibre È™i proteine.
Ai grijă cum îl găteÈ™ti
Evită să prepari orezul în multă grăsime de pui sau ulei, ori risotto cu unt È™i parmezan. Fierbe-l la abur sau pur È™i simplu pentru a nu-i adăuga calorii extra. Ca să aibă un gust deosebit, adaugă curry, rozmarin, cimbru sau sos de soia.
CiteÈ™te È™i: Cum să ai unghii în ton cu primăvara!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://clickpoftabuna.ro/orez-turcesc/a18426340