Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Mușchi de vită cu salată de fasole verde și ulei de trufe

 

      Dacă ai mâncat recent la restaurant o bucată de carne incredibil de fragedă, este foarte probabil să fi fost pregătită la o temperatură foarte joasă. Această tehnică se numește „sous-vide" și în mod normal presupune împachetarea bucății de carne într-o pungă, vidarea ei și scufundarea în apă fierbinte.

Ingrediente

1 lingură ulei de floarea-soarelui
2 bucăți mușchi de vită, de 175g fiecare
Pentru salată
100g de fasole verde cu păstăi subțiri
50g de rucola
parmezan feliat foarte subțire cu economul (decojitorul de legume)
Pentru dressing
1 lingură de oțet balsamic
2 linguri ulei de măsline
1 lingură ulei de trufe
sare

Mod de preparare

1. Se încălzește cuptorul la treapta cea mai mică – la cele mai multe cuptoare asta înseamnă în jur de 110° C/gaz ¼. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc bucățile de carne câte un minut pe fiecare parte, până se rumenesc. Se transferă într-o tavă și se dau la cuptor minimum 30 de minute pentru o friptură în sânge, încă cinci minute dacă o preferi pătrunsă mediu și încă 10 minute dacă o dorești bine făcută (un termometru pentru carne este foarte util). Se întoarce carnea pe cealaltă parte după ce a trecut jumătate din timp.

2. În timp ce se coace friptura, se opărește fasolea în apă fiartă cu sare timp de patru minute. Se scurge, se face șoc termic sub jet de apă rece sau în apă cu gheață (astfel își va păstra culoarea vie și textura crocantă), apoi se scurge din nou. Se amestecă toate ingredientele pentru dressing și se lasă deoparte.

3. Se taie fiecare bucată de carne în cinci sau șase felii groase. Se amestecă fasolea și rucola cu jumătate din cantitatea de dressing. Acum poți face montajul în farfurie.

4. V.N. per porție: 536 kilocalorii, 42g proteine, 39g grăsimi, 12g grăsimi saturate, 4g carbohidrați, 2g fibre, 3g zahăr, 0,4g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului
O procedură specifică medicinei chinezești ce poate face minuni pen...
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama
Procesul de îmbătrânire este firesc, dar el poate fi încetinit. ...
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani
Sunt câteva lucruri simple ca, în cazul în care ai trecut de 40 de ...
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare
Sosul de soia este nelipsit din bucătăria asiatică, el dă o savoar...
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină
Sarcina este o perioadă minunată, dar plină de schimbări pentru fe...
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun
Cerealele consumate la micul dejun îți oferă o senzație mai mare d...
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare
Iată ce obiceiuri să ai dacă vrei să fii mai atrăgătoare în 21 ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!

» 05 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0