Coriandrul a devenit unul dintre cele mai apreciate condimente care dau savoare preparatelor din întreaga lume. Partea și mai bună a acestei plante care seamănă cu pătrunjelul este că, pe lângă gustul aromat și intens pe care îl oferă mâncărurilor are și o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Este o sursă excelentă de nutrienți și antioxidanți
Printre vitaminele pe care le conține se numără și vitamina K (bună pentru oase), vitamina A, vitamina C, ambele cu rol important în susținerea imunității și a unei pieli frumoase. Cu toate că are atât de multe vitamine, coriandrul conține mai puțin de o calorie, deci nu trebuie să ne facem griji că influențează aspectul siluetei.
Unul dintre cei mai cunoscuți și puternici antioxidanți, polifenolul, se regăsește în coriandru. Acesta este recunoscut pentru faptul că reduce inflamația, previne deteriorarea celulară ce contribuie la îmbătrânirea prematură și crește riscul de apariție a bolilor.
Frunzele de coriandru se foloseau, în medicina tradițională, pentru a trata dureri, inflamații, probleme de stomac și chiar ca adjuvant în tratamentul diabetului. De-a lungul timpului s-au făcut o mulțime de studii pe această plantă, dar cel mai recent, din 2022, care a fost publicat în jurnalul Molecules, a arătat că acest condiment are beneficii cardiovasculare enorme și ajută la reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.
Citește și: 3 lucruri care nu trebuie să lipsească din sufrageria ta!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: http://agro-herbs.ro/remedii-naturiste/coriandru-vindeca-reumatismul-8-beneficii-practice/