Cuiburi de spaghete
Foloseşte spaghetele într-un fel inventiv.
Ingrediente
puţin unt sau ulei, pentru uns tava
140g de spaghete
6 linguriţe sos de roşii
6 ouă medii
6 frunze de busuioc
Mod de preparare
1. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se ung cu unt sau cu ulei şase găuri ale unei tăvi de brioşe. Se fierb spaghetele conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se răcesc sub jet de apă şi se lasă la scurs. Se împart majoritatea spaghetelor în cele şase găuri, sub formă de cuib. Se aşază deasupra sos de roşii, apoi se sparge câte un ou în fiecare.
2. Se înfăşoară spaghetele rămase în jurul gălbenuşurilor şi se bate uşor tava pentru a permite albuşurilor să se scurgă printer spaghete. Se dau la cuptor 20 de minute până când albuşurile sunt legate, iar gălbenuşul este puţin lichid. Se scot cu grijă din tavă cu ajutorul unui cuţit care nu taie şi se aşază deasupra frunzele de busuioc.
3. V.N. per cuib: 131 kilocalorii, 8g proteine, 12g carbohidraţi, 6g grăsimi, 2g grăsimi saturate, 1g fibre, 1g zahăr, 0,2g sare
Sursa foto: goodfood.ro