Brânza tofu se obÈ›ine din laptele de soia, nu conÈ›ine gluten È™i nici colesterol, fiind o brânză de origine vegetală. Este originară din China È™i are o mulÈ›ime de beneficii pentru organism, fiind bogată în proteine, fier È™i calciu.
În zilele noastre, tofu se consumă în întreaga lume, deoarece este o alternativă ideală la carne È™i lactate. În plus, se poate mânca aÈ™a cum este sau se poate prepara în diverse feluri: prăjită, friptă pe grătar, gătită la abur, adăugată în supe, salate sau alte preparate.
Valori nutriționale per 100 de grame:
70 de calorii;
8 grame proteine;
2 grame carbohidrați;
1 gram fibre;
4 grame grăsimi;
20% din DZR de calciu;
9% din DZR de magneziu;
31% din DZR de mangan;
9% din DZR de fier.
Brânza tofu mai conÈ›ine cupru, seleniu, zinc, fitoestrogeni, izoflavone È™i È™i alÈ›i antioxidanÈ›i.
Beneficii brânză tofu
MenÈ›ine sănătatea sistemului cardiovascular – scade nivelul de colesterol rău (LDL) È™i reduce astfel riscul de hipertensiune arterială.
Scade riscul de osteoporoză – izoflavonele din brânza tofu ajută la menÈ›inerea densității osoase; se recomandă femeilor aflate la menopauză.
UÈ™urează simptomele menopauzei – studiile au arătat că alimentele pe bază de soia au calmat simptomele menopauzei din cauza conÈ›inutului de estrogen.
Bună pentru diabetici – aceÈ™tia se confruntă de cele mai multe ori cu probleme renale, fapt care duce la eliberarea unei cantități mari de proteină în urină. Unele studii au arătat că proteina din soia nu este eliberată în cantitate atât de mare în urină, spre deosebire de cea animală.
Te-ar putea interesa: Păstura – beneficii pentru sănătate È™i contraindicaÈ›ii!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.asianfood.ro/blog/tofu-ce-este-si-cum-se-prepara.html