Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Biban la tigaie cu sos și chipsuri din țelină

 

    Este important ca fileurile de pește pe care vrei să le frigi pe grătar să aibă piele. Așază-le mai întâi cu pielea în jos și astfel vei avea parte de un pește fraged și suculent, evitând uscarea și lipirea de grătar.

Ingrediente

3 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată mărunt
3 căței de usturoi, tocați mărunt
1 vârf de cuțit fulgi de ardei iute
400g de roșii tocate din conservă
1 lingură de capere
6 măsline verzi, fără sâmburi, tocate grosier
250g de țelină, curățată și tăiată bastonașe
2 fileuri de biban, cu pielea crestată
1 mână de pătrunjel, tocat

Mod de preparare

1. Încinge într-o tigaie 1 lingură ulei de măsline. Pune în tigaie ceapa, usturoiul și fulgii de ardei iute și sotează totul la foc mic timp de 10 minute. Adaugă roșiile și puțină apă (umple cu apă ¼ din conserva de roșii) și fierbe totul timp de 8 minute, până obții un sos gros. Adaugă caperele și măslinele. Poți face acest pas din timpul zilei și să dai totul la rece, până la cină.

2. Între timp, încinge cuptorul la 220ºC/ gaz 7. Pune bastonașele de țelină într-o tavă nonaderentă, stropește-le cu 1 lingură ulei de măsline, asezonează-le și amestecă-le bine cu ajutorul mâinilor. Întinde-le într-un singur strat în tavă și dă-le la cuptor timp de 25 de minute, până se rumenesc. Amestecă o dată la mijlocul intervalului.

3. Încinge uleiul rămas într-o tigaie nonaderentă. Asezonează fileurile de pește și prăjește-le în tigaie cu pielea în jos, timp de 3-4 minute, până cân sunt aproape pătrunse. Întoarce-le și mai lasă-le pe foc 1-2 minute, în funcție de grosimea fileurilor.

4. Între timp, încălzește sosul, asezonează-l și adaugă pătrunjelul. Toarnă câte 2 linguri pe fiecare farfurie, așază peștele peste el și servește cu chipsuri de țelină.

5. V.N. per porție: 468 kilocalorii, 35g proteine, 27g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 22g carbohidrați, 9g fibre, 11g zahăr, 1,5g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului
O procedură specifică medicinei chinezești ce poate face minuni pen...
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama
Procesul de îmbătrânire este firesc, dar el poate fi încetinit. ...
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani
Sunt câteva lucruri simple ca, în cazul în care ai trecut de 40 de ...
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare
Sosul de soia este nelipsit din bucătăria asiatică, el dă o savoar...
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină
Sarcina este o perioadă minunată, dar plină de schimbări pentru fe...
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare
Iată ce obiceiuri să ai dacă vrei să fii mai atrăgătoare în 21 ...
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun
Cerealele consumate la micul dejun îți oferă o senzație mai mare d...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!

» 05 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0