Adaugat:
21 Septembrie 2017
Actualizat:
21 Septembrie 2017
Ardei si rosii umplute cu orez
- Se rumenesc usor, in grasime, ceapa taiata marunt si un morcov taiat patratele.
- Se adauga orezul ales si spalat. Se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana infloreste.
- Se ia de pe foc, se adauga patrunjel verde tocat, sare si piper si se amesteca.
- Se aleg cateva rosii de marime mijlocie. Se spala si se taie un capacel pe trei sferturi, apoi se scobesc de miez si se lasa cu gura in jos sa se scurga.
- Se scot cotoarele de la cativa ardei si se spala.
- Se umplu ardeii si rosiile cu orezul inflorit.
- Se rumenesc ardeii pe toate partile, in putin ulei.
- Se aseaza intr-o cratita, unul langa altul, ardeii si rosiile, se adauga 2-3 linguri de ulei, miezul scos de la rosii si apa.
- Se dau la cuptor la foc potrivit.
- Se servesc reci.
Sursa Foto: http://culinar.bzi.ro/public/upload/photos/22/rosii_si_ardei_umpluti.jpg