Se curata si se spala 1 kg de spanac. Se fierbe, punandu-se la foc in apa clocotita cu sare. Se scurge si se toaca pe un fund de lemn.
Se prepara un sos alb mai gros, din 1 lingura de unt, 1 lingura de faina si o cescuta de lapte. Se fierbe 10 minute. Se ia de pe foc si, cand s-a racorit, se amesteca cu 3 galbenusuri, sare si cu spanacul. La urma, se incorporeaza albusurile spuma, printr-o amestecare usoara.
Se toara compozitia intr-o cratita unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se pun deasupra cateva bucatele de unt si se presara cascaval ras.
Se da la cuptor circa 30 minute.
Se rastoarna pe un platou rotund si se serveste fierbinte cu smantana.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord