Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 05 Iulie 2013    Actualizat: 09 August 2013

Alcoolul lui Ştirbu, „distilat“ de procurorii DIICOT

 

         Un nou scandal zguduie cabinetul Tăriceanu
         De aproape o săptămână, presa locală vorbeşte de afaceri necurate cu alcool făcute de firma ce aparţine ministrului secretar de stat la Ministerul Culturii şi Cultelor, Gigel Ştirbu, nimeni altul decât fostul subprefect de Olt şi cumătru al premierului Călin Popescu-Tăriceanu. Acuzaţiile extem de grave care i se aduc acestuia au rămas însă fără nicio reacţie din partea acuzatului sau a conducerii organizaţiei pe care o reprezintă.
Zilele trecute au ajuns la presă informaţii potrivit cărora procurorii DIICOT Bucureşti au confiscat 4 tone de alcool contrafăcut, în urma unui control exercitat la firma George‘s din Slatina. Conform surselor, alcoolul în cauză a fost dat în custodie Vămii Slatina. Cu ocazia deplasării la Slatina, reprezentanţii DIICOT au mai sigilat şi unele depozite de băuturi alcoolice şi ţigări, unele dintre ele aparţinând firmei amintite, altele închiriate de aceasta. Controlul procurorilor bucureşteni s-a făcut în mare taină, cu vreo 10 zile în urmă, la o sesizare anonimă venită de la Slatina. Cel care a redactat sesizarea a făcut referire la faptul că, deşi multe firme din reşedinţa Oltului comercializează alcool şi ţigări de contrabandă, doar o mică parte dintre ele e controlată de poliţişti sau reprezentanţi ai Gărzii Financiare Olt, şi amendată. Persoana în cauză a precizat faptul că firmele controlate şi sancţionate pentru comercializarea de produse accizabile fără documente de provenienţă se aprovizionau de la Craiova, cele pe care oamenii legii se făceau că nu le văd, luând marfa din Slatina de la o anumită firmă protejată.
         Alcool contrafăcut cu parfum de ministru
         Procurorii au mers direct la firma care era menţionată în reclamaţie că făcea comerţ cu alcool şi ţigări de contrabandă. Au procedat conform legii, confiscând toată băutura fără documente de provenienţă, în ciuda faptului că auziseră ei că aparţine unui şef din politica locală. Ce nu au ştiut procurorii este faptul că persoana în cauză nu este doar şef prin politica locală, ci ministru în funcţie şi cumătru cu premierul Tăriceanu. Odată pus sigiliul şi dată marfa în custodia Vămii Slatina, aflată şi ea în subordinea Ministerului Finanţelor şi Economiei, procurorii DIICOT au mai aruncat o privire şi pe la alte depozite mai mici ale firmei George‘s şi pe la unele închiriate de aceasta. Cum nu au putut intra şi verifica din motive de uşă închisă, procurorii au trecut la aplicat sigilii. Şi au aşteptat ca mai-marii agentului economic luat la vizor să-şi facă apariţia. Tot aşteptând, au aflat că administratoarea firmei este mama fostului subprefect de Olt, ajuns între timp ministru pe la Culte, Gigel Sorinel Ştirbu. Femeia, speriată probabil, a refuzat să-şi facă simţită prezenţa în absenţa fiului ei. Cum el nu a fost în ţară, lucrurile au rămas…,,pe loc” toată săptămâna. Vom vedea ce se va întâmpla în zilele care urmează cu alcoolul contrafăcut cu parfum de ministru.
         Tăcerea e de aur…
         Un cântec al cunoscutului cantautor Marius Ţeicu spune că ,,tăcerea nu-i de aur când ai de spus ceva în viaţă”. Se pare că fostul subprefect de Olt nu este de acord cu acest lucru deoarece, ştiind ce se întâmplă în ţară cu firma sa, informat, printre alţii chiar de mama sa, nu s-a sinchisit să facă vreo declaraţie. Fie chiar şi una doar aşa, de amorul dezvinovăţirii. În acelaşi mod au procedat şi colegii săi de partid de la Olt.
,,Nu pot face niciun comentariu referitor la acuzele ce îi sunt aduse lui Gigel Ştirbu până ce nu am o discuţie cu acesta”, a declarat şeful liberalilor din Olt, Ioan Ciugulea. Informat fiind că s-au inventat telefoanele mobile, acesta a precizat că ,,aşa ceva nu se poate discuta la telefon”. Se prea poate, dacă este să ţinem cont de cum s-au desfăşurat ostilităţile cu un alt liberal filmat cu mâna întinsă la caltaboş, palincă şi euroi.
Nu doar preşedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea, a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la scandalul în care este implicat Gigel Sorinel Ştirbu, fost subprefect de Olt din partea PNL, ci şi secretarul general al partidului. Prezent, la sfârşitul săptămânii la Slatina, Voicu s-a mulţumit să afirme că îi este greu să prezinte un punct de vedere despre cele semnalate de presă după câteva minute de lecturare a unor articole de ziar. Mai-marele liberal a ţinut să afirme că PNL nu are la îndemână instituţiile statului ce se ocupă de acest caz.
         ,,Nu avem nicio autoritate asupra procurorilor pentru a le solicita să ne informeze cu privire la acest caz. Aşteptăm să primim unele explicaţii din partea domnului Ştirbu pentru a ne putea pronunţa. Nu cred că situaţia este chiar aşa cum este expusă publicului”, a afirmat Voicu.
         Apartament de lux pentru un ministru tinerel
         Gigel Sorinel Ştirbu are 35 de ani, este căsătorit şi are doi băieţi. Cel mai mic, care nu a împlinit încă doi ani, este botezat de familia premierului Tăriceanu. De profesie este preot. După o scurtă perioadă în care a îmbrăcat hainele preoţeşti, Ştirbu a intrat în afaceri. Şi-a făcut firma George‘s, având ca obiect de activitate principal comerţul cu alcool. Odată intrat în afaceri, el şi-a dat seama că ar fi bine să intre şi în politică. Primul pas a fost făcut către ApR. După fuziunea acestui partid cu PNL, Gigel Ştirbu a devenit urmaş al Brătienilor cu acte în regulă. Pentru că Alianţa DA nu a reuşit, după scrutinul din 2004, să trimită în Parlament trei deputaţi, Ştirbu şi-a văzut spulberat visul de a deveni deputat. Tânăr, charismatic şi susţinut puternic de colegii de partid, el a ajuns subprefect de Olt. A stat în funcţie până ce liberalii i-au izgonit pe democraţi din Guvern. Atunci, cumătrul Tăriceanu l-a numit ministru secretar de stat la Ministerul Culturii şi Cultelor. Ba, mai mult, la comentariile răutăcioase făcute de mass-media cu ocazia numirii lui Ştirbu în funcţia de ministru, Tăriceanu a fost nevoit să îi ia apărarea printr-o declaraţie de presă.
         Pe fondul scandalului deţinerii cu titlu gratuit de către fundaţia condusă de Ioana Tăriceanu a unui apartament cu 4 camere aparţinând RAPPS, locuinţa a fost cedată firmei careia îi aparţinea doar pe hârtie, deoarece a fost atribuită, după toate informaţiile deţinute de noi, în aceeaşi zi, fostului subprefect de Olt, Gigel Sorinel Ştirbu. Un alt fir demn de urmat de către anchetatori!

OLT
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă
Medicul Virgil Stroescu ne spune cum să ne ferim de toxiinfecții ali...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Vești bune pentru români! Scad facturile la gaze naturale

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Rusia amenință România că va testa sistemele Patriot pe teritoriul nostru

» 14 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
5 trucuri pentru un machiaj de vară durabil, natural și fresh

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dealul Lempeș, rezervația unde cresc două plante unice în Europa

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Primăria Amara, anunț pentru locuitorii de pe 4 străzi ale localității

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
Deputat PNL de Giurgiu: Fiecare localitate are problemele sale specifice

» 14 Mai 2024 | Comentarii 0