Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 01 August 2019

       Una dintre cele mai importante opere ale lui Constantin Brâncuși, Coloana Infinitului, face parte din trilogia Ansamblului Monumental din Târgu Jiu - Coloana Infinitului, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii. Lucrarea are o înălțime de 29,35 metri și este alcătuită din 15 modului octaedrici suprapuși, iar la extremități fiind numai câte o jumătate de modul, informează identitatea.ro.

       Mărgelele, așa cum numea Brâncuși cei 15 moduli, plus cele două jumătăți, dau 16, număr ce face referire la anul în care țara noastră a intrat în Primul Război Mondial. Jumătățile reprezintă jumătatea anului, momentul în care România a intrat în conflagrație. Coloana Infinitului este un stâlp funerar oltenesc stilizat și este cea mai cunoscută operă a lui Constantin Brâncuși în rândul românilor.

       Artistul gorjean a fost invitat în anul 1934 să ridice un monument în cinstea faptelor eroice ale gorjenilor și, în special, a rezistenței locuitorilor din Târgu-Jiu în timpul Primului Război Mondial. Cum Brâncuși și-a dorit dintotdeauna „să facă ceva pentru țară” a acceptat bucuros misiunea și a considerat că o „Coloană Infinită” este cel mai potrivit monument pentru comemorarea eroilor căzuți în timpul războiului. 

       De aspectele tehnice ale realizării monumentului, Brâncuși a cerut să se ocupe o persoană în care avea încredere deplină, și anume tânărul Ștefan Georgescu-Gorjan care era inginer-șef și adjunct al directorului la Atelierele Centrale Petroșani din cadrul Societății „Petroșani”. Temeinica pregătire de care a beneficiat tânărul inginer i-a permis să intuiască în tocmai ideile sculptorului cu privire la „Coloana Infinitului”.

       Un aspect interesant cu privire la acest monument, este alămirea. Acest procedeu s-a făcut la fața locului, aplicând prin pulverizare sârmă de alamă. Această tehnologie a fost folosită, la vremea respectivă, pentru prima dată în România și a fost adusă special din Elveția. Coloana Infinitului are o greutate totală de 29.173 kilograme, iar la realizarea ei nu au fost accidente. Inaigurarea coloanei din oțel și fontă care sprijină bolta cerului s-a făcut la data de 27 octombrie 1938, în prezența oficialităților, oamenilor de cultură și a persoanelor în cinstea cărora fusese construită.

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://a1.ro/news/social/sa-dat-lege-dupa-ce-coloana-infinitului-a-fost-scrijelita-de-o-eleva-vizitatorii-sculpturilor-lui-brancusi-nu-mai-au-voie-sa-atinga-piesele-id659123.html://www.ziartarguneamt.ro/19-februarie-ziua-brancusi/coloana-infinitului-123rf://www.historia.ro/sectiune/general/articol/coloana-fara-sfarsit-era-cat-pe-ce-sa-si-gaseasca-sfarsitul://www.fontecedro.it/blog/category/man%20ray://publimix.ro/blog/arta-cultura/1938-Constantin-Brancusi-Coloana-infinitului://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/coroana-de-otel/povestea-nestiuta-a-coloanei-infinitului-cum-a-fost-initial-respinsa-si-cum-a-scapat-de-distrugere-836370://identitatea.ro/coloana-infinitului-stalp-al-cerului-semnificatia-monumentului/

Targu-Jiu, GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Domeniul Regal Săvârșin a anunțat deschiderea oficială din acest ...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Pentru minivacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii care ajung în C...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0