Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 06 Iunie 2013    Actualizat: 09 August 2013

Violeta Tudorie, candidată USL în București, condamnată pentru hărțuirea obsesivă a unei rivale

 

         Unul din candidații PSD pentru un fotoliu de parlamentar, chiar dacă este”garantat de Vanghelie” nu se poate lăuda cu un trecut curat, în ciuda unui cazier penal șters prin reabilitare. Violeta Tudorie, în prezent consilier local la sectorul 2, care va candida în colegiul 7 pentru Camera Deputaților,are un  trecut tumultuos, ea aflându-se în centrul unei telenovele care s-a sfârșit cu o condamnare. Violeta Tudorie a plătit 3.000 de lei amendă penală, dar și daune morale de 10.000 de lei unei ”rivale” pe care a insultat-o și a amenințat-o cu moartea, prin mii de apeluri telefonice. La mijloc s-a aflat un bărbat, dar nici una dintre combatante n-a recunoscut în fața judecătorilor că ar fi avut o relație cu acesta. După ce condamnarea a rămas definitivă și s-a scurs timpul prevăzut de lege, Violeta Tudorie a obținut de la magistrați reabilitarea, astfel că, din punct de vedere legal,  poate reprezenta interesele locuitorilor din sectorul doi al Capitalei. Telenovela Violetei Tudorie a început în anul 2005, când medicul stomatolog Anca Nistor a depus la Parchet o plângere penală împotriva actualei candidate, acuzând-o de insultă și amenințare. Medicul a povestit că faptele Violetei Tudorie au debutat în septembrie 2003, când cele două femei s-au întâlnit în parcul Cișmigiu. Atunci, cu ocazia unei certe violente, Tudorie Violeta a amenințat-o că îi va rupe picioarele și o va arunca în apă. Au urmat apoi, a mai relatat victima, frecvente apeluri telefonice primite tot anul următor, Violeta Tudorie sunând-o fie pe telefonul mobil, sau pe fixul de la cabinet, chiar și de 84 de ori într-un interval de o oră și jumătate. Motivele acestei hărțuiri au fost explicate, în mod diferit de Tudorie și de femeia hărțuită. ”Motivul conflictului este, după părerea mea, faptul că am sprijinit-o personal în demersurile împotriva inculpatei pe verișoara mea, care în perioada de sarcină a fost împiedicată de inculpată să se prezinte la serviciu”, a explicat în fața magistraților Judecătoriei Sectorului 1 victima, Anca Nistor. Verișoara ei, Tudorie Ana-Maria, este chiar fosta cumnată a Violetei Tudorie, și a fost angajată consilier juridic la firma ei, SC Vismar Com 95 SRL.
         Victima, acuzată de amantlâc cu subordonatul agresoarei
         „Este adevărat că între mine și partea vătămată (Nistor Anca, n.r.) este o stare de încordare datorită relației acesteia cu o persoană cu care societatea mea întreține raporturi comerciale. Fricțiunile dintre această persoană și partea vătămată ajunseseră să perturbe activitatea societății mele și de aceea i-am cerut părții vătămate să nu mă mai viziteze la casa mea din Brănești și nici să nu mai intervină în sprijinul martorei Tudorie Ana Maria (cumnata Violetei, n.r.) cu care mă aflu în stare de dușmănie“ a explicat consilierul local Violeta Tudorie, spunând că nu a amenințat-o sau insultat-o pe Anca Nistor. În concluziile scrise depuse de Tudorie, ea a nuanțat motivele pentru care se consideră victima unui plan de răzbunare bine pus la punct de cea care a chemat-o în judecată, împreună cu propria ei cumnată. „Partea vătămată a fost deosebit de furioasă când i-am cerut să nu mai vină la sediul socie­tății mele și să termine cu escapadele amoroase în timpul serviciului, deoarece îmi perturbă activitatea. Exista o stare conflictuală între partea vătămată și fostul meu angajat, care din pricina animozităților inerente unei relații extraconjugale unde ambii protagoniști sunt căsătoriți, provocau scandaluri și certuri la sediul societății mele“
         „Curvă nenorocită, mi-ai distrus familia !“
         Doctorița Anca Nistor a relatat în fața judecătorilor că timp de mai bine de doi ani de zile a primit aproape zilnic telefoane de amenințare de la Violeta Tudorie, fie pe mobilul personal, fie pe telefonul fix de la cabinetul stomatologic, unde deseori răspundeau colegii ei. „Îmi spunea curvă nenorocită, ordinară, zicea că mă nenorocește, că îmi rupe picioa­rele, că i-am distrus familia“ a spus femeia magistraților de la Judecătoria Sectorului 1 și apoi celor de la Tribunalul București, unde dosarul a ajuns în recurs. Un martor, coleg cu femeia la cabinetul stomatologic, a confirmat insultele, dar nu a putut-o recunoaște după voce pe inculpata Tudorie. „Dați-o afară pe curva aia de Anca Nistor că vă face reclamă proastă și vă ia bărbații“ erau replicile obsesive auzite la telefon de toți cei prezenți la cabinet, având în vedere că tonalitatea vocii folosită de interlocutoare nu putea fi catalogată drept scăzută. Este lesne de înțeles astfel relatările marto­rilor, care au arătat că din ce în ce mai puțini pacienți ajunseseră să le calce pragul, oripilați de cele auzite. „La început, am crezut o simplă isterie din partea inculpatei, dar amenințările au continuat a început să mi se facă frică pentru că inculpata mi-a transmis cu ocazia unei convorbiri să nu încerc să-mi schimb numărul de telefon pentru că o să stea sub fereastra cabinetului, iar colegii mei și-au ridicat semne de întrebare cu privire la onorabilitatea mea“ și-a completat victima declarația.
         Soțul Violetei s-a jenat
         Printre martorii chemați la bară de Violeta Tudorie s-a aflat și soțul ei, care, evident, i-a luat apărarea, spunând că nu crede ca soția lui să fi comis o faptă penală. Victima a perceput însă altfel mărturia acestuia. „Tudorie Dănuț, soțul, jenat de situația în care a fost pus, a relatat evaziv că nu știe cine a dat acele telefoane de la postul telefonic de acasă și de la firmă, dar este posibil ca „telefoa­nele au fost date din pricina conjuncturii din acel moment din familia noastră“, lăsând să se înțeleagă că nu este implicat în activitatea soției sale, pe care oricum nu o aprobă“ a scris Anca Nistor în docu­mentele de la dosar.
Violeta Tudorie a fost aleasă în primă­vara acestui an consilier local la sectorul 2 al Capitalei, pe listele Partidului Social Democrat. Potrivit declarației sale de avere, agoniseala familiei sale nu este de deloc de lepădat. Astfel, ea deține trei terenuri, unul în Ilfov de 943 metri pătrați, altul în Vrancea de 17.200 mp și un altul în București, de 110 mp. Împreună cu familia, consilierul local mai are o casă de vacanță în Ilfov, două apartamente și spațiile de producție ale firmelor sale din București, bijuterii și obiecte de artă valorând 10.000 de euro. Pe lângă firma pe care o conducea în momentul faptelor pentru care a fost condamnată definitiv, acum Violeta Tudorie mai are două so­cietăți, DCB Company și IV Prod Com.

BUCURESTI - ILFOV
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Obiceiuri care distrug metabolismul fără să știi

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Intrare gratuită la UNTOLD și Neversea pentru cei care donează sânge

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0