Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 14 Mai 2013    Actualizat: 09 August 2013

Teodor Atanasiu şi Dumitru Samson, urmăriţi penal pentru infracţiuni la legea referendumului

 

         PreÅŸedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, ÅŸi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu DobriÅ£oiu, sunt urmăriÅ£i penal de către DNA Cluj, alături de alte patru persoane, pentru infracÅ£iuni la legea referendumului, informează DNA.
         Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de DNA, procurorii din cadrul DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie - Serviciul Teritorial Cluj au început urmărirea penală faţă de Teodor Atanasiu - deputat, preÅŸedinte al organizaÅ£iei judeÅ£ene PNL Alba, pentru folosire a influenÅ£ei în scopul obÅ£inerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, prevăzută în art. 13 din Legea 78/2000, pentru promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, prevăzută în art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 ÅŸi asociere pentru săvârÅŸirea de infracÅ£iuni.    
         Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu DobriÅ£oiu, este urmărit penal pentru trafic de influenţă, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, prevăzute în art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 ÅŸi asociere pentru săvârÅŸirea de infracÅ£iuni, scrie  Mediafax.
         Totodată, s-a început urmărirea penală faţă de Bogdan Cristian Măgurean, reprezentant al unei societăţi comerciale de pază ÅŸi protecÅ£ie, în sarcina căruia s-au reÅ£inut următoarele infracÅ£iuni: cumpărare de influenţă, complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului prevăzută în art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 ÅŸi asociere pentru săvârÅŸirea de infracÅ£iuni, Gheorghe Grosu,Radu Stelian Rus ÅŸi NicuÅŸor Åžtefan Hanzi, în sarcina cărora s-au reÅ£inut următoarele infracÅ£iuni: complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, prevăzută în art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 ÅŸi asociere în vederea săvârÅŸirii de infracÅ£iuni.     
         În rezoluÅ£ia de începere a urmăririi penale, procurorii afirmă că există indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii iulie 2012, învinuitul Teodor Atanasiu, în înÅ£elegere cu învinuitul Dumitru Samson, a iniÅ£iat o acÅ£iune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania ÅŸi Banat la referendumul din 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani ÅŸi alte foloase materiale.   
         "Concret, s-a stabilit că, în cursul dimineÅ£ii de 29 iulie 2012, în înÅ£elegere cu Atanasiu, Samson a apelat la sprijinul învinuitului Bogdan Cristian Măgurean(cunoscut interlop din Cluj-Napoca, cu relaÅ£ii în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acÅ£ioneze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educaÅ£ie), iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localităţi de pe raza judeÅ£elor Alba, Cluj, Sălaj, BistriÅ£a-Năsăud, Arad, TimiÅŸ grupuri de interlopi care să fie pregătiÅ£i să intervină, la nevoie, în locaÅ£iile unde se solicită sprijin. Măgurean Bogdan a acÅ£ionat în sensul celor stabilite, în condiÅ£iile în care i s-a pus la dispoziÅ£ie un spaÅ£iu din sediul organizaÅ£iei PNL Cluj-Napoca, iar Samson Dumitru l-a pus în legătură cu mai mulÅ£i lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în acelaÅŸi scop. Măgurean Bogdan, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanÅ£ii de pe raza acestor judeÅ£e, cărora le-a transmis promisiunile făcute de învinuitul Samson Dumitru, constând în bani ÅŸi alte foloase materiale", se arată în comunicatul DNA.
         Conform sursei citate, toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost îndeplinite la sfârÅŸitul zilei de 29 iulie 2012 ÅŸi în zilele următoare, banii fiind transmiÅŸi lui Măgurean de Samson, iar, pe de altă parte, Atanasiu, prin intermediar, a remis o sumă de bani învinuitului Gheorghe Grosu.
         De asemenea, s-a stabilit că, în schimbul sprijinului acordat, învinuitul Samson i-a promis învinuitului Măgurean că va utiliza influenÅ£a de care se bucură la nivelul ministerelor ÅŸi îi va influenÅ£a pe funcÅ£ionari să acorde contracte firmei de pază ÅŸi protecÅ£ie reprezentate de Măgurean.
         ÎnvinuiÅ£ilor li s-au adus la cunoÅŸtinţă acuzaÅ£iile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. 

 

Sursa foto: facebook.com

ALBA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități
Proiectul Aeroportului Internațional Galați-Brăila a primit acordul...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai
Românii care vor să tranziteze Ungaria spre destinații din Europa t...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca: AI va fi integrată tot mai mult în educație/ Vom forma 100.000 de profesori în pedagogia digitală

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA CORPULUI
 
Scruburi homemade pentru piele, recomandate de dermatologi

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cel mai spectaculos eveniment culinar al anului are loc la Galați, între 17 și 19 mai

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0