Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 08 Iulie 2013

Să ne cunoaÅŸtem candidaÅ£ii… Nicolae Neagu, senatorul căcărăilor

 

         Mai bine spus câte parale valorează, că de făcut parale ca senator a tot făcut, deÅŸi activitatea sa în mandatul de parlamentar din perioada 2004 – 2008 a fost egală cu zero!  În urmă cu patru ani, Ion Ariton l-a zdrobit efectiv la Sibiu, câÅŸtigând detaÅŸat cu 23.907 voturi (49,38%), ceea ce înseamnă mai mult decât dublul voturilor obÅ£inute căznit de sibianul Nicolae Neagu. Tot atunci, în 2008, Klaus Iohannis le recomanda sibienilor să-i voteze la „parlamentare” pe liberalii Nicolae Neagu, Eugen Mitea ÅŸi Virgil Popa. Rezultatul? Niciunul nu a câÅŸtigat alegerile ÅŸi au rămas pe dinafara Parlamentului României!  La vremea respectivă cei trei candidaÅ£i liberali împânziseră oraÅŸul cu propriile chipuri zâmbăreÅ£e pe panouri enorme ÅŸi costisitoare, că liberalii erau la guvernare ÅŸi aveau bani, iar Neagu era ÅŸi este încă acÅ£ionar principal la o firmă de panotaj.
         Domnul Nicolae Neagu ÅŸi-a realizat visul său de a deveni parlamentar în anul 2004, candidând din parte PDL-ului, partid în care a ÅŸi ocupat fotoliul de preÅŸedinte al filialei Sibiu. După ce a pierdut ÅŸefia locală la PDL ÅŸi un loc pe listele de candidaÅ£i ale partidului pentru alegerile din 2008, senatorul încă în funcÅ£ie a migrat rapid la PNL, fiind primit acolo cu braÅ£ele deschise de către preÅŸedintele Mircea Cazan, care l-a onorat ÅŸi cu funcÅ£ia de vicepreÅŸedinte. Prietenia „pe viaţă” a durat doar până când Neagu a dorit să devină preÅŸedintele organizaÅ£iei judeÅ£ene a liberalilor prin detronarea lui Cazan. S-a declanÅŸat un mic „răzbel” în luna mai 2010, când cei doi fraÅ£i pătaÅ£i de la alegerile parlamentare din urmă cu doi ani, Nicolae Neagu ÅŸi Mircea Cazan, nu ÅŸtiau cum să-ÅŸi dea reciproc la gioale cât mai eficient. Iată ce declara ultimul: „Din păcate, am ajuns să fiu dezamăgit chiar de colegul nostru, domnul Nicolae Neagu, pe care l-am susÅ£inut pentru funcÅ£ia de vicepreÅŸedinte al PNL, căruia i-am propus să vină alături de noi, să facem echipă pentru partid. Strategia domnului Neagu nu a urmărit nimic altceva decât o încercare disperată de a-mi lua locul. Ce este ÅŸi mai regretabil este că domnul Neagu a crezut că îi poate amăgi pe liberali. Nu e deloc aÅŸa. Dovadă că am ÅŸtiut de la bun început ce pune la cale”. Păi nu ai prea ÅŸtiut, măi nea Cazane, că dacă ÅŸtiai îi spuneai „pas” atunci când a venit cu basca în mână ca să se înscrie în partid! Tot Mircea Cazan: „AÅŸa cum am spus de la lansarea proiectului – program politic, PNL-ul trebuie să trăiască fără minciuni ÅŸi fără trădători. PNL nu este ÅŸi nu va fi partidului unor grupuri oculte. Noi trebuie să câÅŸtigăm alegerile demonstrând că suntem buni, nu prin racolări de la alte partide. PNL-ul trebuie să fie al liberalilor sinceri ÅŸi cu adevărat puternici”. Asta cu „grupurile oculte” este comică rău, având în vedere că cei doi combatanÅ£i în lupta pentru ciolan sunt amândoi masoni. Tragic este că nea Cazan are memoria scurtă, iar acum se pupă din nou pe gingii cu „trădătorul” ÅŸi „mincinosul” pe care-l beÅŸtelea în urmă cu doi ani, amândoi zâmbind de pe aceleaÅŸi panouri electorale.
         Ascensiunea lui Nicolae Neagu ca politician este direct proporÅ£ională cu regresul fabricii „Metalcar” (numită „Metalurgica” până în anul 1990, când a fost „rebotezată”), al cărei manager a fost. Domnul    Nicolae Neagu a reuÅŸit să distrugă o întreprindere cu renume internaÅ£ional în fabricarea de caroserii, ca urmare acÅ£ionarii hotărând încetarea producÅ£iei în AGA din 30 noiembrie 2007. Iată că exact la un an după deces, pe 30 noiembrie 2008, foÅŸtii muncitori de la „Metalcar” plus neamurile lor ÅŸi-au exprimat, prin votul lor, „recunoÅŸtinÅ£a” pentru cel care i-a lăsat fără slujbe, lăsându-l ÅŸi pe Neagu fără titlul de senator! MenÅ£ionez, doar în treacăt, câteva informaÅ£ii despre „activitatea laborioasă”  a conducerii „Metalcar”,  în frunte cu marele politician Neagu. La începutul anilor 90, imediat după privatizările „hei-rupiste”, firma producătoare de confecÅ£ii metalice s-a asociat cu niÅŸte belgieni ca să producă sucurile „Skip”, deja uitate în România. Afacerea a fost un fiasco total, belgienii s-au dus din Å£ară ÅŸi „Metalcarul” la fel, s-a dus… de râpă! Domnul Neagu ÅŸi-a bătut joc de utilajele noi-nouÅ£e ale fabricii, retehnologizată chiar în preajma evenimentelor din decembrie 1989, acestea fiind vândute ca „fier vechi” -   chipurile, pentru topit! -  taman în Cipru! Pot să dezvolt acest subiect, dar nu am suficient spaÅ£iu tipografic ÅŸi oricum am divagat de la subiect, dar, dacă senatorul se  va „băşica” prin instanÅ£e judecătoreÅŸti ÅŸi mă va acuza de calomnie, am să revin cu detalii însoÅ£ite de probe. „Metalcar” este debitoare faţă de mai multe instituÅ£ii de stat, dar ÅŸi firme private, printre care ÅŸi Banca Comercială Carpatica (facsimil 1). Prin târg se zvoneÅŸte că Ilie Carabulea i-a luat casa administratorului datornicei „Metalcar”, Nicolae Neagu, transfor­mându-l în boschetar. Cert este că acesta locuieÅŸte în sediul administrativ al fabricii, modificând câteva birouri în camere pentru locuit. Parcă-l ÅŸi vedem pe domnul senator în chiloÅ£i ÅŸi târlici, cu periuÅ£a de dinÅ£i în mână, ducându-se la buda din capătul lungului coridor. Oricum, faultat sau nu de Carabulea, Nicolae Neagu ne zâmbeÅŸte de pe afiÅŸele electorale lipite pe autobuzele „Transmixt” ale aceluiaÅŸi Carabulea.
         Actualmente vastele spaÅ£ii ale fostei fabrici comuniste sunt în paragină, parte din acestea fiind închiriate la sume de nimic următoarelor firme: S.C. Glas Concept S.R.L. (chirie: 560 euro + TVA/lună), S.C. Mastermob S.R.L. (chirie: 300 euro + TVA/lună) ÅŸi SC Trans Brothers S.R.L. (chirie: 100 lei cu TVA inclus/lună!!!). Firma fiului său, SC DHC System SRL, furnizoare de echipament pentru supraveghere, cu sediul la aceeaÅŸi adresă cu „Metalcar”, adică str. Mihail Kogălniceanu, nr. 43, nu plăteÅŸte chirie. Tot la aceeaÅŸi adresă funcÅ£ionează ÅŸi firma de publicitate outdoor ADS Media SRL, care-i aparÅ£ine jupânului liberal Nicolae Neagu în persoană, acesta deÅ£inând 75% din capital, restul acÅ£iunilor fiind împărÅ£ite între Alexandru Muntean (15%) ÅŸi Daniela Beldean (10%). Firma deÅ£ine 34 de panouri în municipiul Sibiu, panouri monopolizate la alegerile locale din vara trecută de chipurile luminoase ale celor doi „tătuci” saÅŸi: Klaus Iohannis ÅŸi Martin Bottesch.
         Ajuns vicepreÅŸedinte al Consiliului JudeÅ£ean Sibiu după alegerile locale din anul acesta, Nicolae Neagu vrea să profite de noua sa poziÅ£ie în administraÅ£ia sibiană pentru a băga pe gâtul unor americani (Fondul privat de investiÅ£ii „Commercial Real Estate Financing Inc.”) terenul intravilan al „Metalcar”-ului pentru construirea unui spital privat. Suma vehiculată pentru teren este de 6 milioane euro, ceea ce ar reprezenta o adevărată pleaÅŸcă pentru Nicolae Neagu, administrator ÅŸi acÅ£ionar principal al „Metalcar”.
FuncÅ£ia de „doar” vicepreÅŸedinte al Consiliului JudeÅ£ean Sibiu nu satisface orgoliile lui Nicolae Neagu ÅŸi nici setea lui de putere. Se doreÅŸte iarăşi senator ca să vegeteze încă patru ani pe banii contribuabilului român, cum a făcut ÅŸi în mandatul 2004 – 2008, când a deschis o singură dată gura în plenul Senatului, cu ocazia jurământului. Pentru ca să stea la taclale pe holurile Senatului ÅŸi la bufetul instituÅ£iei, Nicolae Neagu o să primească în jur de 8000 de lei lunar, sumă care reprezintă indemnizaÅ£ia (salariul), diurnă în teritoriu (Sibiu) ÅŸi diurnă pentru deplasare (BucureÅŸti). Ca să-ÅŸi atingă scopul senatorul căcărăilor promovează o campanie electorală agresivă. Până ÅŸi biserica ortodoxă se află pe lista de campanie a oportunistului Neagu. Iată ce scrie pe blogul ,,Cisnădianu’ turmentat”: ,,Fostul preÅŸedinte al PDL Sibiu, Nicolae Neagu, acum vicepreÅŸedinte al PNL Sibiu ÅŸi candidat la postul de senator în colegiul 5,  ÅŸi-a făcut campanie electorală astăzi (21.11.2012), în biserica ortodoxă din Cisnădie cu acceptul ÅŸi sprijinul celor doi batmani care păstoresc oile… scuze… enoriaÅŸii acestei biserici.(…) La Neagu mă aÅŸteptam să încerce să-ÅŸi facă campanie prin biserici, dar mai ales prin bodegi pentru că ÅŸtim cu toÅ£ii că Neagu ăsta-i un beÅ£ivan ratat (în conceptul unei societăţi normale). Pentru România ăsta-i modelul de politician de anvergură!(…) Ce m-a mirat ÅŸi m-a impresionat plăcut este că au fost niÅŸte enoriaÅŸi, în curs de trezire, care au sesizat mârşăvia ÅŸi au vociferat, aÅŸa mai cu capul plecat, că biserica nu-i afiÅŸaj electoral. Bravo ÅŸi felicitări celor care au avut o atitudine corectă faţă de aceÅŸti nesimÅ£iÅ£i!(…) Ce m-a întristat foarte mult, este faptul că preotul Constantin, care îmi făcea o părere bună, nu a luat atitudine ÅŸi a permis acestui viermiÅŸor beÅ£iv numit Neagu, să-ÅŸi facă campanie în biserică! Nu ÅŸtiu ce stă la baza acestei schimbări de atitudine a preotului Constantin, dar pot sa bănuiesc.” (http://cisnadie.wordpress.com/ 2012/11/21/musai-si-una-el-rect-orala-e-calda-e-de-azi-si-e-cu-popi-si-candidai-debun-simt/) Am lăsat textul aÅŸa cum este, inclusiv cacofonia repetată („să-ÅŸi facă campanie”). Pare să nu mai conteze pentru biata limbă română schingiuită în ultimul hal, din moment ce zilnic auzim exprimări cacofonice de la politicienii aflaÅ£i în campanie electorală pe micile ecrane, dar ÅŸi de la aÅŸa-ziÅŸii jurnaliÅŸti cu care aceÅŸtia discută. Sau poate a fost o cacofonie intenÅ£ionată, fiindcă „viermiÅŸorul beÅ£iv” este omul lui Căcărău? Se poate ÅŸi asta.
         Nicolae Neagu a schimbat partidul pentru că foÅŸtii colegi se convinseseră ce poamă este. Acum a schimbat ÅŸi Colegiul electoral în care candidează, ca să i se piardă urma ÅŸi să-l voteze „turma”. Să vedem însă ce o să spună urna…

 

Sursa foto: pnl.ro

SIBIU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități
Proiectul Aeroportului Internațional Galați-Brăila a primit acordul...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai
Românii care vor să tranziteze Ungaria spre destinații din Europa t...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca: AI va fi integrată tot mai mult în educație/ Vom forma 100.000 de profesori în pedagogia digitală

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA CORPULUI
 
Scruburi homemade pentru piele, recomandate de dermatologi

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cel mai spectaculos eveniment culinar al anului are loc la Galați, între 17 și 19 mai

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0