Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 11 Iunie 2015    Actualizat: 15 Iunie 2015

       DNA ul il acuza pe Victor Ponta, premierul Romaniei, că a comis fals în acte pentru a-şi justifica banii primiţi de la casa de avocatură a lui Dan Şova. Se pare ca Ponta ar fi copiat actele a 4 avocaţi care lucrau la „Şova&Asociaţii” şi care reprezentasera interesele fabricii de armament Mizil. In raportul DNA se arata ca premierul a copiat integral aceste acte, cu tot cu greseli de ortografie.

      Victor Ponta a primit în perioada 2007-2008 peste 181.000 de lei de la casa de avocatură a lui Dan Şova, în schimbul cărora a emis 17 facturi false, arata DNA. Aceste facturi nu au la bază nicio tranzacţie reală, pentru că Ponta nu ar fi desfăşurat de fapt nicio activitate de avocat în colaborare cu firma de avocatură a lui Şova.

      In 2011, perioada 24 mai – 7 septembrie, ANAF sector 1 Bucureşti a desfăşurat un control la cabinetul de avocatură al lui Victor Ponta, pentru a stabili legalitatea şi conformitatea declaraţiilor de venituri realizate în perioada 2007-2008 cu onorariile încasate de la „Şova şi Asociaţii”. I au fost cerute lui Ponta documente justificative pentru munca prestată în cadrul „convenţiei de conlucrare” cu casa de avocatură a lui Şova.

       Pentru cele 16 luni cat a durat conventia intre cabinetul de avocatura si Ponta, acesta din urma s-a înţeles cu Şova pentru a fi intocmite în cadrul casei de avocatură rapoarte de activitate juridică pe numele lui Ponta.

       „Astfel, s-au întocmit în fals prin metoda copy-paste 16 înscrisuri corespunzătoare fiecare câte unei luni în intervalul septembrie 2007-decembrie 2008, folosindu-se ca model înscrisurile privind activitatea desfăşurată pentru clientul MFA Mizil de avocaţii Iacob Mihai-Bogdan, Enache Mădălin, Popa Alina-Nicoleta şi Constantin Marius Eduard, din cadrul SCA Şova şi Asociaţii, arată DNA în documentul citat.

      În actele respective sunt prezentate 36 de activităţi pe care Victor Ponta a pretins că le-a prestat, însă procurorii DNA susţin că în realitate aceste activităţi nu au avut loc, ci au fost copiate din actele celor 4 avocaţi, inclusiv cu greşelile de ortografie inerente.

      „Activităţile pretins a fi efectuate de Ponta Victor-Viorel, menţionate de acesta în rapoarte sunt copia fidelă, literalmente, inclusiv în privinţa greşelilor de ortografie, a activităţilor efectuate de cei patru avocaţi pentru clientul MFA Mizil”, arată procurorul DNA.

       Mai mult, cei 4 avocaţi au declarat în faţa procurorilor că nu au colaborat niciodată cu Victor Ponta în dosarele de la ”Şova şi Asociaţii”.

       Cu toate ca ANAF ii ceruse premierului inscrisurile care dovedeau pentru ce primise acesta banii, Ponta a întârziat să le depună pentru că „efectiv nu existau, iar Ponta Victor-Viorel şi Şova Dan-Coman au ezitat să le întocmească imediat, sperând că inspectorii vor finaliza controlul şi în lipsa acestora”, mai arată procurorul DNA. Ponta s-a folosit însă în justificarea întârzierii de pretextul că un avocat nu este obligat să furnizeze anumite informaţii, conform art 59 din Codul Fiscal.

      Totusi, controlul ANAF s-a încheiat în septembrie 2011 fără vreo consecinţă, pentru că inspectorii nu au avut posibilitatea să constate că înscrisurile lui Ponta erau false, susţine DNA.

     Victor Ponta, premierul Romaniei, este urmarit penal de DNA in dosarul fostului ministru al Transporturilor, Dan Sova, legat de incheierea unor contracte de asistenta juridica cu companiile energetice Turceni și Rovinari. DNA a anuntat intr-un comunicat ca premierul este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată si spălare de bani. Ponta este de asemenea acuzat de conflict de interese, din cauza numirii lui Dan Sova in functia de ministru.

     Procurorii DNA arata, in primul cap de acuzare, ca avocatul Victor Ponta ar fi emis în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei, in urma incheierii unei convenții de conlucrare profesională între SCA „Șova și Asociații” și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, acestea fiind decontate de societatea lui Sova. Procurorii arata insa ca sumele aferente celor 17 facturi reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, deoarece Ponta nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare. Ponta a folosit o parte din sumele obținute pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidențial situat în București si a mai beneficiat de dreptul de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10 achitat partial de societatea lui Sova.

      In al doilea cap de acuzare procurorii DNA arata ca premierul Victor Ponta l-a desemnat pe Dan Șova, în luna august 2012, în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcția de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor și în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condițiile în care Ponta a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Șova, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) și dreptul de folosința gratuită a unui autoturism.

     Plenul Camerei Deputatilor a respins cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale a premierului Victor Ponta, proiectul de hotarare prin care se respingea cererea de urmarire penala fiind adoptat cu 231 voturi pentru si 120 impotriva. Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz negativ solicitarii DNA.

sursa foto: http://www.revista22.ro/nou/imagini/slider5/victor-ponta-111.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANSVSA: Neconformități între ce scrie pe eticheta produselor lactate și ceea ce conțin de fapt

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Ministrul Educației, detalii despre admiterea la liceu: În luna mai se vor susține probele

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
S-a deschis Parcul Liniei Faza II, parte a celui mai lung parc liniar din Europa

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0