Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 11 Septembrie 2013

flaccoNoul sezon din NFL, a 94-a editie, a inceput joi, 5 septembrie, cu meciul dintre campioana sezonului trecut, Baltimore Ravens si Denver Broncos, echipa gazda, una dintre principalele favorite la castigarea Super Bowlului din 2 februarie 2014.
Fara opt titulari din echipa care castiga anul trecut al doilea trofeu “Vince Lombardi”, campioana din Baltimore s-a predat, scor 27-49, in fata unei echipe, Denver Broncos, cu un cuplu Peyton Manning(QB) – Wes Welker(WR) format in aceasta vara. Acesta din urma, venit de la New England Patriots, a tinut sa confirme statutul noii sale echipe de favorita contribuind cu doua touchdown-uri!

O prestatie a capioanei mai mult decat modesta, la aproape sapte luni de cand castiga Super Bowl-ul 47, disputat pe ”Mercedes-Benz SuperDome” din New Orleans, in fata lui San Francisco 49ers, scor 34-31. A fost unul dintre meciurile memorabile din istoria NFL, cu o revenire de excepţie al lui 49ers, venita prea tarziu in fata unei defensive solide conduse de maestrul Ray Lewis si a unui quarterback in mare forma, Joe Flacco, care in acest sezon si-a prelungit contractul cu Ravens pentru inca sase ani, contra sumei de, tineti-va bine, 120,6 milioane de dolari!

Cu toate astea, nu acesta avea sa fie cel mai bine platit jucator din NFL, ci Aaron Rodgers, quarterback-ul campioanei din 2010, Green Bay Packers, care, tot in aceast an, si-a prelungit contractul pentru inca 7 ani contra sumei de 130,75 milioane de dolari! Podiumul celor mai bine platiti jucatori din NFL este completat de Tony Romo, quarterback-ul echipei Dallas Cowboys, cea mai bogata echipa din NFL, care si-a convins sefii, si tot in acest an, sa-i ofere 119,5 milioane de dolari pentru o prelungire a contractului pe inca sapte ani.

Sa lasam salariile realmente ametitoare si sa revenim la echipele importante care au disputat deja meciul de debut din actualul sezon. New England Patriots, de zece ori castigatoare a propriei divizii (AFC East), favorita sa se impuna si in acest an, a jucat impotriva echipei Buffalo Bills, un outsider care nu si-a gasit un quarterback pe masura. Patriotii s-au impus destul de greu, scor 23-21, asta si pentru ca jucatori valorosi, precum Rob Gronkowski si Aaron Hernandez, au lipsit, primul fiind accidentat, al doilea fiind in inchisoare, sub acuzatia de omor.

Una dintre surprizele editiei trecute, Seattle Seahawks, echipa ajunsa pana in play-off, a jucat in fieful celor de la Carolina Panthers, una dintre echipele diviziei NFC South care a ramas mult datoare fanilor. S-au impus “vulturii pescari” cu 12-7, intr-o partida care a  consemnat cea mai mica medie de puncte.

Chicago Bears a primit vizita echipei Cincinnati Bengald, sau batalia dintre “ursi” si “tigri”, gazdele reusind sa se impuna cu 24-21, fiind alaturi de Green Bay Packers favorita la castigarea diviziei NFC North. Ca tot a venit vorba de “Branzarii din Wisconsin”, Packers a pierdut in deplasarea de la 49-ers, finalista Super Bowl-ului trecut, scor 28-34. Cele doua echipe raman printre favoritele finalei Super Bowl.

Indianapolis Colts, una dintre chipele frumoase ale sezonului trecut, asta si datorita povestii incredibile a antrenorului Chuck Pagano, care s-a luptat cu cancerul trei luni, in final  reusind sa-si duca echipa pana in play-off, a primit vizita Oklahomei Riders. Cu un quarterback in mare forma, in persoana tanarului Andrew Luck, “potcoavele” s-au impus cu 21-17 si, alaturi de Houston Texans, sunt favoriti la castigarea diviziei AFC South.

Un alt meci interesant si foarte echilibrat s-a dovedit a fi disputa dintre New Orleans Saints si Atlanta Falcons. “Sfintii”, castigatori ai Super Bowl-ului din 2009, s-au impus in fata “soimilor” cu 23-17, aceasta din urma fiind echipa care in sezonul trecut castiga detasat Conferinta Nationala in fata echipelor cu nume, precum 49-ers sai Green Bay.

Pittsburgh Steelers, echipa care l-a transferat in aceasta vara pe singurul roman din NFL, Zoltan Mesko, ramas liber de contract dupa despartirea nefericita de la New England Patriots, a inceput sezonul asa cum l-a terminat pe cel trecut, adica dezastruos. Cu toate ca au un quarterback extrem de experimentat, in persoana lui Ben Roethlisberger, dar cu multe probleme de sanatate, noua echipa a lui Mesko s-a predat in fata lui Tennessee Titans, chiar in fata propriilor fani, scor 9-16! Cu toate astea, Steelers, detinatoarea a celor mai multe Super Bowl-uri, 6, este alaturi de campioana Ravens favorita la castigarea AFC North.

Pe langa derbiul dintre 49-ers si Packers disputat duminica dupa-amiaza, spre seara, pe cea mai scumpa arena din fotbalul american, AT&T Stadium din Dallas, s-a consumat o alta partida care a adus fata in fata echipe cu state vechi in NFL, Dallas Cowboys, Dallas Cowboys, cea mai sustinuta si cea mai valoroasa – din punct de vedere financiar – echipa din NFL, cu 5 trofee “Vince Lombardi” castigate pana in prezent si campioana editiei din 2011, New York Giants. Asa cum ne-au obisnuit in ultimele sezoane, cele doua echipe au aratat un noua demonstratie de fotbal american, iar invingatori, ca si in editia trecuta, s-au dovedit a fi texanii, scor 36-31. Alaturi de Washington Redskins, Cowboys si Giants se lupta pentru castigarea suprematiei in divizia NFC East.

Finala sezonului, Super Bowl XLVIII, va avea loc pe MetLife Stadium din New Jersey la 2 februarie 2014.   

Rezultatele complete ale primei etape:

Denver


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
Ploi, frig și vijelii în perioada următoare
Meteorologii anunță că vremea va fi mai rece decât normalul aceste...
 
ANPC, ordin pentru combaterea fenomenului de Shrinkflation: Companiile care taie din gramaj vor fi obligate să informeze la raft
Protecția Consumatorului va obliga companiile care taie din gramaj, d...
 
Rusia amenință România că va testa sistemele Patriot pe teritoriul nostru
Rusia amenință că va lansa rachete Iskander chiar pe teritoriul nos...
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri
Volodimir Zelenski cere Europei mai multe arme, în contextul războiu...
 
 
 
 
SANATATE
 
Șefa CNAS: Noul contract-cadru va include multe servicii pentru neasigurați

» 23 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Șeful Armatei spune că România trebuie să fie pregătită pentru că există riscul escaladării conflictului din Ucraina

» 23 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA CORPULUI
 
Fă-ți cremă anticelulită cu ardei iute chiar la tine acasă

» 23 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sibiul a fost nominalizat ca destinația turistică a anului și oraș care inspiră

» 23 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CALARASI
 
Construirea unei noi școli, printre proiectele edilului comunei Unirea pentru următorul mandat

» 23 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BRAILA
 
Primarul din Chiscani dezminte informațiile potrivit cărora taxele și impozitele se vor majora

» 22 Mai 2024 | Comentarii 0