Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 23 Iulie 2017

Turneul international de lupte al Romaniei „Ion Cornianu-Ladislau Simon”, desfasurat la Polivalenta bucuresteana in penultimul weekend al lunii lui Cuptor a fost onorat de participarea a peste 300 de sportivi si sportive reprezentand 24 de natiuni. Care puteau fi mai multi daca nu mai putin de sapte tari, printre care Iran, India si Venezuela nu ar fi obtinut vizele.

Competitia feminina avea sa fie dominata de lupta pentru intaietate intre turcoaice si romance. Luptatoarele din apropierea Bosforului au acumulat 19 puncte, iar cele din tara noastra le-au succedat la opt lungimi castigand trei medalii de aur si doua de argint din totalul de opt puse in joc. Cele mai stralucitoare trofee le-au obtinut Alina Vuc, la categoria 48 kilograme, Katerina Zidacevska la 58 si Georgiana Filip. Vuc, descoperita la CSM Resita de antrenorul Nicolae Constantin, legitimata apoi la CSA Steaua, unde se pregateste cu Mihai Stroia, iar la lotul national cu Nikolai Stoianov si Petru Toarca este multipla medaliata la toate categoriile de varsta. A inceput cu un bronz european la intrecerile continentale ale cadetilor de la Sarajevo din 2010, dupa care a continuat cu doua medalii de aceeasi valoare la Europenele de juniori din 2011 de la Zrenjanin-Serbia si Mondialele de la Bucuresti desfasurate in acelasi an, un argint la campionatele lumii din 2013, un argint la Europenele under 23 de la Walbrzych-Polonia si la Europenele din 2016 de la Riga, incheind cu un bronz anul acesta la CE de tineret. La care se adauga carnetul si medalia de maestru emerit al sportului oferite la Turneul international de la Bucuresti din 2017.

Pentru Katerina Zidacevska, ucraineanca naturalizata anul trecut inaintea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, este primul succes pentru tara sa de adoptie, la categoria 58 kilograme. L-a reusit in finala de la Bucuresti impotriva turcoaicei Ozturk Mehlika. Georgiana Paic-Filip este la a doua victorie importanta a carierei, la 60 kilograme, dupa argintul din 2011 de la Europenele de seniori.
La randul lor, Georgiana Tudose, 53 si Mihaela Sadoveanu-Panait, 63, au intrat in posesia medaliilor de bronz.
Bulgaria a dominat competitia la stilul greco-romane, impunandu-se la trei categorii, la care s-au adaugat un loc 2 si doua locuri 3. „Piticul” Virgil Munteanu si-a reconfirmat forta, desi concureaza la cea mai mica dintre categorii, 48 kilograme, castigand lejer finala cu bulgarul Radoslav Vasilev. Pentru a doua oara in acest an la o noua categorie de greutate, 130, Alin Alexuc, a fost nevoit sa se multumeasca doar cu argintul, fiind intrecut la puncte de chilianul Yasmani Acosta Fernandez. Mai tanarul coleg Constantin Hutuleac a luat bronzul la aceeasi categorie.

Ucraina, SUA si Rusia au impartit podiumul intrecerii pe echipe la lupte libere. Romanii au castigat trei medalii, un argint prin veteranul Rares Chintoan, 34 de ani si jumatate, la 125, intrecut in ultimul act de ucraineanul Danilo Kartavi si doua bronzuri, adjudecate de Ivan Guidea, la 57 si de Adrian Moise, la 70.

Conducerea federatiei de specialitate a acordat o diploma de excelenta antrenorului emerit Gheorghe Suteu, la care s-au adaugat carnete si medalii de antrenor emerit, maestru emerit si maestru al sportului. Au devenit antrenori emeriti Alexandru Radu, Marin Stroia, Nikolai Stoianov, maestri emeriti ai sportului, Alina Vuc si Andrei Dukov, medaliati la Europenele din 2017, iar maestri ai sportului, Vasile Ciorici, Vlad Mariea, Yan Ceban si Adrian Strun. Presedintele FR Lupte, Razvan Parcalabu, vicepresdinte al UWW Europe ne-a declarat in exclusivitate: „A fost un turneu foarte reusit, un bun prilej pentru luptatori de a-si testa valoarea inaintea Mondialelor de luna viitoare de la Paris. Mi-au placut evolutiile Alinei Vuc si ale lui Virgil Munteanu, iar pe Alin Alexuc il asteptam sa confirme la marea competitie din capitala Frantei si in anii urmatori pana la JO de la Tokyo. Ma asteptam mai mult de la Mihai Mihut si Vlad Mariea. Felicit echipa de la federatie, antrenorii de la loturile nationale si, nu in ultimul rand, pe sportivii care au inteles ca trebuie sa fructifice orice sansa pentru a cuceri medalii importante. Cum au fost cele sapte cucerite la intrecerile europene din acest an si la debutul Jocurilor Francofoniei. Vor urma Europene si Mondiale rezervate cadetilor, Mondiale militare si de tineret, la finele carora sper ca zestrea trofeelor sa creasca substantial.”

The post Locul 2 pe echipe feminin la Turneul international de lupte al Romaniei! appeared first on Sport Total FM.




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Obiceiuri care distrug metabolismul fără să știi

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Intrare gratuită la UNTOLD și Neversea pentru cei care donează sânge

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0