Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 20 Iulie 2014

Sichitiu-la-SptfmGrigore Sichitiu, fost director general in Giulesti, este in studiourile Sport Total FM, in calitate de invitat al emisiunea “Liga de weekend”, realizate de Daniel Nazare. Fostul presedinte al Rapidului va vorbi despre situatia echipei din Giulesti, care trebuie sa se ridice la nivelul rigorilor din Liga 1, precum si de un alt nume important dintre nou-promovate, CS Universitatea Craiova, formatie de care, ca oltean, se simte legat prin nastere.

Vezi subiectele abordate:
… despre fotbalul romanesc azi: “Majoritatea cluburilor au probleme financiare. Au si aparut f multe probleme extrafotalistice, cu arestari, licente, contralicente si toate acesta nu au facut decat sa creeze un climat care cu greu poate atrage pe cineva”.

… despre revenirea Craiovei in Liga 1: In primul rand sunt oltean. m-am bucurat ca Craiova are din nou echipa. Nu conteaza (daca este “Stiinta), important ca fotbalul craiovean are echipa. Exista un climat foarte bun pentru fotbal si o sustinere din partea comunitatii locale. Sa speram ca la Craiova se va reusi in cativa ani

Nu au cu ce. Ca sa poti sa revii la ce era odata si la ce pretentii au suporterii craioveni…

In primul rand este nevoie de o foarte buna organizare, de aducerea unor jucatori de foarte buna valoare.

In jur sunt toate gloriile echipei, acest omani nici nu poti sa accept

… despre fotbalistul roman  si metodele de pregatire potrivite: “Exista un climatic fantastic in Oltenia. Eu cred ca acolo este unul dintre cele mai grozave filoane din punct de vedere genetic.

Nu mai exista notiunea de centru, ca sa faci jucatori. Acum este nevoie de o Academie. Echipa exista si ar fi extaordinar de important ca toata lumea sa se gandeasca cum sa faca pentru a produce jucatori. Forta finanicara exista, au nevoie de organizare si sa se inteleaga ca nu mai merge cu “ochiumetru””.

La ora actuala ca sa ajunga jucatorii in topurile europene au nevoie de un program de selectie stiintifica. Trebuie sa-i gasesti devreme pe cei care pot creste, altfel pregatim jucatori degeaba.

La ora actuala se cauta jucatori cu forta si viteaza. Un Lobont. Pancu, Daniel Niculae, toti cei pe care i-am adus la Rapid testati, de la echipa de Liga 2.

La ora actuala nici talentul nu mai este de ajuns, ai nevoie de metode moderne de pregatire. La noi toti conducatorii spun ca au echipe calificate in turneele finale, dar nu promoveaza niciun jucator.

Oltenii sunt sange iute, mai rapizi. Nu poti sa pui moldovenii, ca asa sunt ei, saracii. Nici Pancu nu a fost jucator de viteza, eu l-am luat pentru creativitatea lui. Am facut o miscare extraordinara si mie mi-au sarit suporterii rapidisti in cap, de cand s-a vazut atacant moldovean.

Jucatorii sunt jucatori cu tehnica foarte buna, portari foarte buni, dar din punct de vedere al ceea ce se cauta la ora actuala, explozie…

Si Campionatul Mondial actual a demonstrat ca a castigat atletul. Germanii au avut o conditie fizia extraordinara.

Peste 80% la meciuri s-au castigat in ultimul sfert de ora, pentru ca cei care au fost mai bine pregatiti au castigat meciul.

Nea’ Mircea atunci a fost primul roman care a stiintificat antrenamentele. A fost cel care, fiind informat, in contact cu fotbalul italian, a fost cel care a adus o alta viziune. A facut niste lucruri extraoridnare, pentru ca una este sa vina antrneorul echipei nationale si sa discute direct cu antrenorii.

A dat o alta imagine jucatorului si oamenilor din fotbal, a schimbat imaginea fotblauli, prin modul in care s-a prezentat, a vorbit si a strans in jurul sau oameni.

Din punctul asta de vedere cred eu ca, daca atunci un om a facut un lucru care a insemna ceva extraordinar, a dat alta responsabilitate jucatorului, dar in primul rand a creat oameni.

… despre  “Rege”:Hagi cand a venit, avea foarte mari probleme de forta, nu lucrase. Ce facea cu mingea era fantastic. Statea si lucra dupa antrenament sute de abdomene ca sa faca forta. Nea Mircea, simtindu-l ca e un mare talent, i-a zis “sa nu dai mingea la nimeni” si ii dribla pe toti.

La pus la CE din Franta capitanul echipei nationala de atunci a simtit ca va fi cel mai mare jucator al Romaniei si asa a fost.

Hagi a fost un tip de un tupeu fantastic, nu a avut niciodata emotii. El a incercat si a reusit goluri de top mondial, pentru ca nu avea nicio emotie.

Nea Mircea m-a invatat cum sa simt jucatorul, sa-l vad si dupa aceea sa-l chem la teste. Cand il testezis i vezi ca are potential de crestere,a tunci incerci sa-l ajuti”.

…despre stranierii din Arabia: “Mie imi pare rau ca si Pintilii s-a adus intr-o zona in care sper sa reziste. Eu spun ca era un jucator cu un aport bun pentru echipa nationala. Am experienta acelei zone. Nu ca ucatorii nu ar vrea sau ca fotbalul de acolo e mai slab, acolo nu se poate un fotbal de nivel din cauza conditiilor climaterice. Acolo este lipsa de oxigen, umididatea fantastica si caldura extraordinara care te macina.

Poate sa vina 1000 de preparatori. Fotbalistii nostri sunt jucatori foarte talentati, care au creativitate si tehnicitate, dar le lipseste aceasta forta ca sa se bata in toate zonele terenului cu strainii. Barcelona este o echipa de pitici, dar foarte rapizi”.

 

Post-ul LIVE / Grigore Sichitiu, acum, la Sport Total FM: “Oltenia este unul dintre cele mai grozave filoane din punct de vedere genetic” apare prima dată în Sport Total FM.




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Spanac cu ouă, un mic dejun turcesc, rapid de preparat și extrem de delicios

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A fost lansată platforma de promovare a turismului cultural din România

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Primăria Amara, anunț pentru locuitorii de pe 4 străzi ale localității

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0