Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 09 Noiembrie 2015

Presedintele Klaus Iohannis a declarat duminica seara in Piata Universitatii ca "nu inclin acum spre anticipate", potrivit Digi 24. Iohannis a facut aceasta declaratie in timpul vizitei facute in mijlocul protestatarilor din Piata Universitatii.

Reamintim ca presedintele a avut saptamana trecuta consultari cu partidele parlamentare si cu reprezentanti si societatii civile dupa demisia premierului Ponta. Iohannis a declarat dupa consultari ca anticipatele ar putea fi o solutie politica, la fel ca si numirea unui guvern de tehnocrati. Solutia alegerilor anticipate e sustinuta de PNL, in timp ce PSD a respins-o intr-o prima faza.

Aproximativ 2000 de persoane s-au adunat duminica seara in Piata Universitatii din Capitala, in a sasea zi consecutiva de proteste, desi, pe retelele de socializare, isi anuntasera participarea peste 14.000 de persoane. Presedintele Klaus Iohannis a decis, duminica, sa-si duca la bun sfarsit promisiune de a veni in Piata Universitatii pentru a dialoga direct cu strada, nu prin intermediul unor reprezentanti ai societatii civile. Iohannis a discutat aproximativ 20 de minute cu protestatarii, inainte de a parasi zona insotit de SPP-isti. Oamenii au ramas in urma, spunandu-si oful si nemultumirea la portavocea care a circulat prin multime. In piata a fost si un moment amuzant, atunci cand pompierii au intervenit pentru a il cobori de pe un stalp pe celebrul stegar dac. Pe langa grupurile de pensionari si membrii galeriei, in Piata Universitatii au fost prezenti si tineri si studenti, care s-au tinut departe de grupurile galagioase.

In Capitala, principalul eveniment se numeste ”Schimbare si dreptate. Pana la capat! Puterea e a noastra, a tuturor! Democratie Directa”, iar adunarea are loc incepand cu ora 18:00 in Piata Universitatii. Pe pagina evenimentului s-a votat chiar si persoana care sa reprezinte Strada, castigatorul votului fiind la acest moment Moise Guran.

 Sambata, in a cincea zi de manifestii, suflul protestelor s-a diminuat simtitor atat in Bucuresti cat si in tara. In frigul din Capitala au iesit in strada in jur de 2.500 de persoane si, spre deosebire de zilele precedente, a fost simtita mai puternic prezenta galeriilor care au ocupat zonca Crucii din Piata Universitatii si s-au manifestat violent, atacand fotoreporterii care au incercat sa ii fotografieze, inclusiv pe reporterul HotNews.ro la fata locului. O parte din protestatari s-a distanta de galerii, scandand "Piata nu e stadion", iar grupul astfel format a invitat oamenii sa prezinte propuneri cu privire la ce considera ei ca trebuie schimbat si cum s-ar putea face aceasta schimbare. Sambata seara in Piata s-a mai scandat, printre altele, "Iohannis te asteptam, la masa sa tratam", "Important pentru popor - starea ranitilor", "Nu-i de-ajuns demisia, sa vina justitia".

Comparativ cu sfarsitul saptamanii, peste 35.000 de bucuresteni au iesit in strada, miercuri seara, in a doua zi a protestelor generate de tragedia din Clubul Colectiv. Acestia au marsaluit de la Universitate pana la Palatul Parlamentului si inapoi. Si in marile orase din tara au iesit in strada mii de oameni.

Sursafoto:https://www.facebook.com/klausiohannis/photos/pb.632184113535510.2207520000.1447051193./918925998194652/?type=3&theater

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Obiceiuri care distrug metabolismul fără să știi

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Intrare gratuită la UNTOLD și Neversea pentru cei care donează sânge

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0