Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 20 Iulie 2013

marcel-puscasFostul jucator si presedinte al Stelei, Marcel Puscas a reluat atacurile la adresa oamenilor din fruntea Federatiei Romane de Fotbal, concentrandu-se in special pe Mircea Sandu. In opinia fostului “militar”, presedintele FRF este unul dintre factorii principali care au provocat cangrenizarea fotbalului romanesc, iar inlaturarea sa cat mai rapida din fruntea federatiei ar putea atenua simptomele, insa maladia a devenit deja una cronica.

“Cu cat Mircea Sandu sta mai mult pe acest scaun, cu atat va incurca mai mult fotbalul romanesc. Nu are capacitatea si logica necesara sa faca ceva, nu are structura aceasta. Sa-mi spuna si mie ce institutie a condus, la cati oameni le-a dat de munca si de mancare.

Fotbalul romanesc a fost luat de cate Mircea Sandu, in anul 90, de pe locul 8 in lume. In 20 de ani nu poti sa invoci motive financiare cand ai cazut pe locul 50. E mult prea mult. Sunt tari tot fost comuniste care intre timp au mai jucat o finala de campionat european. Grecia, care nu se simte prea bine, chiar a castigat comeptitia. Daca mentinea fotbalul romanesc cel putin la nivelul din ’94, atunci aveam ce merite sa-i recunoastem lui Mircea Sandu, dar totul este distrus. Nu e vorba doar de Mircea Sandu, e vorba de o atitudine generala a unor oameni loiali lui.

Oricui va veni in locul sau este foarte greu pentru ca fotbalul romanesc este o ruina. Mai bine construiesti de la temelie decat sa repari asa ceva. Este o metastaza. Lupescu a fost contra lui ca apoi sa primeasca un post in cadrul federatiei si sa treaca de partea lui Mircea Sandu”, a declarat Marcel Puscas in exclusivitate pentru Sport Total FM, in emisiunea “Liga de weekend”.

In opinia fostului stelisti Mircea Sandu nu este doar un conducator incompetent, dar si un personaj care a reusit sa acumuleze averi in deceniile in care a controlat fotbalul romanesc, fara sa aiba in schimb nicio performanta notabila.

“Problema este organizarea, care nu exista. Regulamentele au fost facute varza, nu se stie cine este seful la CCA, ce echipe retrogradeaza. Fotbalul nu se mai joaca pe teren, se joaca pe la CCA, pe la comisii, pe la pariuri sportive, pe la TAS. Asta a facut Mircea Sandu in 22 de ani. Daca esti om onest vei constata un declin al fotbalului romanesc.

Noi avem relatii internationale, dam mana cu Platini. Nu Mircea Sandu este de vina. El a fost creat de un sistem, iar el s-a orientat ulterior si si-a facut o avere care nu se justifica din salariul pe care l-a primit de la FRF in ultimii 22 ani.

Ce va face cu aprecierea pe plan international, va schimba ceva in sectorul juvenil? Cat despre faptul ca a dat noroc cu Michel Platini, orice presedinte de federatie poate sa faca acealasi lucru”, a reclamat Marcel Puscas.

Decizia lui Mircea Sandu de a se retrage din functia de presedinte al FRF este privita cu neincredere de Mircea Puscas, care este de parere ca seful federatiei incearca doar sa iasa din centrul atentiei, fara sa renunte insa la privilegiile sale in cadrul forului sportiv.

“Scaunul este destul de caldut. Omul a beneficiat de pe urma lui 22 de ani. Vedeti ce avere are! Cred ca si-ar dori sa ramana pe viata, din pacate pentru el, situatia lui a luat o alta turnura. Toate aceste procese nu se vor termina cu bine pentru el. Acum incearca sa fie impaciuitor.

Astazi s-au schimbat lucrurile, chiar se incurajeaza candidaturile iar contracandidatii se sutin intre ei, asta e cel mai grav. Gica Popescu spune ca avem nevoie de experienta lui Mircea Sandu?!? Doamne fereste, e grav daca s-a ajuns aici. Ori e o lupta de principii, ori ne sprijinim unii pe altii? Inseamna ca iti las scaunul si tu ma tii presedinte de onoare pe la UEFA”, a spus fostul presedinte al Stelei.

Potrivit lui Marcel Puscas, Mircea Sandu a subordonat intreg fotbalul autohton intereselor sale si ale acolitilor sai din fruntea FRF-ului si asta inca de cand a preluat conducerea federatiei.

“Fiecarui conducator nou din fotbalul romanesc i se recomanda un om care sa ajute echipa. Orice finantator, poate sa fie si bine intentionat, i se inoculeaza ideea ca ii trebuie un individ care sa faca legatura intre el si federatie, pentru ca acel individ, «meseriasul» participa la niste Adunari Generale, unde nu isi pune intrebari, ci doar voteaza. Nu vedeti ca mai toate echipele au la conducere un fost arbitru. Este o caracatita.

Stateam de vorba prin ’94 cu Kassai (Adalbert Kassai, n.r.). L-am intrebat daca nu pot si eu sa fiu observator. A inceput sa rada, mi-a spus: «da ma, dar tu nu esti de-al nostru». Va dati seama ca si acum este la fel. Ganditi-va la antrenori, care tac si inghit multe”, a incheiat Marcel Puscas.

sursa foto: evz.ro




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ambasadoarea SUA la București a spus când se va putea călători în America fără viză

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Spanac cu ouă, un mic dejun turcesc, rapid de preparat și extrem de delicios

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A fost lansată platforma de promovare a turismului cultural din România

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Primăria Amara, anunț pentru locuitorii de pe 4 străzi ale localității

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0