Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 11 Septembrie 2013

moldovanEchipa nationala a Romaniei a trecut in doar 90 de minute de la extaz la agnie, dupa un meci la finele caruia a trebuit sa se recunoasca infranta de Turcia cu 0-2, in fata propriilor suporteri. Rezultatul nefast trimite tara noastra pe locul patru in clasamentul Grupei D din preliminariile CM 2014, cu sanse mai degraba teoretice de a mai disputa barajul pentru calificarea in faza principala a turneului final.

 

Dezamagit de prestatia sub asteptari a “tricolorilor” este si fostul atacant al Generatiei de Aur, Viorel Moldovan, care intr-un interviu acordat pentru Sport Total FM a pus pe tapet punctele slabe ale selectionatei lui Victor Piturca.

“Ne-am diminuat foarte mult sansele, suntem la mana Olandei, ne rugam sa joace corect si sa faca treaba serioasa pana la capat. Olanda trebuie sa bata Turica si Ungaria, iar noi sa ne facem treaba. Noi am avut sansa in mana. Trebuia sa luam punctul asta ieri, nu mai zic de victorie. Turcia a fost peste noi, nu avem ce spune, au venit aici sa joace pentru totul sau au nimic.

Am avut o sansa imensa si nu am stiut sa jucam, sa profitam de e a si sa obtinem acel punct care ne marea enorm de mult sansele de a merge la baraj. Ar fi multe de vorbit. In meciul cu Ungaria ne-a iesit totul, am deschis scorul foarte rapid, dupa care nu pot spune ca am facut un meci stralucit. A fost un joc mai mult economicos facut de nationala noastra.

Ieri (marti, n.r.), lucrurile s-au schimbat. S-a vazut clar, de la o posta ca nu am avut prospetime fizica. Multi jucatori se pierd, nu reusesc sa mentina in forma pe termen lung, iar asta si pentru ca nu joaca la echipele lor de club. Daca pe pe termen scurt poti sa duci un meci din entuziasm si elan, uite ca la un interval scurt de timp nu reusesc sa se refaca. Nu am avut agresivitate, Turcii au fost mai agresivi decat noi si au fost cu o fractiune de secunda inaintea noastra la fiecare minge si aici s-a si facut diferenta”, a explicat Viorel Moldovan, punand greutate si pe absenta din teren a lui Bourceanu.

“Nu mai vorbim de absenta foarte importanta la mijlocul terenului. Hoban nu a reusit sa acopere acel gol lasat de Bourceanu, un jucator dinamic, care inchide foarte bine culoarele, blocheaza spatiile adversarului, paseaza rapid, joaca inainte tot timpul. Lipsa lui s-a simtit“, a mai adaugat fostul atacant al primei noastre reprezentative.

Daca absenta lui Bourceanu si-a spus cuvantul la mijlocul terenului, retitularizarea lui Chircihes nu a avut insa efectul scontat. In opinia lui Viorel Moldovan, fundasul a gresit in situatii delicate, neglijandu-si adesea obligatiile de aparator.

“Il apreciez, dar el nu trebuie sa uite un lucru, inainte de toate este fundas si el trebuie sa-si faca aceasta datorie. Nu trebuie sa faca floricele sa se complice inutil si sa intre in niste clinciuri care pot fi foarte periculoase. El are aceasta apucatura de a tine prea mult mingea la picior. Face bine acest lucru cand inainteaza cu mingea la picior, dar nu trebuie sa se complice, pentru ca in Anglia nu-i va merge asa. Acolo umbla «hotii» pe teren.

Are calitati extraordinare, dar cu timpul se va maturiza mai mult. Antrenorul Vilas Boas va avea cu siguranta discutii cu el si il va pune la punct. Daca poate sa faca si faza ofensiva, foarte bine, dar inainte de toate trebuie sa-si faca treaba in aparare, pentru ca acolo nu e loc de joaca”, a precizat Viorel Moldovan, care a gasit totusi si un punct “fortificat” in apararea lui Victor Piturca: “Matel chiar mi-a placut. A crescut enorm de mult. Si din punct de vedere fizic pare ca nu mai este acel jcuator firav din trecut”.

Venirea lui Fatih Terim la Turcia a schimbat radical jocul selectionatei otomane, invinse pe teren propriu de “tricolori” cu 0-1, deznodamant ce i-a deschis portile tehnicianului turc catre scaunul de antrenor al echipei sale nationale. Viorel Moldovan este convins ca o parte din determinarea aratata, marti seara i se datoreaza celui supranumit “Imparatul”.

“Am acordat un interviu in ziarul de sport din Turcia, Fanatik, si spuneau si jurnalistii de acolo ca e pacat ca nu a fost adus Fatih Terim mai repede, pentru ca erau siguri ca echipa ar fi avut alt parcurs. Este un antrenor care stie sa isi motiveze elevii, transmite agresivitate a pozitiva jucatorilor, joaca tot timpoul ianinte, are mentalitate de invingator”, a incheiat fostul atacant al primei reprezentative a Romaniei.




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0