Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 16 Octombrie 2013

emerich_jeneiRomania s-a calificat la barajul pentru accederea in grupele Campionatului Mondial din 2014, dupa ultimele doua manse ale Grupei D traite cu maxima intensitate de Victor Piturca si compania. Lucrurile s-au aranjat in cele din urma astfel incat Romania, victorioasa cu Andorra si Estonia, a reusit sa atinga un obiectiv ce devenise improbabil de cucerit, dupa ce “tricolorii” au fost infranti pe teren propriu de Turcia.

 

Disputarea barajului de catre prima noastra reprezentativa este salutata de fostul selectioner Emerich Jenei, care il felicita pe Victor Piturca pentru ca i-a dat o sansa lui Marica sa arate de ce este capabil, atacantul “tricolor” marcand ambele goluri ale Romaniei in meciul de acasa cu Estonia.

“E o sansa de a te duce la Campionatul Mondial. E bine ca o avem. Ni s-a deschis o usa mare de tot. Sigur ca a avut si niste consecinte aceasta calificare, pentru ca, in Ungaria, unde trebuia sa batem nu am facut-o si am ajuns sa depindem de rezultatele Olandei. A fost un meci destul de greu pentru noi, pentru ca eram presati de ce o sa faca Olanda.

Dar s-a adeverit ce am spus, ca Olanda nu se regaseste, ca tara, in zona noastra, a balcanilor si a jucat asa cum trebuie.

Mi-a placut foarte mult ca a inceput cu Marica, cu toate cu el nu a mai jucat de nu stiu cand la echipa. In general, un jucator care nu joaca vrea sa arate ca are valoare si va face tot posibilul ca sa ramana titular”, a declarat Emerich Jenei in exclusivitate pentru Sport Total FM, in emisiunea “Sport Total”, realizata de Marius Mitran.

In meciul de baraj, Romania ar putea sa-si dispute un loc in grupele turneului final cu Grecia, Croatia, Portugalia sau Ucraina. Indiferent de echipa care va fi urmatoarea adversara a noastra, Emerich Jenei crede ca echipa nationala se va mobiliza corespunzator pentru a ataca accederea la turneul final.

“Sunt echipe grele in tot cazul, dar eu totusi cred in mandria jucatorilor nostri, dar cu cine jucam? Cu Portugalia lui Ronlado … Poate cu Grecia sa avem sanse, dar bine ca am ajuns aici. Eu cred ca si lor le este cam frica de Romania, nu suntem subestimati.

Nu mai conteaza daca o sa cadem de pe un cal frumos sau nu. Se spunea inainte de tragerea la sorti sa cadem cu o echipa cat mai usoara. Nu, domnule, noi trebuie sa jucam cu echipele puternice si sa nu bagam capul in pamant. Campionatul Mondial se joaca pe Maracana si atunci, care jucator nu vrea sa se duca in Brazilia?

Piturca nu a avut obiectivul de a se califica acum, dar eu stiam ca el isi va dori cu orice pret sa se califice”, a spus Jenei.

Fostul selectioner al Romaniei crede ca prima reprezentativa ar fi putut avea rezultate si mai bune in faza preliminara, daca echipa ar fi avut timp sa rodeze mai multi tineri in meciurile oficiale.

“Din pacate, nu a reusit nici Piturca, dupa ce a preluat echipa nationala, sa faca acea revigorare pe care o asteptam de cinci ani de zile. Am reusit sa promovam niste jucatori care au nevoie insa de o perioada mai lunga de a juca. Ma gandesc la o intinerire si sa avem cel putin 9-10 jucatori care sa joace intr-o calificare. Daca aveam mai mare grija si nu eram presati sa cadem in clasamentul UEFA, nu am fi intarziat aceasta promovare, care trebuia sa fie de mult facuta.

Adevarat ca aria de selectie nu este prea mare, dar trebuie neaparat sa cauti. Devreme ce au aparut Maxim, Chirches, Gardos si alti jucatori tineri, trebuie sa insistam cu ei. Acesti jucatori sunt de perspectiva si trebuia sa-i folosim cat mai mult, daca vrem sa promovam. Noi ii bagam in ultimele 10 minute, cand rezultatul e deja stabilit. Eu zic ca trebuie bagati de la inceput sa vezi daca pot, daca nu, altul la rand, asta e viata”, a mai spus Emerich Jenei.




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
MAI propune: Brățări electronice pentru cei în control judiciar și arest la domiciliu
„Modificările au ca obiectiv creșterea gradului de siguranță pub...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0