Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 19 Iulie 2013

steaua_vardarSteaua va intalni in al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor pe detinatoarea titlului Georgiei, Dinamo Tibilisi, o echipa care nu ii sperie foarte tare pe “ros-albastri”. Nici numele echipei nu este unul care sa fi facut furori in fotbalul mare al ultimelor decenii si cu toate acestea formatia gruzina nu este la prima aventura in cupele europene si nici la prima intalnire cu o echipa romaneasca.

Ultima echipa din prima liga care a infruntat Dinamo Tibilisi este defuncta Universitatea Craiova, echipa care la vremea aceea era antrenata de Aurel Ticleanu. Oltenii au iesit invinsi din dubla cu georgienii, dar amintirile pastrate de tehnicianul echipei se dovedesc azi de folos.

“M-au chemat la Craiova si mi-au pus in fata un lot de 23 de jucatori si mi-au intrebat ce pot sa fac cu ei. Dar de la pus pe hartie pana la ce am vazut eu pe teren era distanta mare. Ghita a plecat in Tunisia, Zburlea a plecat la Steaua; Sandoi venea dupa o accidentare urata si, ca sa nu pun prea multa presiune pe el l-am facut antrenor secund; Eugen Neagoe a plecat in Ungaria, Jerry Gane a venit si mi-a spus ca Dinamo l-au chemat sa faca pregatire cu ei si mi-au promis ca se ocupa si de acte; Fane Stoica a plecat in Grecia. Am plecat in pregatire cu copii care dadeau bacalureatul si, dupa o saptamna de cantonament, au mai plecat cativa. Practic ne-am dus la Tibilisi cu o echipa facuta varza. Am plecat in Franta cu vreo 14 insi in turneu.

Gica Craioveanu era capitan si spunea ca era ca si plecat. Papura si cu Stanga venisera de la Cupa Mondiala si pentru ca nationala Romaniei a fost aproape de semifinala au stat ceva mai mult acolo, deci a fost o dubla cu foarte mari probleme.

Dincolo era Kinkladze. Tibilisi avea o echipa foarte buna. Mi-aduc aminte ca i-am vazut cu o zi inainte si jucau dintr-o atingere. Tot antrenamentul de pregatire al meciului doar asa au jucat. Aceea a fost generatia lor de aur. Au castigat dinamovistii acasa cu 2-0, desi a fost un meci echilibrat, baietii mei chiar credeau ca pot intoarce rezltatul, dar in retur i-am batut doar cu 2-1″, a declarat Aurel Ticleanu in exclusivitate pentru Sport Total FM in emisiunea “Fluier final”.

Steaua e favorita!

In ciuda succesului obtinut in ultima infruntare cu o echipa romaneasca, Dinamo Tibilisi intalneste de data aceasta o echipa puternica si omogena, spune Aurel Ticleanu, convins de faptul ca Steaua are sansele victoriei de partea sa.

“In momentul actual lucrurile stau complet diferit. Steaua este o echipa care are trei ani de continuitate si trei ani de cand echipa tot creste, iar in partea cealalta avem o echipa din Tibilisi, dintr-o tara care a trecut prin razboi. Steaua este clar favorita”

Uhrim este un antrenor care are din partea are tot respectul, dar chiar un om cu personalitatea si experienta lui Dusan nu cred ca poate sa faca minuni. Eu vad Steaua cu sanse mai mari de 60% sa se califice. Nu vad cum sa rateze calificarea, decat daca se intampla ceva neprevazut”, a explicat fostul tehnician al “Stiintei”.

Trei echipe romanesti in Europa League

Aurel Ticleanu a mai vorbit si despre evolutiile celorlalte echipe romanesti din cupele europene.

“Pandurii plateste tribut faptului ca este debutanta in cupele europene. Majoritatea jucatorilor sunt debutanti acolo si de asta mi-e teama sa nu aiba repercurisuni in ceea ce priveste randamentul in competitia intern.

Rezultatul Astrei cu Omonia ma surprinde. Dar intre timp toate tarile au investit, iar Cipru este o tara care aduce jucatori de peste tot in Europa si nu depinde atat de mult de potentialul tarii si uite ca acum este cu prima sansa in retur.

Petrolul are un traseu normal, se va califica, numai ca in turul urmator vor juca cu cei de la Vitesse. Va fi o lupta inegala, pentru ca in Olanda campionatul este mai serios decat in Romania”, a incheiat Aurel Ticleanu.




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ambasadoarea SUA la București a spus când se va putea călători în America fără viză

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Spanac cu ouă, un mic dejun turcesc, rapid de preparat și extrem de delicios

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A fost lansată platforma de promovare a turismului cultural din România

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Primăria Amara, anunț pentru locuitorii de pe 4 străzi ale localității

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0