Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 10 Iulie 2014

Lionel+Messi+Bastian+SchweinsteigerArgentina a invins Olanda la penalty-uri in cea de a doua semifinala a Mondialului din Brazilia, dupa 0-0 la sfarsitul reprizelor de prelungiri. Selectionata lui Messi si Higuain isi vor disputa, astfel, trofeul suprem al fotbalului cu divizia de “Panzere” a lui Kroos si Muller, care au nivelat ambitiile Braziliei la un nou titlu mondial, chiar la ea acasa.

Dupa ce, miercuri, a sugerat ca prima semifinala a turneului final ar putea ascunde secrete ce vor iesi la lumina abia peste multi ani, Mircea Radulescu a revenit la Sport Total FM pentru a prefata finala Cupei Mondiale dintre Germania si Argentina. Fostul selectioner al Romaniei se asteapta la un joc precaut al celor doua adverare intr-un meci in care elementele spectacularului vor fi cat de bine neutralizate cu putinta.

“Vor fi doua stiluri nu atat de diferite ca altdata. Acum, pentru ca cei mai buni jucatori din America de Sud joaca in Europa, ei au suferit o influenta in planul gandirii, a mentalitatii a elementelor jocului modern de tranzitie de translatie si ati vazut ca la Campioantul Mondial, acesta din punct de vedere al stilului de joc echipele sunt asemnataore.

Meciul Argentina – Germania o sa aiba multe elemente comune. Ambele echipe se vor organiza cu prudent in fata de aparare, cum a fost si aseara in meciul Olanda Argentina, o oarecare posesie si baza ar fi atacurile rapide sau contraatacurile, pentru ca numarul jucatorilor de la mijloc in sus care au facut diferenta a fost destul de mic la campioantul acesta.

Ati vazut ca Robben si Messi, aseara, care se anuntau ca doi jucatori ce vor face diferenta, nu au miscat in front. De ce? Pentru ca masurile de anihilare poate sa opreasca pe oricine. Cu alergare, disciplina si un plasament corect, poti sa aduci la tacere jucatori de talia celor doi.

Eu cred ca va fi o confruntare care se va caracteriza prin prudenta si organizare si nu cred ca trebuie sa ne asteptam la un spectacol, asa cum ne dorim cu totii. Majoritatea meciurilor de la acest Mondial au avut ca principal obiectiv rezultatul. Cred eu ca asa va fi si finala”, a declarat Mircea Radulescu in exclusivitate pentru Sport Total FM, in emisiunea “Studio X”.

Cat priveste o favorita la cucerirea trofeului, fostul selectioner spune ca rigoarea nordica are un ascendent asupra entuziasmului latin si in lumina acestui fapt crede ca Germania are prima sansa la castigarea titlului mondial. Argumentele lui Mircea Radulescu nu se rezuma insa la atat.

“Atat de convins sunt ca finala asta va fi inchisa sub aspectul spectaculozitatii si se va merge pe speculatii ale greselilor adversarului, incat jocul pare deschis oricarui rezultat, cu un plus pentru Germania, care e mai proaspata si va intra pe teren cu un moral excelent dupa acel rezultat cu Brazilia.

Ei (germanii, n.r.) sunt caractere tari, puternice, bine pregatiti mintal, nu sunt labili ca alte echipe care au fost la Mondial. Ei stiu clar ce au de facut si pana nu au cupa deasupra capului, misiunea nu este incheiata. O vad pe Germania usor favorita, i-as da 60% sanse si Argentinei 40%.

Argentina, sa ne amintim, a castigat la penalty-uri. Cand ai un jucator ca Messi si nu inscri un gol, pe ce argumente sa te sustin?

Luand ultimele evolutii ale Germaniei si ale Argentinei, balanta inclina iar in favoarea nemtilor. Nu au o vedeta, dar au omogenitate, pregatire fizica si filosifie foarte bine puse la punct.

Germania – Brazilia in afara suprizei de proportii a fost si o filosofie practica pentru toti jucatorii si antrenorii: acoperirea rationala a terenului, primii la minge, daruirea s.a.m.d, le stiam din carti, dar acum le-am vazut si a fost extraordinar. Tot cu asta vor veni si in finala, chiar daca le va iesi pasenta sau nu”, apreciaza Mircea Radulescu.

Evolutia stearsa a lui Messi din meciul contra Olandei nu a trecut observata pentru fostul tehnician, supranumit “Profesorul”, care spune insa ca o eventuala rabufnire de orgoliu a starului argentinian este suficienta pentru a “detona bomba” pe Marcana.

“Se pare ca din cauza sezonului incarcat, e ca o flacara care se stinge incet. La meciul acesta doar a palpait. Daca el si membrii staff-ului medical, cu maseuri si ceilalti specialisti de pe langa echipa nationala, vor ajunge la o prospetime psiho-fizica, s-ar putea ca Messi sa ne demonstreze ca valoarea lui n-a murit si este in continuare cel mai bun jucator al lumii, cand, la Barcelona, isi batea joc de cine voia el.

Daca va reusi sa atinga aceasta forma, Argentina va fi campioana lumii“, a mai spus Mircea Radulescu.

Post-ul EXCLUSIV / Mircea Radulescu: “Vad Germania usor favorita in finala, dar daca Messi e in forma, Argentina va fi campioana lumii” apare prima dată în Sport Total FM.




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
Ploi, frig și vijelii în perioada următoare
Meteorologii anunță că vremea va fi mai rece decât normalul aceste...
 
MAI propune: Brățări electronice pentru cei în control judiciar și arest la domiciliu
„Modificările au ca obiectiv creșterea gradului de siguranță pub...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0