Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 16 Mai 2013    Actualizat: 07 Iulie 2013

Dramatica campanie a PPDD în ArgeÅŸ

 

         Vineri, 14 decembrie, Consiliul JudeÅ£ean ArgeÅŸ. ProaspeÅ£ii parlamentari ai judeÅ£ului au venit să-ÅŸi ridice hârtiile care atestă prezenÅ£a lor pentru următorii patru ani în Camera DeputaÅ£ilor ÅŸi Senat. Printre cei 17 reprezentanÅ£i ai judeÅ£ului în parlamentul suprapopulat al României se numără ÅŸi trei PPDD-iÅŸti. Ioana Dumitru ÅŸi Mihai Deaconu - deputaÅ£i ÅŸi Iulian Cristache sunt oamenii lui Dan Diaconescu care au prins pe nepusă masă câte un mandat. Vădit timoraÅ£i ÅŸi plini de emoÅ£ii, aceÅŸtia s-au prezentat la rândul lor să-ÅŸi ridice adeverinÅ£ele de parlamentari la care cu câteva zile în urmă poate că nici nu visau.
         Mihai Deaconu - deputat din întâmplare
         O spunem, pentru că acesta a ajuns absolut accidental pe listele cu candidaÅ£i ale PP-DD. În urmă cu câteva luni, în cărÅ£i pentru a candida pe colegiul Mioveni era Alexandru Grumaz, fost consul, fost decorat la nivel naÅ£ional. Acesta însă, deÅŸi ÅŸi-a anunÅ£at intenÅ£ia de a candida, s-a retras la scurt timp. Ce l-a pus pe Grumaz pe fugă? Scorul obÅ£inut de primarul Ion Georgescu la locale, dar ÅŸi faptul că nu voia să-È™i asume să fie bătut măr de o femeie, în persoana Simonei Bucura-Oprescu. În lipsă acută de candidaÅ£i, a apărut în schemă Mihai Deaconu, un profesor la Å£ară, la MuşăteÅŸti, care la un moment dat ÅŸi-a încercat norocul ÅŸi la Primăria Curtea de ArgeÅŸ, fără succes, evident. Acesta a fost membru al PNÅ¢CD până în 2004, iar la PP-DD este membru fondator. Ca să-l înscrie pe liste, ÅŸefii PP-DD ArgeÅŸ au fost nevoiÅ£i să facă chetă pentru taxa de înscriere la parlamentare, bietul profesor neavând bani să intre într-o bătălie electorală care îl depăşea complet. Mai mult, omul de afaceri Mario Păun, care ulterior a pierdut Colegiul CosteÅŸti, i-a trimis maÅŸină să-l aducă la PiteÅŸti să semneze actele de candidatură. Redistribuirea l-a trimis pe Mihai Deaconu de la Åžcoala MuşăteÅŸti direct în parlament, asta în vreme ce Alexandru Grumaz blesteamă ziua în care a renunÅ£at la candidatură, iar Mario Păun, primul sub linie la redistribuire, regretă cu siguranţă că a pus umărul la înscrierea pe liste a celui de-al doilea deputat de Mioveni.
         Ioana Dumitru vorbeÅŸte doar cu acordul soÅ£ului
         Ioana-Jenica Dumitru este de departe cea mai mare surpriză a acestor alegeri parlamentare. IniÅ£ial, fără machiajul ÅŸi photoshopul din afiÅŸele de campanie, abia am recunoscut-o la înmânarea adeverinÅ£elor de parlamentari, adevărata Ioana Jenica Dumitru fiind complet diferită de pozele care au făcut-o celebră în toată presa naÅ£ională ce a menÅ£ionat-o printre cele mai sexy noi parlamentare. Nu a venit singură, ci însoÅ£ită de soÅ£ul ei, un individ cunoscut sub porecla Tătaru. Acesta nu a scăpat-o din ochi nici în momentul în care toÅ£i parlamentarii au fost invitaÅ£i să ia loc la masa centrală, Tătaru făcând marcaj om la om ÅŸi postându-se în spatele soÅ£iei, pe care consideră că el a scos-o deputat (n.red. – lui nu i-a spus nimeni că la alegerile parlamentare de anul acesta s-au votat partide, ÅŸi nu oameni?) Cu ocazia festivităţii de la Consiliul JudeÅ£ean, a avut grijă ca soÅ£ia lui să nu vorbească cu nimeni fără să fie prezent. Ca să vă faceÅ£i o idee din ce „material” e croit omul, iată o întâmplare istorisită de un membru al Biroului Electoral JudeÅ£ean: după închiderea urnelor, soÅ£ul Ioanei Dumitru s-a înfiinÅ£at la BEJ, pentru a se interesa de soarta redistribuirii. În momentul în care i s-a comunicat că soÅ£ia sa a câÅŸtigat un mandat, Tătaru ar fi replicat: „E deputat. Acum vă f...t pe toÅ£i!”
         Iulian Cristache senator
         La cei 58 de ani, Iulian Cristache este senator PP-DD în Colegiul ÅžtefăneÅŸti- Mioveni. A luat 11.362 de voturi ÅŸi prin redistribuire a ajuns în parlament. Născut în CălăraÅŸi ÅŸi absolvent de ASE la BucureÅŸti, a intrat în PP-DD de mai puÅ£in de un an, activînd până atunci la PRM ÅŸi la PDL. Iulian Cristache a candidat ÅŸi la Primăria ÅžtefăneÅŸti, dar s-a ales cu un mandat de consilier local. Acum, hodoronc tronc, fără să fi avut vreo speranţă, Å£inând cont că se bătea cu unul dintre cei mai puternici ÅŸi cunoscuÅ£i candidaÅ£i ai USL, Åžerban Valeca, a ajuns senator după ce majoritatea campaniei ÅŸi-a făcut-o singur.
         Singurul supărat fleaÅŸcă la reuniunea de săptămâna trecută de la CJ a fost Marian Fulga, preÅŸedintele PPDD. DeÅŸi atât el, cât ÅŸi soÅ£ia sa au avut prioritate la alegerea colegiilor, s-au dovedit neinspiraÅ£i de vreme ce ambii au pierdut cu brio, candidând în colegii cu număr mic de votanÅ£i. Mai mult, Marian Fulga a avut cele mai puÅ£ine voturi din toÅ£i candidaÅ£ii argeÅŸeni ai PP-DD. Vineri a venit pur ÅŸi simplu să facă prezenÅ£a, pe chip citindu-i-se ciuda că nu a prins un mandat, în vreme ce cei trei pe care mai mult i-a obligat să candideze în colegii sinucigaÅŸe au reuÅŸit să intre în parlament. Pentru domnul Fulga avem un sfat pentru viitoarele alegeri, ÅŸi anume să candideze el ÅŸi cu soÅ£ia pe toate cele 13 colegii de senator ÅŸi deputat, poate aÅŸa va reuÅŸi ÅŸi familia Fulga să pună mâna pe un mandat în parlamentul României. Până atunci însă spor la muncă, pentru că face treabă bună, organizaÅ£ia PPDD ArgeÅŸ ieÅŸind pe locul al patrulea la aceste alegeri în ceea ce priveÅŸte procentul.

ARGES
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Atenție români! Nu se eliberează documente în perioada următoare
Ministerul Afacerilor Interne anunță că în perioada 1-6 mai nu se ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Din 13 mai, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Satul Gura Siriului nominalizat la concursul Best Turism Villages 2024

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0