Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 06 Iunie 2013    Actualizat: 17 Iulie 2013

DOSAR DE CANDIDAT: Dumitru Chiriţă

 

         Credeţi că băieţii deştepţi sunt doar cei care cumpără energie ieftină de la Stat şi o vând mai scump? Nu este chiar aşa!
         DUMITRU CHIRIŢĂ
         Înainte ca acest tip de afacere să se inventeze, sistemul energetic din România era la discreţia Statului - vă povesteam cum la începutul anilor 2000 şef peste compania naţională de energie, CONEL, era un tip pe nume Tudor Şerban, actual candidat al PDL pentru un mandat de deputat.
         Şi PSD îşi are însă electricianul său şef- candidat pentru un colegiu de deputat-  este vorba de Dumitru Chiriţă, un ins care a ştiut să stea anonim în toţi aceşti ani. A fost şef peste sindicatele din energie iar acum este deputat PSD de Bucureşti şi doritor al unui nou mandat. Chiriţă este un adevărat baron al sindicatelor din energie, el este însă şi un destoinic om de afaceri care din anii 2000 face profit de pe urma legitimaţiei sale de sindicalist.
         La începutul anilor 2000 in sistemul energetic lucrau zeci de mii de muncitori, iar interesele acestora erau reprezentate de liderii de sindicat. Ce a făcut atunci PSD? I-a racolat pe cei mai importanţi sindicalişti şi le-a dat funcţii şi demnităţii publice- cel mai cunoscut caz este cel al lui Miron Mitrea, ajuns ministrul Transporturilor în guvernarea PSD.
         Dar să revenim la Dumitru Chiriţă: electricianul şef al PSD, ales în 2008 deputat în sectorul 5, aşadar în judeţul lui Marian Vanghelie : timp de 4 ani deputatul-electrician nu a călcat prin colegiu motiv pentru care organizaţia lui Vanghelie nu-l prea iubeşte; cu toate acestea, Chiriţă mai candidează pentru un mandat.
         Începând din anul 1990, Chiriţă a înţeles că adevărata şmecherie a democraţiei nu este să munceşti tu pentru alţii , ci alţii să muncească pentru tine, aşa că imediat după Revoluţie a devenit preşeditele  sindicatului Independent Liber Energia. Timp de 10 ani a activat cu funcţii de conducere în mişcarea sindicală din energie, devenind de la an la an un mic baron al sindicatelor, împreună cu prietenul şi partenerul său de afaceri Adolf Mureşan. In 2001 a intrat oficial în Partidul Social Democrat, dar a rămas şi şef al diverselor sindicate din energie: preşedinte al federaţiei Mileniul III, preşedinte şi preşedinte executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate Univers.
         Aşadar, Chiriţă şi-a făcut din activitatea sindicală o profesie, apoi a trecut la o profesie şi mai bănoasă după cum vom vedea, adică la politică. În 2000, Chiriţă şi sindicatele din energie l-au ajutat pe Ion Iliescu să ajungă preşedinte, astfel că sindicalistul şef a fost pus pe liste şi a ajuns deputat de Argeş. În 2004, nu a mai reuşit să prindă un loc pe liste, partidul a avut însă grijă de el şi l-a numit vicepreşedinte al Casei Naţionale de Sănătate. In 2008 a revenit în parlament.
         Începândul cu anul 2000, cât şi după anul 2008, chiar dacă s-a aflat în Opoziţie, folosindu-se de legitimaţia de sindicalist, Chiriţă s-a transformat şi într-un om de afaceri prosper şi a reuşit să facă bani frumoşi din afaceri cu cu compania de stat Electrica sau alte diverse afaceri în domeniul energiei. În luna ianuarie 2011, compania de stat Electrica SA a acordat firmelor Alt Univers Company 2002 SA si Sindserv SA, un contract pe doi ani, in valoare de aproape 25 milioane euro pentru citirea contoarelor de energie electrică la consumatorii din mediul rural si urban. Cele doua companii sunt controlate de Adolf Mureşan şi deputatul PSD Dumitru Chiriţă, preşedinte, respectiv preşedinte executiv ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Electricitate - Univers.
         Cele două firme au fost înfiinţate în martie 2002, când liderii sindicali ai federatiilor Univers si Energia Mileniului III au decis sa-si faca propriile firme. In baza unui simplu protocol, sindicalistii au preluat de la Electrica serviciul de citire a contoarelor, cu tot cu angajatii respectivi. Asa a aparut SC Sindserv SA si SC Alt Univers Company SA. Practic, prin aceasta manevra liderii sindicali sunt actionari, angajatori, controland si sindicatul propriilor angajaţi.  Deputatul PSD Chiriţă este considerat de mass media “creierul” intregii afaceri derulate prin cele doua societati. El este actionar minoritar la compania Sindserv, presedinte al Sindicatului Liber Independent Energia Bucuresti, care detine actiuni la firma, presedinte executiv al Federatiei Univers, un alt actionar al companiei si fost membru in Consiliul de Administratie al SC Electrica SA.
         Prin intermediul companiei SINDSERV, sindicaliştii au preluat şi activităţile de citire contoare de la compania italiană ENEL – după ce au semnat contractul prin firma lor privată aceştia au micşorat salariile şi au tăiat sporurile angajaţilor pe care i-au preluat de la compania de stat Electrica (sporurile fuseseră obţinute chiar de sindicate de la Stat).
         Sindicaliştii au obţinut în ultimii ani milioane de euro prin firmele pe care le controlează astfel : Sindserv a încheiat cu Enel Distributie Dobrogea un contract în valoare 4,5 milioane lei, cu Enel Energie Muntenia un contract de servicii suport în valoare de 8 milioane de lei iar cu Enel Distributie Muntenia un contrat în anul 2010 în valoare de 22 de milioane de lei, alte contracte de milioane de lei s-au făcut cu societăţile Electrux şi Alt Univers Company.
         După cum vedeţi, PSD are de ce să se mîndrească. Are cadre de nădejde care ştiu să prostească oamenii şi să-i aducă în stradă dar care ştiu să facă şi bani cu Statul. 
         Povestea lui Dumitru Chiriţă este una cinică: după ce te pui în fruntea oamenilor şi spui că vrei să-i ajuţi, te transformi în cele din urmă tocmai tu marele sindicalist în om de afaceri şi îţi angajezi subalternii din sindicat la firmele pe care le controlezi- apoi le tai salariile amărâţilor pe care i-ai prostit!!!
         Chiriţă este încă un exemplu perfect al societăţii noastre de tupeu şi jaf.

BUCURESTI - ILFOV
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Obiceiuri care distrug metabolismul fără să știi

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Intrare gratuită la UNTOLD și Neversea pentru cei care donează sânge

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0