Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 27 Februarie 2014    Actualizat: 28 Februarie 2014

Șefa CNA, Laura Georgescu, a aprobat și a încurajat, astăzi, public, demersul postului de televiziune Antena3, în timpul ședinței în care se dezbătea campania “România, zece ani de sclavie”

“Personal am toată considerația pentru serial, m-aș bucura să continue. El face parte și din viața noastră”, a spus Laura Georgescu, președintele Consiliului Național al Audiovizualului după vizionarea câtorva materiale pentru care Administrația Prezidențială a trimis trei reclamații la CNA.

Mai mult decât atât, șefa Consiliului Național al Audivizualului a spus că se asociază “public cu sclavul acestei țări”, susținând că salariul este singura ei sursă de venit și amintind de un moment din viața personală când, abia întoasă din concediul maternal, salariul i-a fost diminuat cu 25%.

“Toate episoadele din ceea ce își dorește acest serial, cronologia mandatului (lui Traian Băsescu – n.r.), personal consider că sunt corect făcute jurnalistic. Îi felicit că au găsit resursele să facă așa ceva. De obicei vedeam aceste retrospective la “Trecerea dintre ani”, emisiune care era difuzată de postul public. Mi-am amintit vizionând aceste seriale momentul 2005, când pentru prima oară m-am felicitat că am părăsit profesia de jurnalist TV. (…) Public îl felicit pe reprezentantul, nu știu cine este producătorul, nu-mi dau seama cine face aceste episoade, pentru că merita pomenit. Într-adevăr aceste retrospective erau făcut doar în televiziunea publică. Vă spun tot public, că în 2010, întoarsă după ce făcusem doi copii la serviciu am primit drept cadou o tăiere de 25% din salariu. Realmente, mă asociez tot public cu sclavul acestei țări. Nu am altă sursă de venit decât salariul. Pentru mine 25% dintr-un salariu, al doilea din casă, mă coboară la condiția de sclav. Nu știu să fac altceva decât am învățat în școala românească, făcută gratuit, e foarte adevărat. Persoanl am toată considerația pentru serial, m-aș bucura să continue. El face parte și din viața noastră.”

Aceasta a specificat ca prin această declarație a vrut să iși explice decizia de a nu vota să sancționeze postul Antena 3 pentru emisiunile difuzate, care au fost discutate în ședința de miercuri.

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat emisiunile Sinteza zilei ( din 6 ianuarie), Esențial (16 ianuarie) și câteva ediții ale emisiunilor Previziunea Zilei, Esențial și Se întâmplă în România, difuzate pe 28 ianuarie, 3, 4 și 7 februarie, care prezentau o retrospectivă a mandatului președintelui Traian Băsescu, pentru care CNA a primit trei reclamații de la Administrația Prezidențială.

Narcisa Iorga, un alt membru CNA, a propus pentru acest serial, dar și pentru alte emisiuni ale postului Antena 3 difuzate în perioada 6 ianuarie – 7 februarie, o amendă de 70.000 de lei, “ca în cazul B1 TV”.

Declarația președintelui CNA, Laura Georgescu, a iscat reacții din Narcisei Iorga, care a spus că a propus sancționarea postului Antena 3 pentru “informații incorecte”, “amestecarea faptelor cu opiniile” și pentru “limbajul injurios al realizatorilor”.

“Eu nu neg demersul jurnalistic în sine (al postului Antena 3 – n.r.), acela al retrospectivei la finalul celor două mandate ale preşedintelui României. (…) Nu voi felicita niciodată un radiodifuzor care încalcă legislaţia audiovizualului prin astfel de produse aşa-zis jurnalistice”, a spus Iorga.

Florin Gabrea, un alt membru CNA, a intervenit în discuție spunându-i Laurei Georgescu că afirmațiile sale cu privire la spoturile de la Antena 3 nu sunt altceva decât niște declarații politice.

“Eu nu mă simt deloc sclav, asta-i una. Ați sărit ca arsă atunci când a fost acea emsiune cu Puric (Dan Puric – Sub semnul întrebării, emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV), care a spus că România este un stat mafiot securist. Dumneaovastră ați subsumat că dumneavoastă nu faceți parte din acest stat și ați reacționat vehement, cu acea sancțiune. Constat astăzi, decizia de a tăia salariile cu 25% este o decizie politică, pe care a luat-o Guvernul Boc împreună cu domul Traian Băsescu (…) Este o afirmație politică (…) Nu ați observat din noianul de măgării nesfâșite spune și de Gâdea și de Ciuvică, dar ați fost foarte revoltată că de ce a tăiat Boc și Băsescu 25%. Ați avut o declarație politică, îmi pare foarte rău”, a spus Florin Gabrea.

Iată ce se spunea în spoturile retrospectivei de de la Antena 3:

“Prin promisiuni neonorate, prin minciună, manipulare și distrugere sistematică a partenerilor și adversarilor politici, prin dărâmarea încrederii în valorile democrației, prin șubrezirea instituțiilor statului, prin îngrădirea libertății presei, prin defăimarea României în cancelariile occidentale dar mai ales prin ignorarea voinței propriului popor din cea mai înaltă poziție de șef al statului, Traian Băsescu a condamnat România la 10 ani de executare. 10 ani de sclavie”.

Într-o emisiune din 6 ianuarie, de asemenea, „au fost lansate mai multe acuzaţii defăimătoare şi neadevărate la adresa preşedintelui Rormâniei, domnul Traian Băsescu”, se spune în sesizarea primită de CNA de Administrația Prezidențială.

În ediția Sinteza Zilei din 6 ianuarie au fost dezbătute două dintre subiectele de actualitate ale zilei: sentinţa în cazul lui Adrian Năstase (acesta a fost condamnat definitiv în dosarul Zambaccian la 4 ani de închisoare cu executare) şi faptul că preşedintele Traian Băsescu, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aşteptat în faţa instituţiei de un grup de persoane aflate la intrare.

“Pe de altă parte, ne aducem aminte că în momentul în care Traian Băsescu loveşte pe cineva are şi justificări, chiar şi atunci când loveşte un copil este pus faţă în faţă cu realitatea, cu imaginile, poate a înjurat copilul, poate a spus ceva copilul, poate a înjurat femeia. Probabil că, într-o zi, nu ar fi de mirare ca Traian Băsescu să spună «m-a înjurat Năstase când era prim-ministru, mi-a făcut nasoale, ar trebui să îl bag şi eu după aia la închisoare»” spunea Mihai Gâdea în timpul emisiunii.

“Toată propaganda băsistă prezintă în astea câteva zile din anul acesta zi de zi, prezintă viitoarele victime ale lui Traian Băsescu şi ale justiţiei lui Traian Băsescu. Adrian Năstase s-a consumat deja astăzi, victime care urmează să fie înfrânte de justiţia lui Traian Băsescu anul acesta, în 2014, apropo de preziceri, Voiculescu de care aţi vorbit, Fenechiu, că trebuie cineva mai măricel aşa şi de la liberali, Dragnea şi parcă mai era cineva pe care l-am uitat eu (…)”, a spus Mugur Ciuvică.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0