Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013

Comisarul șef de la Protecția Consumatorului, cercetat de poliție pentru o datorie neachitată

 

         Mădălin Giurcău, comisarul șef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj, este cercetat pentru abuz de încredere de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu și de Poliția Gorj, în urma unei plângeri depuse de către o fostă vecină. Cristina Ciobotaru îl acuză pe Giurcău de faptul că i-a împrumutat 800 de euro, bani pe care acesta nu i-a mai returnat.

         Cristina Ciobotaru, din Târgu-Jiu, susține că Mădălin Giurcău a bătut, în urmă cu doi ani, la ușa ei și i-a cerut să-i împrumute suma de 800 de euro. Femeia spune că i-a dat banii, cu condiția să-i returneze în două săptămâni, dar nici până în ziua de azi nu a mai văzut vreun ban de la fostul său vecin care, între timp, a ajuns comisar șef al Protecției Consumatorului Gorj. La scurt timp după ce a primit banii, familia Giurcău s-a mutat din bloc. Cristina Ciobotaru spune că abia după un an l-a găsit pe Mădălin Giurcău, dar acesta a dus-o cu zăhărelul „În urma cu aproximativ doi ani, am împrumutat pe vecinul meu, în prezent fiind directorul Protecției Consumatorului Gorj, numitul Giurcău Claudiu Mădălin, cu suma de 800 euro. Cunoscându-mă cu soția dânsului, a venit la mine, în urmă cu doi ani, și mi-a solicitat suma de 800 euro, motivând că-i este necesară pentru plata unor taxe de examen ce le avea de susținut la București, cu precizarea că îmi va restitui suma respectivă, de 800 euro, în cel mult două săptămâni, motivându-se că ar avea de încasat niște bani, pe firma dânsului, la serviciile pe care le prestase. După aproximativ o săptămână, domnul Giurcau Claudiu Madalin s-a mutat din blocul în care locuiam și nu a mai luat legătura cu mine. La termenul pe care l-am stabilit că-mi restituie banii, am încercat să îl contactez pe domnul Giurcău și pe soția sa, ceea ce nu am reușit, deoarece numerele de telefon cu care corespondam cu soția și domnul Giurcău nu mai erau valide. După o perioadă de aproximativ un an, am reușit să-l contactez și să port o discuție cu domnul Giurcău, asupra împrumutului pe care i l-am dat. La momentul acela mi s-a motivat că nu mi-a putut restitui banii pentru că ar fi avut probleme familiale și-mi va restitui suma în cel mult o săptămână, dându-mi un număr de telefon ca să ne putem contacta. De atunci, l-am tot contactat la numărul de telefon dat de dânsul; de fiecare dată când discutam despre restituirea împrumutului, îmi spunea că îmi dă peste o săptămână, peste o lună și s-au făcut aproape doi ani“.

         A recunoscut la poliție că a luat banii

         Neavând o altă soluție pentru a-și recupera banii, femeia s-a adresat cu plângeri la Poliție și la Parchet. Aceasta spune că Giurcău ar fi recunoscut la Poliție că a primit banii și s-a angajat să-i returneze, lucru care nu s-a întâmplat: „Am fost audiați la Poliție și eu, și numitul Giurcău Claudiu Mădălin. Menționez că domnul Giurcău Claudiu Mădălin a declarat că recunoaște că a împrumutat în urmă cu doi ani suma de 800 euro de la Ciobotaru Cristina și că nu a putut să-mi restituie suma în acești doi ani având unele probleme financiare, angajându-se în declarație că-mi restituie suma în termen de două luni. După expirarea termenului la care s-a angajat, l-am contactat telefonic; după o discuție purtată cu dânsul, a spus să nu-l mai deranjez, că dacă nu mi i-a dat în acești doi ani, nu o să-i mai văd niciodată, afirmând că funcția și cunoștințele pe care le are dânsul nu va păți nimic, mie nerămânându-mi altă soluție decât acționarea în justiție“.
Mădălin Giurcău a negat că ar fi luat bani de la Cristina Ciobotaru, pentru că aceasta nu poate să dovedească în niciun fel: „Nu am nicio legătură cu această doamnă, iar dumneavoastră vă luaţi după un om care nu are niciun act doveditor al celor spuse. Oficial, nu am ce să vorbesc cu dumneavoastră pe această temă. Dacă mergeţi pe mâna unui om care nu are nimic doveditor, treaba dumneavoastră. Am lăsat pe prea mulţi să-mi păteze imaginea. Redactorul care va da drumul la material, să îşi asume răspunderea, ne vedem la instanţă!”.

         Caz asemănător și la Direcția pentru Protecție Socială

         Nu este singurul caz de funcționar public acuzat că a luat bani împrumut, după care a „uitat“ să-i mai returneze. Teodora Ciobanu, directoarea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, a fost dată în judecată de mai multe persoane pentru recuperarea unor sume de bani. Unul dintre păgubiți, Constantin Lungu, a acționat-o în judecată pe Teodora Ciobanu și a câștigat. Pentru că nu există o altă soluție pentru recuperarea banilor, instanța a stabilit punerea sechestrului pe casă și scoaterea la vânzare.

 

Sursa foto: facebook.com

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
Ploi, frig și vijelii în perioada următoare
Meteorologii anunță că vremea va fi mai rece decât normalul aceste...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0