Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 01 Iunie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Ziua Copilului, numită și Ziua Internațională a Copilului, este în foarte multe țări o sărbătoare pentru copii. În România se sărbătorește astăzi. Așadar, 1 Iunie reprezintă Ziua Copilului, o ocazie în care toți copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. Astăzi, toată lumea își amintește de momentele frumoase ale copilăriei și o retrăiește prin ochii fiecărui micuț.

      Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm și să ne bucurăm de fiecare zi și clipă a vieții, așa cum o fac cei mici. Să sărbătorim alături de copiii, nepoții, frații sau vecinii noștri și să ne lăsăm inspirați de bucuria lucrurilor simple sau... să scoatem la suprafață copilul din noi.

      În august 1925 Ziua Copilului a fost menționată pentru prima dată, în cadrul Conferinței Mondiale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, de la Geneva, unde 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului, ca mai apoi guvernele să introducă „Ziua Copilului”. Nu se știe exact de ce data de 1 Iunie a fost aleasă pentru această sărbătoare, însă, există o teorie conform căreia, consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 iunie, dată care a coincis cu Conferința de la Geneva.

      Nu în toate țările se serbează în aceeși zi, dar scopul Zilei Internaționale a Copilului are la bază, și promovează schimbul reciproc de idei, dorința de a-i face pe copii să înțeleagă acest concept, precum și inițierea unei acțiuni de a promova bunăstarea copiilor din întreaga lume.

      În România, prin promulgarea Legii pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, ziua de 1 iunie, Ziua Copilului a devenit sărbătoare legală, iar inițiatorii au motivat acest lucru astfel: „În societatea actuală, timpul a devenit o resursă critică, atât la birou, cât și acasă. 24 de ore par să nu mai fie suficiente, iar găsirea unui echilibru între viața personală și cea profesională este o provocare din ce în ce mai mare. Muncim peste program și face sacrificii pentru ca cei mici să aibă o viață mai bună. Dar de multe ori lipsește ce e mai prețios pentru ei: prezența fizică a părinților lor. Să le oferim celor mici timp de calitate și amintiri pentru o viață.”

      Nu există limită de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil și chiar este necesar ca măcar o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat și să simțim că ludicul înflorește în noi. Copiii nu trebuie neglijați nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună și pentru care ajungem la un momentdat să trăim. De ziua lor aceștia merită o atenție deosebită, pentru a ști că au anumite drepturi și sunt importanți.

      La mulți ani tuturor copiilor!

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?biw=1920&bih=974&tbm=isch&sa=1&ei=s8wQW_KeLYHdwAKttobQAw&q=veselie+copii+1+iunie&oq=veselie+copii+1+iunie&gs_l=img.3...20507.22261.0.22591.8.8.0.0.0.0.157.634.7j1.8.0....0...1c.1.64.img..0.0.0....0.3MC_gTWhp2Y#imgrc=2u09WSVs8qwxdM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Unde ajunge România?
Cu astfel de personaje, nu putem să nu ne întrebăm: România, înco...
 
Adevăr sau anarhie?
Procurorul Bogdan Ciprian Pîrlog, care se ocupă de dosarul privind i...
 
După faptă și răsplată, Kovesi trădată încet, încet de toți protejații
Tudorel Toader, Ministrul Justiției a dezvăluit cum procuroarea Flor...
 
Kovesi, desființată de presa internațională
Cotidianul belgian New Europe, specializat în activitatea UE, a trans...
 
Lovitură pentru Soros
Guvernul maghiar vrea sa interzică studiile de gen în universități...
 
Un student din trei renunță la facultate pentru că a ales greșit
Tinerii români sunt debusolați în privința viitorului lor, unul di...
 
Politica pomenilor PSD crește puterea de cumpărare în țările din regiune
Cetățenii români consumă produse importate. Guvernul bagă banii ...
 
Adelina Pestrițu criticată dur la două zile de la naștere
„Cum să profiți de pe urma unui copilaș?” Gestul Adelinei i-a r...
 
 
 
 
EDUCATIE
 
Bacalaureat 2018 sesiunea din toamnă

» 17 August 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ce investigații imagistice sunt foarte importante la nou-născuți

» 17 August 2018 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Produsele de strictă necesitate s-au scumpit cel mai mult

» 17 August 2018 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Pentagon: Forțele armate ale Chinei „se antrenează probabil pentru atacuri aeriene” împotriva SUA

» 17 August 2018 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Se pierde respectul și pentru valorile României?

» 17 August 2018 | Comentarii 0