Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 01 Iunie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Ziua Copilului, numită și Ziua Internațională a Copilului, este în foarte multe țări o sărbătoare pentru copii. În România se sărbătorește astăzi. Așadar, 1 Iunie reprezintă Ziua Copilului, o ocazie în care toți copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. Astăzi, toată lumea își amintește de momentele frumoase ale copilăriei și o retrăiește prin ochii fiecărui micuț.

      Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm și să ne bucurăm de fiecare zi și clipă a vieții, așa cum o fac cei mici. Să sărbătorim alături de copiii, nepoții, frații sau vecinii noștri și să ne lăsăm inspirați de bucuria lucrurilor simple sau... să scoatem la suprafață copilul din noi.

      În august 1925 Ziua Copilului a fost menționată pentru prima dată, în cadrul Conferinței Mondiale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, de la Geneva, unde 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului, ca mai apoi guvernele să introducă „Ziua Copilului”. Nu se știe exact de ce data de 1 Iunie a fost aleasă pentru această sărbătoare, însă, există o teorie conform căreia, consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 iunie, dată care a coincis cu Conferința de la Geneva.

      Nu în toate țările se serbează în aceeși zi, dar scopul Zilei Internaționale a Copilului are la bază, și promovează schimbul reciproc de idei, dorința de a-i face pe copii să înțeleagă acest concept, precum și inițierea unei acțiuni de a promova bunăstarea copiilor din întreaga lume.

      În România, prin promulgarea Legii pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, ziua de 1 iunie, Ziua Copilului a devenit sărbătoare legală, iar inițiatorii au motivat acest lucru astfel: „În societatea actuală, timpul a devenit o resursă critică, atât la birou, cât și acasă. 24 de ore par să nu mai fie suficiente, iar găsirea unui echilibru între viața personală și cea profesională este o provocare din ce în ce mai mare. Muncim peste program și face sacrificii pentru ca cei mici să aibă o viață mai bună. Dar de multe ori lipsește ce e mai prețios pentru ei: prezența fizică a părinților lor. Să le oferim celor mici timp de calitate și amintiri pentru o viață.”

      Nu există limită de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil și chiar este necesar ca măcar o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat și să simțim că ludicul înflorește în noi. Copiii nu trebuie neglijați nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună și pentru care ajungem la un momentdat să trăim. De ziua lor aceștia merită o atenție deosebită, pentru a ști că au anumite drepturi și sunt importanți.

      La mulți ani tuturor copiilor!

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?biw=1920&bih=974&tbm=isch&sa=1&ei=s8wQW_KeLYHdwAKttobQAw&q=veselie+copii+1+iunie&oq=veselie+copii+1+iunie&gs_l=img.3...20507.22261.0.22591.8.8.0.0.0.0.157.634.7j1.8.0....0...1c.1.64.img..0.0.0....0.3MC_gTWhp2Y#imgrc=2u09WSVs8qwxdM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Intervenții la Poiana Câmpina, în urma inundațiilor de joi seară. Dimensiunea dezastrului
Precipitațiile de 35 litri/mp, au afectat grav comuna Poiana Câmpina...
 
Protocoalele SRI criticate de magistrații europeni
Într-o rezoluție adoptată la Bruxelles, organizația MEDEL cere pre...
 
Guvernul tratează turismul cu indiferență
Principalele asociații din turism, acuză Guvernul de slabă implicar...
 
Adrian Mutu și soția sa vorbesc despre gelozie
Adi și Sandra Mutu – care cedează primul când există tensiuni î...
 
Cum ar trebui să-și aleagă facultatea potrivită elevii de liceu
Conform specialiștilor, alegerea facultății în funcție de ce se p...
 
O nouă criză de vaccinuri în România
România se confruntă cu o nouă criză a vaccinurilor. Jumătate din...
 
Reacții din țară și din afară față de mitingul PSD
Mitingul organizat de PSD sâmbătă, a lăsat în urmă, în afară d...
 
Cleopatra Stratan a trecut peste perioada „Ghiță”
Adio, Ghiță! Cleopatra Stratan schimbă foaia și cântă despre iub...
 
 
 
 
SPORT
 
„Joacă pentru viață”

» 20 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Practică la Institutul de Cercetare pentru Fizică de la Măgurele

» 20 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
America s-a retras din Consiliul ONU

» 20 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Avertizment cu privire la titlurile de stat tip „Tezaur”

» 20 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Dragnea și Tăriceanu – beneficii în urma modificării Codului de Procedură Penală

» 19 Iunie 2018 | Comentarii 0