Spanacul este verdeaÈ›a plină de fier È™i magneziu, dar È™i extrem de versatilă deoarece poate fi consumată atât verde, cât È™i gătită, ce ajută organismul la pierderea în greutate prin accelerarea meabolismului.
VerdeÈ›urile au o combinaÈ›ie perfectă de nutrienÈ›i ce ajută la îmbunătățirea metabolismului. Bogat în fier È™i magneziu, spanacul conÈ›ine, în 30 de grame, 36% din necesarul zilnic de fier È™i 37% din necesarul de magneziu. Fierul influenÈ›ează nivelul de energie al organismului, dar are acÈ›iune È™i asupra hormonilor tiroidieni, responsabili de apetit.
Magneziu de asemenea este esenÈ›ial în buna funcÈ›ionare a metabolismului, atunci când nu este suficient, corpul nu poate transforma alimentele în energie. Un studiu realizat în 2014 a arătat că persoanele care consumau mai mult magneziu erau mai puÈ›in predispuse la boli asociate sindromului metabolic, precum colesterol crescut, hipertensiune, rezistență la insulină È™i obezitate.
Te-ar putea interesa: Cum să răcorești camera fără să dai drumul la aer condiționat!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.secretelecaloriilor.com/nutritie/este-spanacul-crud-bun-pentru-consumul-zilnic/